top of page

Pullups

Fikk et spørsmål for litt siden om hvordan man kan trene for å bli sterk i pullups, og aller første bud er å GJØRE PULLUPS! Selv gikk jeg lenge rundt å tenkte det hadde vært kult å kunne ta en pullup helt alene, men jeg øvde jo aldri på det! Noen som ser logikken i det??


note to self: øv på det du vil bli flink på!


Uansett, når det gjelder å trene på pullups er jo en ganske vesentlig forskjell om man klarer å ta noen pullups på egenhånd eller ingen. Dersom du ikke klarer å gjøre noen finnes det gummistrikker som man “henger” i, som avlaster litt av kroppsvekten uten at bevegelsen begrenses slik som i typiske “assisted pullups maskiner”.

Et annet alternativ er å gjøre negative pullup. Det vil si at man hopper opp slik at haka er over stanga, og deretter senker så rolig som mulig ned igjen.

Eller så kan man gjøre isometriske hold underveis. F.eks holder man et par sekund på topp, senker litt, stopper igjen, senker igjen osv.

Man kan også variere med ulike grep; pronert, supinert eller nøytralt. For de fleste er supinert eller nøytralt grep lettere, og det kan derfor vær lurt å starte med.

Uansett hvilken metode eller hvilket grep du velger er det viktig at øvelsen gjøres sakte og kontrollert. Altså ingen crossfit-kipping pullup her! Og så bør du gjøre mange! Gjerne 20-30 stk i løpet av en økt!

Vil du ha litt variasjon kan du jo gjøre pullups i ringer, med vektvest eller med hodet foran stanga. Sistnevnte visste jeg ikke om før idag engang, men når jeg fant ut at dette var et alternativ, måtte jeg jo bare prøve:

Later!

3 views0 comments

Comments


bottom of page