Tabata something else

Da jeg skrev tidligere idag om rask og effektiv trening glemte jeg jo helt av tabata-intervaller!

Tabata-intervaller er egentlig ikke noe hokus pokus, men fordi arbeidsperioden er 20 sekunder og hvileperioden kun 10 sek kan det bli ganske slitsomt etter hvert. Følger man intervallprotokollen helt kjører man 8 cyckler/intervaller. Fyren som forsket på dette, yeah, you guessed it- han het Tabata, fikk sine atleter til å gjøre intervallene på sykkel, men man kan jo egentlig gjøre tabata-intervaller med hvilken øvelse som helst.

Idag gjorde jeg f.eks følgende tabata-intervaller: 8 stk 20/10 sek intervaller på skiergen 5 stk 20/10 sek intervaller med KB swing @ 24 kg (jeg gjorde bare 5 stk pga jeg fikk vondt i ryggen av drittswingen!) 8 stk 20/10 sek intervaller på romaskinen 8 stk 20/10 sek intervaller med double unders 8 stk 20/10 sek intervaller på sykkel

Jeg har en tabata-app på mobilen som jeg lot gå fra første intervall, og så var det bare å jobbe seg gjennom øvelse for øvelse. Og det ble jo nesten 20 minutters jobb totalt, så man kan trygt si at jeg var ganske sliten til slutt (og ikke like effektiv på slutten vel og merke..).


photo copy

Nå skal denne jenta snart finne sengen. Og vet dere hva jeg nettopp innså; om mindre enn en uke reiser jeg til Norge!!! Første stopp blir Oslo for bryllupp og festligheter 😀 Gleder meg!

Håper dere har hatt en bra start på uken, snaiks 🙂

#tabata

1 view0 comments