top of page

Crossfit Open 12.1

Så, på tide å forklare litt nærmere om the Crossfit Games! Crossfit Games er en crossfitkonkurranse som arrangeres hvert år bestående av 3 deler. Jeg har jo tidligere omtalt det som et slags VM i crossfit, mens crossfit HQ selv mener konkurransen peker ut “the fittest man and woman on earth”.

Første del er Crossfit Open. Her kan alle som eier 10 dollar delta (det er bare å signe seg opp folkens!). Hver uke i 5 uker postes en ny WOD på games.crossfit.com og man har 5 dager på å gjennomføre økten. Det mest praktiske er å gjøre økten på en crossfitaffiliate slik at man dømmes på plass, men dersom man ikke har mulighet til dette kan man filme økten og sende den inn for dømming. I the Open konkurrerer man i regioner (for min del Asia) og de beste utøverene fra hver region går videre til neste del som er “Regionals”. De aller beste fra hver region går så videre til selve “the Games” i USA.

Denne uken startet altså the Open og det passet jo en bitteliten smule halvdårlig at jeg bestemte meg for å bli syk akkurat denne uken! Men men, sånn kan det gå!

Første WOD, 12.1, var en 7 min amrap med burpees. Det vil si at man skal gjøre så mange burpees som mulig i løpet av 7 minutter (amrap=as many reps as possible). Vanligvis består en burpee av en armheving og et hopp, men nå var kriteriene at man må legge seg flat på gulvet slik at hofte og bryst berører bakken samtidig for så å hoppe opp å berøre et objekt med begge hender  som er 15 cm over maksimale rekkevidde.


det måles..her har jeg et "what the fuck am I doing"- moment før start"why do we do this to ourselves?"så fant jeg ut at det var like lurt å bare få det overståttferdig! Kan dere se hva som står på ryggen min? Biggest lie in the history of the world!


Jeg fikk klemt inn 96 burpees og må vel si meg fornøyd med tanke på dagsformen. Jeg har en ineffektiv burpeeteknikk selv i frisk tilstand, så uansett tror jeg ikke dette er en økt jeg hadde gjort det spesielt bra i. Uansett var det ikke så grusomt som jeg hadde trodd, men det har nok litt å gjøre med at jeg ikke klarte å presse meg like mye som vanlig. Strengt tatt kunne jeg gjort ett nytt forsøk idag og prøvd meg på 100 reps, men jeg tror jeg skal la halsen få hvile og heller være fit for fight når vi får vite neste økt på torsdag! Jeg krysser fingrene for noe med overhead squats i, eller double-unders 😉

Later!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page