top of page

Svar på spørsmålsrunde: del 3

Alle gode ting er 3 osv. Siste del av svar på spørsmålsrunden, here we go:

Kan du ikkje fortelle litt om livet i Dubai ? Sånn generelt. Korleis e d å vere en smellvakker blondine i et forholdsvis (?) strengt muslimsk land. Som nevnt i forrige del av spørsmålsrunden så merker jeg ikke så mye (som man kanskje skulle tro) til at jeg bor i et muslimsk land. Det har nok både å gjøre med hvem og hvor jeg omgås, men også at jeg har bodd her lenge og skjønner meg litt på Dubai- if that makes sense. Jeg kan for eksempel se tilbake på bilder fra ferier vi hadde her før vi flyttet og tenke at jeg aldri hadde kledd meg slik i dag, og det har blitt helt naturlig for meg å ikke råkline med Ian i offentlighet 😉 Å være blond og blåøyd funker fint. Jeg kjenner meg trygg, og får mindre sånn type oppmerksomhet enn typ i syden.

img_8776

Hvor stasjonerer dere gjester når dere har besøk? Mener å ha lest ett sted at dere bor i en to-roms. Tenker dere å kjøpe noe større eller er det for overpriset i Dubai? Vi har to soverom ja, så når vi har gjester sover de på gjesterommet. Kaia sitt pikerom får vente til vi får større leilighet, men det ser ikke ut til at det skjer med det første. Enn så lenge funker den leiligheten vi har.

Lurer bare på hva du tenker om pulsklokke og hvordan du «måler»/ hva du tenker om løpe riktig med tanke på hastighet og incline. Ser du aldri bruker pulsklokke så er litt nysgjerrig. Du kjenner vel kroppen din godt etter mye trening, men jeg synes det kan være litt vanskelig å vite hvor mye/lite man skal pushe. Nei, jeg bruker ikke pulsklokke. Dersom jeg løper intervaller kjører jeg samme opplegg hver gang uansett, og det føles mer eller mindre slitsomt avhengig av dagsformen. Det hadde sikkert vært mer “riktig” å heller la pulsen bestemme, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Er jeg ute på lengre joggetur løper jeg også så fort/langsomt som jeg klarer akkurat den dagen, og føler ikke jeg trenger en pulsklokke til å fortelle meg om jeg kan gi på mer eller ikke.

FullSizeRender 2

Har selv en liten en som er noen dager yngre en Kaia, og lurer rett og slett på hvordan du klarer å finne overskuddet til trening med en liten en og netter med litt søvn? Sliter sånn med å få til trening i en hverdag med jobb, leketid med den lille, kosetid med den lille og ekstremt litt søvn over lang tid. Jeg tror det har med å gjøre at jeg har kommet inn i en slags rutine med treningen. Det er liksom selvsagt at jeg skal trene dersom jeg har anledning, og jeg vet at dersom jeg kommer meg på trening så føler jeg meg mer opplagt etterpå. Men, jeg har jo ikke en vanlig arbeidsdag, og det har nok mest å si. Respekt til de som kommer seg på trening etter en lang dag på jobb ass!

Hvilke verdier vektlegger dere som foreldre til Kaia? Oh, det er ett omfattende spørsmål, men med tanke på at hun vokser opp på en tid og sted der det er lett å bli bortskjemt så er det viktig for meg at hun lærer å sette pris på de små tingene i livet. Andre viktige leveregler jeg håper hun vil ta med seg er å behandle andre som man selv vil bli behandlet, og at det du vet med deg selv er viktigst, ikke hva alle andre tror eller mener.

FullSizeRender 3

Hva synspunkt har dere på bruk av ipad osv for barn? Alt med måte.

Kan du si litt om hvordan du tenker om mat i forhold til en liten en? Hva, planlegging av måltider? Du laget jo et innlegg om matprepping for en tid tilbake. Jeg tror ikke jeg laget noe innlegg om det, men jeg viste på snapchat at jeg hadde laget mat til Kaia. Enn så lenge er hun ingen storspist frøken, så her er det foreløpig ikke så mye tips å hente på den fronten.

Hva mener du er den viktigste egenskapen til en personlig trener? Hva mener du personlige trenere kan bli bedre til? Det er vanskelig å velge en egenskap som er den aller viktigste, men noe som er veldig viktig er å se hele mennesket, og ikke glemme alt som foregår utenfor gymmet. Og så synes jeg jo det er bra å være en såkalt people person. Det nytter jo lite med all verdens kunnskap om trening dersom kunden ikke orker trynet på PTen liksom. Jeg kjenner til for lite PTer til å kunne uttale meg om hva de generelt bør bli bedre til.

