top of page

Pullups FTW

Jeg fikk spørsmål av en leser om jeg kunne skrive litt om hvordan man går frem for å klare pullups og chins, og som den pullupselskende personen jeg faktisk er, er det jo klart at jeg skal gjøre det!

Jeg mener faktisk å tro at jeg har nevnt dette opptil flere ganger før, men en bra ting kan ikke sies for ofte, eller hur? Så vi kjører på igjen. Bare så det er nevnt, pullups er med håndflaten bort fra ansiktet, og chins er med håndflaten mot ansiktet. De fleste finner det enklere å gjøre chins enn pullups. Jeg liker veldig godt nøytrale pullups, noe som også er lettere enn vanlige pullups, men da kreves en bestemt stang. Uansett hva man vil klare må man gjøre følgende:

1. Hyppig eksponering. Eller på norsk; gjør pullups/chins ofte! Sørg for at du øver deg på øvelsen minst 3 ganger i uken 2. Gjør eksentriske pullups/chins. Dvs hopp opp slik at du får haka over stanga og senk så rolig og kontrollert som mulig. Gjenta 3. Gjør grisetunge lat pulldowns med supinert (=håndflatene mot ansiktet) eller nøytralt grep 4. Bli sterkere generelt, og spesielt i dragøvelser. Alt som kan øke grepstyrken er bra. For noen kan det hjelpe med å bli sterkere i bicepscurl (did I just say that?!) og for andre kan det hjelpe med ett tyngre markløft 5. Sa jeg at man burde øve seg ofte?

Og for inspirasjon, her er en gammel videosnutt jeg fant med en haug av pullupsvarianter. Velg din favoritt og sett igang og øv 😀

2 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page