top of page

Prøv dette trikset neste gang du har søtsug!

Litt sånn apropos gårdagens innlegg har jeg et aldri så lite tips du kan teste neste gang du har søtsug.

Jeg har som nevnt spart en plate norsk sjokolade til nødstilfelle, og siden jeg straks får mensen var det like før jeg kvelte den i går etter at det ble tomt for mørk sjokolade. Hadde jeg vært normal kunne jeg sikkert tatt 3 biter og vært fornøyd med det, men jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at dersom jeg hadde åpnet den sjokoladeplaten, så hadde jeg spist til det var tomt. Det jeg heldigvis (???) endte opp å gjøre i stedet var å scrolle meg gjennom #pimplepopping på Instagram. Jeg elsker jo egentlig sånt, og var til å begynne med nesten litt misunnelig på de som fikk fjerne store blackheads på gamle neser, men det gikk kjapt over til vemmelse og kvalme, og søtsuget forsvant som dugg for solen. Det ble altså ikke mer sjokolade på meg i går kveld, premenstruell eller ei.

Ikke noe supert tips der altså, men akkurat i går var det nettopp det som funket. Det jeg egentlig vil tipse om er å følge litt med på din egen syklus, dersom du ikke allerede gjør det. Det kan kanskje ikke hjelpe direkte mot søtsug, men det kan i alle fall hjelpe deg med å forstå hvorfor det blir ekstra fristende med sånt som er søtt av og til.

Før jeg ble gravid med Kaia hadde jeg ingen aning om når jeg skulle få mensen eller ikke, og jeg hadde derfor heller ikke peiling på når jeg var premenstruell. Jeg vet ikke med dere, men i uken før tante rød kommer på besøk er jeg umettelig, særlig på det som er søtt. Da nytter det ikke med “sunne” alternativer på ditt og datt, jeg må ha the real deal. Problemet var jo at før jeg visste at dette faktisk skyltes en hormonell endring i kroppen min, så tok jeg meg selv i å føle meg skuffet over meg selv som ikke hadde mer disiplin eller viljestyrke til å stå i mot fristelser. Nå som jeg vet mer om når jeg kan forvente å få mensen, vet jeg i alle fall hvorfor jeg har så syke cravings i visse perioder, og selv om jeg på samme måte som før oftest gir etter, føles det ikke som et like stort “nederlag”.

For sånn helt seriøst så tenker jeg at om man har søtsug, og allerede har spist tilstrekkelig vanlig mat, så er det bedre å bare “gi etter” og spise den sjokoladen eller hva det skulle være, i stedet for å spise alt slags annet av “sunnere” alternativ som potensielt bare gjør at man faktisk spiser enda mer enn man hadde gjort om man bare fulgte suget liksom. You with me?

Og bare så det er sagt, jeg kommer ikke til å scrolle på kvisepoppinng hver kveld jeg får lyst på sjokolade- jeg kan jo ikke gå rundt å være kvalm hele tiden heller! Da tar jeg heller noen ekstra kosekilo rundt magen ass 😉

1B76BD58-6884-4CA3-B473-43E5FE711FE7

TREAT YO SELF!

Snaiks 🙂

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page