Screen Shot 2013-02-18 at 4.40.24 PM

Hvordan løser du dager der «alt er gale»? Der man har lite søvn, skrikende barn, stress osv? Sjokolade! Og kaffe! Mye kaffe!

Hvis du skulle anbefale en bok alle burde lese: hvilken er det? Stieg Larsson- triologien. Og alle Harry Hole-bøkene. Sorry, har ikke sjangs til å velge ut kun én 😉

Får en liten en i april, kunne du laget et innlegg med hjemmetreningsprogram med baby? Jeg skulle gjerne sagt ja, men nå er ikke min baby en baby lenger (hyl), og jeg har mindre tid til denslags, så jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at det innlegget ikke kommer til å bli noe av. ..Før jeg får en ny liten baby i så fall 😛 Når det er sagt tror jeg ikke det er noe problem å finne noe sånt på the world wide web. Håper alt står bra til med deg og den lille!

Hvordan er du og Ian så lykkelig? Hmm, godt spørsmål, og jeg vet ikke hva jeg skal svare på dette jeg. Men ja, vi er lykkelige, og jeg tror det handler om at vi er glade i hverandre og vil hverandre vel. Og så har vi jo ett godt liv sammen og mye å være lykkelige for.

Vil man bli mindre/seinere sterkere i musklene ved å ta lengre pauser mellom reps? VS kortere pauser. Mener du sett? Det spørs hvordan du definerer lange og korte pauser. Opp til 5 minutt vil det ikke være noen nevneverdig forskjell. Tvert i mot kan det være fordelaktig å ta lengre pauser når man løfter veldig tungt.

Kan du fortelle litt om utdanningen din i ernæring? Hva skrev du bacheloroppgave om? Hvordan bruker du kompetansen din innen ernæring i forbindelse med pt-kunder? Gir du dem typisk generelle råd eller gir du dem kostholdsplaner? Den var tung og kjedelig (hvis det er lov å si) det første året. Da var det utelukkende kjemi, og ingenting som minnet om ernæring en gang. De to neste årene ble det litt flere relevante fag heldigvis, men utdannelsen jeg tok i Stockholm er veldig rettet mot at man skal studere videre og typ forske, og lite mot praktisk ernæring liksom. Jeg skrev bacheloroppgave om Paleokosthold jeg! Hehe.. Hadde nok ikke valgt det samme i dag gitt! Alle våre kunder får en kostholdsplan, men den er mer eller mindre detaljert avhengig av utgangspunkt og målsetning. Noen får kun generelle råd å forholde seg til, mens andre får detaljerte kostholdsplaner.

Jeg har merket at bone broth har blitt en veldig populær greie, og lurer på om du vet hvor man får tak i det i Norge? Hvis man ikke skal lage det selv hehe! Noen nettbutikker eller noe du vet om? Nei, dessverre, jeg vet ikke om noe sånt i Norge.

img_9303

Hvordan havnet dere i Dubai? 🙂 Har dere tenkt å flytte tilbake til Norge iløpet av de kommende årene eller er det uaktuelt?  Som nevnt har jeg ikke noe bra svar for hvordan vi havnet i Dubai, men jeg skylder på Ian 😉 Vi blir nok ikke pensjonister her, men håper vi får bo i Dubai mange flere år i alle fall!

Har sett at du ofte løper med incline 2 ved intervallene dine. Jeg lurer på om du noen gang løper med større incline og om du da justerer ned hastigheten? Vet du hvilken hastighet man må ha på tredemølla med 4 % stigning for å få tilsvarende hastighet som ved 2% stigning og 15km/t? Nei, jeg løper egentlig alltid med 2%, men hadde jo selvsagt justert ned hastigheten dersom jeg økte inclinen. Nei, jeg vet ikke hvilken hastighet det tilsvarer. Så langt rekker ikke mine mattekunnskaper..

