top of page

My ass

Litt sånn ref forrige innlegg så trener jeg som regel etter hva jeg synes er gøy, øvelser jeg liker (og mestrer), og relativt ensformig. Her om dagen så jeg Suzanne Svanevik gjøre en beinøkt som både var ganske lik en typisk økt jeg selv kunne laget, men som samtidig hadde noen nye (for meg i alle fall) øvelser, og jeg ble keen på å teste.

Så i går ettermiddag stakk jeg, Ine Marie og Kaia over på SHP for en aldri så liten #legday, og til min store glede kjenner jeg det i rumpa i dag, i stedet for kun fremside og bakside lår.

Det er ikke sånn at jeg avgjør om en økt har vært bra eller ikke basert på gangsperre eller treningsverk, men greia er at de aller fleste typiske rumpeøvelser “tar” mest i lårene hos meg, og det er derfor ekstra digg om jeg kjenner det spesifikt i rumpa (twss ;-P). En sjelden gang kjennes hofteløft mer i rumpe enn lår, men oftest er det fremside lår som er mest dominant hos meg.

Vi startet økten med bulgarske splitbøy, og for å kunne fokusere mer på “kontakt” (det er ett ymse begrep, I know), reduserte jeg belastningen litt fra min vanlige vekt. Deretter gjorde vi utfall bakover fra step og curtsey-utfall, men øvelsene jeg tror har resultert i dagens rumpeverk er “kickback” og “sidekick” med minibands. Dette er vel egentlig typiske kabeløvelser, men både jeg og Ine Marie foretrakk å gjøre de med strikk. Ironisk nok var det akkurat disse to øvelsene jeg ikke filmet, så jeg kan ikke vise dere, men jeg er sikker på at de finnes på You Tube. Ellers skal jeg vise en annen gang, for denne godvonde følelsen i rumpa gav mersmak 😉

Økten var som følger, i tilfelle du vil prøve:

  1. A1) 3 x 10+10 bulgarske splitt @ 50kg

  2. B1) 3 x 10+10 utfall bakover fra step @ 50kg

  3. C1) 3 x 10+10 curtsey-utfall fra step @ 50kg

  4. D1) 3 x 20+20 kickbacks m/miniband

  5. E2) 3 x 20+20 sidekicks m/miniband

Enjoy 😀

2 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page