top of page

Litt flere svar på spørsmålsrunden

Noen spørsmål er ca like hverandre, så dere får visse svar dobbelt. Jeg gidder ikke sortere 😉 Hallo- det er jo helg!! (..i Dubai iallefall!)

Når du ror på romaskin, hva kjører du da? Det gjør jeg så sjeldent at jeg har ikke noe system på det.Har vel bare gjort intervaller én gang på romaskinen, og da rodde jeg 4 eller 5 stk 500 metere. Men på kunder kjører jeg ofte 5-6 intervaller med 30 sek på og 30 sek av som avslutning på en styrkeøkt. Ellers bruker jeg bare romaskinen et par minutter som oppvarming.

Følger du noe spesielt treningsprogam? Deler du inn i overkropp og bein feks. Hvor mange rep og sett tar du? Nei, jeg følger ikke noe bestemt treningsprogram, men om du ser på treningsdagbøkene mine er det likevel visse økter og øvelser som oftest går igjen. Antall rep og sett varierer også, noen ganger få rep (3-4) og mange sett, og andre ganger blir det 3 x 10. Oftest blir det nok 4 x 5 eller 5 x 4, men som sagt, jeg har ikke noe system!

Jeg ønsker å bygge muskler, men er så redd for å legge på meg masse fett. Har du noe tips til hvordan jeg gjør dette? Er 168 cm høy, og veier 55 kg.. Du kommer ikke til å legge på deg fett dersom du trener hardt nok og spiser riktig. For å kunne bygge muskler må du ha ett kalorioverskudd, men det trenger nødvendigvis ikke være så stort at du føler at du legger på deg fett. Det viktigste er at du trener hardt. Og så enda litt hardere.

Mitt beste tips er å kontakte en personlig trener som kan lage ett trenings- og kostholdsprogram til deg.

Hva er din bakgrunn for trening og mat? F.eks har du løpt mye før, drevet med friidrett etc. Og har du hatt noe anstrengelser til mat? Jeg startet min “treningskarriere” på friidrettsbanen, men på den tiden likte jeg ikke å trene, men gjorde det bare fordi vennene mine også gikk på friidrett. Deretter ble jeg en step- og aerobicjente (var til og med instruktør) og drev med søndagsjogging med pappa. Etter at jeg traff Ian i 2004/2005 ble det mer og mer styrketrening på meg, men jeg var lenge under oppfatningen om at jeg ikke hadde trent bra nok dersom jeg ikke hadde løpt en time eller kjørt lange intervaller. Denne instillingen har jo gradvis endret seg, og nå er det styrketrening som hovedsakelig utgjør treningen min.

Angående mat har jeg aldri vært så avslappet som jeg er nå iallefall, men vet likevel ikke om det er rett å si at jeg har hatt et anstrengt forhold til mat før. Jeg har alltid elsket mat, og spist mye, men før har jeg kanskje ikke tillatt meg selv å spise så mye som jeg ville, og vært veldig streng med inntak av snop og sånt. Nå når jeg ser hvor mye dritt (excuse my french!) jeg kan spise uten at jeg går opp 10 kg, er det nesten som at jeg angrer på at jeg var så streng med meg selv før 😉 Hva var vitsen med det liksom?!

Hvordan evt. føler du deg mer komplett med det opplegget du lever med nå (mye styrketrening, og PF) Hmm, vet ikke helt hvordan jeg skal svare på dette spørsmålet. Veldig? Jeg føler meg veldig komplett 😉

Hvordan så du ut før du startet med mye, tung styrketrening? Og hvordan har du klart og bygd deg opp til ¨Dagens Inger¨? 🙂 Jeg har alltid hatt store lår, men jeg håper og tror at de har endret litt fasong som følge av treningen min. Mage og armer er nok der jeg merker mest forskjell. Jeg har fått en grop midt på overarmen (på fint språk heter det nok at jeg har fått mer definerte armer) og mindre fett på magen.

Dagens Inger (hehehe) er ett resultat av ekte trenings- og matglede og en stor dose flaks når det gjelder å endelig ha funnet ut hva som funker for meg!

Kunne du har presentert og sagt litt om hva du spiser og hvor mye i løpet av en uke? Og har du opp-carbings dager? Hehe, oppkarbingsdager trenger jeg absolutt ikke. Hadde du visst hvor ofte jeg spiser sjokolade og is hadde du forstått hvorfor 😉 Jeg har som regel ett eggbasert måltid som består av enten kokte eller stekte egg og grønnsaker, og så kjøtt (kylling/kjøttdeig/laks) med grønnsaker til middag.