FullSizeRender-2

Eg lurer på om du har eit tips til meg som no skal begynne å trene. Altså, eg har knapt trent noko i heile mitt liv og har i tillegg født eit barn for ikkje så lenge siden. Dei få periodane i livet eg har klart å oppretthalde treninga har det gitt meg så mykje energi og glede, og eg skulle berre ønske eg kunne klare å fortsette med det. Har du tips til kva type trening som kan vere grei for ein nybegynnar som meg, og kanskje kva som skal til for å faktisk opprettholde ein god rytme? Dersom du ikke er vant til mye trening, samt nettopp har født, er mitt beste råd å starte forsiktig, og å ikke ville for mye for fort. Du kommer veldig langt med kroppsvektsøvelser, og eventuelt øvelser med strikk og slynge. Dette er jo trening du kan gjøre hjemme, noe som kan gjøre det lettere å faktisk fullføre mtp babyen og den der forbaskede dørstokkmila. Å ikke legge lista for høyt og å fovente for mye hjalp meg mye i starten med treningen etter at jeg hadde født. Noe var liksom bedre enn ingenting, og sånn tenker jeg litt ennå. Jeg og Ian er faktisk inne på tanken om å lage et online treningsprogram som kun krever sånt utstyr som man lett kan ha hjemme, så forhåpentligvis kan jeg gi deg mye mer konkret hjelp på akkurat dette om ikke lenge 😉

img_0197

Er du kristen? Ja.

Hvor mange dager i uka trener du de spenstige beina dine? 😀 Det kommer helt an på. Det er ikke alle uker jeg får inn 4 styrkeøkter som ønsket, så alt fra 2 til 4 ganger i uken vil jeg si. Jeg har som regel minst en øvelse for underkropp med når jeg trener styrke, og føler liksom ikke jeg har trent hvis ikke #everydayislegday osv 😉

Hvor i alle dager kan man få kjøpt de nydelige morgenkåpene du har (og moren din 😉 )? Hehe, begge er mamma sine, jeg er bare litt flink på langtidslåning 😉 De er fra Lindex begge to, men typ 1,5 år gamle nå..

IMG_6066

Tenker dere å flytte hjem til Norge før Kaia begynner på skole, eller blir dere i Dubai resten av jobblivet? Jeg tror som nevnt ikke vi blir i Dubai til vi blir pensjonister, men enn så lenge trives vi så bra at jeg ikke kan se for meg å bo noe annet sted akkurat nå.

Jeg ønsker å gå ned i vekt, men hva er mest effektivt av styrketrening og cardio? En kombinasjon av begge deler, og fremfor alt bra kosthold. Dvs nok og riktig mat.

Jag undrar hur din frukost, lunch och middag består av numera? Äter du mellanmål däremellan? Kom ihåg att du skrev förut något om att mellanmål kan man avstå ifrån och istället äta bra och stora portioner av frukost, lunch och middag. Vi har de 3 siste månedene fått mat levert fra et firma i Dubai kalt Athleat. Da får vi grøt eller en eggebasert frokost, samt 3 måltider som består av kylling, fisk eller kjøtt, med grønnsaker og ris, potet eller pasta. Det smaker kjempegodt, men det aller, aller beste er å alltid ha matbokser klare. Vi har fått dette sponset, men når den sweete dealen utgår kommer jeg til å ville fortsette og betale selv. Jeg spiser selvsagt en del sjokolade utover denne maten, så litt småspising innimellom blir det også.

FullSizeRender 4

Och så undrar jag hur du är som flickvän/sambo/fru? En glad person? Svartsjuk eller ej? Dette spørsmålet burde jo strengt tatt Ian svart på, men jeg tror jeg er ganske okei å leve med sånn generelt. Som følge av mindre søvn enn ønsket og en til tider gretten Kaia blir jeg fortere sur nå enn før, og da er det som regel Ian det går utover, men jeg vil påstå at jeg også er veldig flink til å vise ham hvor glad jeg er i ham, og hvor stor pris jeg setter på livet vi har sammen. Jeg er vel egentlig litt sjalu av natur, men har ikke fått mye utløp for den siden av meg siden jeg fikk ring på fing og alt det der 😉

Min sista fråga lyder: blir det nå mer PT online? Jag vill vara med! Ja, det gjør det! Vi starter mest sannsynlig ny runde 24. april. Gøy at du vil være med!

Kunne du kommet med noen tips til et par bra restauranter i Dubai? På Dubai Marina: ITSU (sushi) og Reem Al Bawadi (libanesisk) På JBR: Cheesecake Factory (doh!) og The Counter (bygg din egen burger typ) På Mall of the Emirates: Tribe (afrikansk) og Cheesecake Factory På Dubai Mall: Social House (internasjonalt?) og, you’ve guessed it, The Cheesecake Factory 😀

img_9627
fullsizerender-2

That’s it folks!

Until next time,

XOXO, Procastination Queen 😉

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page