top of page

Treningsglede :-)

First things first.. Jeg har jo nevnt at vi trener på Crossfit Lifespark Dubai mens vi venter på at vårt eget gym skal bli klart, og det var noen som spurte meg om hva crossfit egentlig er.

Kort fortalt er crossfit “konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet”.  Treningen kan altså være alt fra olympiske løft som støt og rykk til å gå på hendene eller å hoppe tau. Vil du vite mer foreslår jeg at du leser denne bloggen. Mye bra info her!

Jeg kan vel ikke si at jeg trener strikt crossfit, men det jeg liker med crossfiten er at jeg (iallefall nesten..) alltid gir 110% innsats på disse treningene. Man trener jo i gruppe, og da blir det automatisk litt konkurranse med i bildet, og hva er vel mer motiverende enn det?!


Litt av gjengen på Crossfit Lifespark Dubai


Det var også noen som lurte på hvordan man konkurrerer i crossfit, og det kan man gjøre på ulike måter. Det arrangeres jevnlig ulike konkurranser, men den kanskje største er Crossfit Games som er et slags VM i crossfit. Mer om dette senere da jeg planlegger å delta i kvalifiseringen – Crossfit Open 😉

Gutta bak Crossfit Norge arrangerer deres egen crossfitkonkurranse, eller Big Dawg Challenge rettere sagt, som jeg og Candice (eieren av CFLS og vinner av crossfit regionals Asia) fikk bryne oss på igår.


To nervøse jenter før start..


Jeg skal spare dere for detaljene, la oss bare si at det var 17.15 minutter med beinhard trening! En hel hau med 100 m sprint, T2B og 50kg frontknebøy. Heldigvis utførte vi økten i par slik at vi fikk hvile (bittelitt) innimellom.


To hæpi jenter etter endt økt 🙂Hva kan jeg si, rusa på endorfiner..?


Dagens crossfitøkt bestod blant annet i å finne sin 2RM  i overhead squat. For de som ikke vet betyr 2RM den vekten man klarer å løfte maks 2 ganger, 10RM den vekten man klarer å løfte 10 ganger osv.


Ny rekord i overhead squat! 😀 Hææææpi!


Som dere ser endte det bra. Jeg klarte å gjøre 3 stk overheadsquat med mer enn min egen kroppsvekt- 62,5 kg! Ekstra stolt er jeg jo for at det var første gang jeg i det hele tatt hadde så mye vekt over hodet – NICE 😀


PB- løftet 😉


Meeeeen, det så ut som at det skulle gå riktig galt der en stund. Jeg er ikke så flink til (les: tørr ikke) droppe vektstangen rett ned på gulvet etter endt repetisjon. Så da jeg hadde utført mine 3 tuuunge OHS, skulle jeg som vanlig senke stangen til skuldrene, og deretter sette den fra meg på stativet. Det gikk derimot ikke så bra med så mye vekter, så det ble til at jeg falt ned i knestående etter å ha deiset stangen ned på nakken, for så å falle fremover i knestående, noe som endte med at jeg lå i “bønnestilling” med hodet under stanga:


Jeg demonstrerer hvordan man IKKE skal legge fra seg stangen etter en overhead squat!


Note to self: lær å droppe!! Men det gikk heldigvis bra!


Litt freaked out, men still alive 😀


Tror det blir treningsfri imorgen gitt 😉

Snaiks!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page