Spiser vi middag ute, noe som skjer ganske ofte her, blir det enten hamburger (uten brød og pomfri), sushi, biff eller noe tacolignende.

Her kan du se litt av det jeg vanligvis spiser.

Hva motiverer deg til å trene? Jeg vet egentlig ikke. Det er nok en kombinasjon av at trening har blitt en del av hverdagen min som jeg helt enkelt ikke kan leve uten, jeg trives liksom ikke like bra uten regelmessig trening. Likevel er det jo visse dager der lysten til å trene ikke er like stor, da motiveres jeg av den gode følelsen jeg får etter at jeg har gjennomført en bra treningsøkt.

Andre dager er motivasjonen rett og slett av treningen gjør at jeg kan jukse mer med kostholdet uten at det får store konsekvenser 😉

Hvem er din største inspirasjonskilde? Evt forbilde? Woah! Vanskelig spørsmål! Hakke peiling! Jeg inspireres av å se andre veltrente jenter på tv, i blader og blogger og sånt. Og forbilde.. Jeg vet ikke! Betyr det at jeg ikke har det?

Kanskje jeg har ulike forbilder i ulike kategorier, f.eks fotballfrue er mitt forbilde når det gjelder å ha ryddige og vakre blogginnlegg, Halle Berry er mitt forbilde når det gjelder å kle kort hår, Jenny Skavlan er mitt forbilde når det gjelder å ha kul stemme, Ian er mitt forbilde når det gjelder å være smart, mamma er mitt forbilde når det gjelder å ha omsorg og å være en god mor, pappa er mitt forbilde når det gjelder å fikse ting selv, bror min er mitt forbilde når det gjelder å kunne fortelle en god historie, søskenbarnet mitt Ine Marie er mitt forbilde når det gjelder å gidde å skifte sengeklær- AND THE LIST GOES ON PEOPLE! Men dere tar poenget?

Hvordan kan jeg oppnå mest mulig fettforbrenning uten cardioøkter? Få kroppen din til å bestå av mer muskler. Sov nok. Stress mindre. Kjør tung styrketrening ofte og av og til høyrep med korte pauser. Spis også mat som fremmer fettforbrenning, dvs reduser karbohydratinntaket. Beveg deg! Ja til hverdagsmosjon! 😉

Hvordan møttes du og Ian, og hvordan blei dere ett par? 😀 Vi møttes da vi studerte idrett grunnfag ved universitetet i Stavanger. Jeg var forelska fra første stund, men Ian var ikke helt der. Jeg våget ikke gjøre noe med forelskelsen min, så det var omtrent avstandsforelskelse for min del. Men det gikk jo bra til slutt 😉

Under glutebridge og hip-thrust kjenner jeg det bedre i hamstrings enn i rumpen, noen anelse om hvordan jeg kan få bedre kontakt med rumpa? Du må virkelig klemme rumpeballene sammen i topposisjon, gjør du det er det nesten umulig for deg å ikke kjenne det i rumpa! Mulig du må ha beina nærmere runpa, og du kan også teste å løfte tærne. Sørg også for at du går hele veien ned, og har tung nok belastning.

Har forstått det slik at du studerte ernæring i Sverige, hvordan var det? Anbefaler du det? Ja! Det var en bra utdannelse med flinke forelesere og bra opplegg. Det skal jo nevnes at det var mye uintressant kjemi det første året, og at det meste jeg bruker i min hverdag som ernæringsfyiolog er ting jeg har lært utenom dette studiet. Likevel har jo utdannelsen gitt meg en dypere forståelse for ernæring. . . håper jeg!!!

Planlegger du treningen din? Og kjører du alltid (som regel) bare baseøvelser? Nope og ja 🙂

Jeg er skeptisk til alt som er i pulverform, og tenker det er bedre å få i seg proteiner fra mat. Hva tenker du, som er utdannet innen ernæring, om proteinpulver, supermat og annen form for kosttilskudd? 🙂 Jeg tenker som deg, jeg velger også mat fremfor pulver og erstatningsprodukter. I visse tilfeller kan det jo være aktuelt med kosttilskudd, bare fordi det ikke alltid er lett å få i seg tilstrekkelig av f.eks omega-3 og vitamin D gjennom kosten. I tillegg kan produkter som proteinpulver være en bra praktisk løsning dersom man vil ha mat rask etter trening eller vil lage en sunn smoothie f.eks.

Hei! Er Ian norsk? Prater han norsk? Hvordan møttes dere? Hei! Ja han er norsk, prater norsk (men har engelsk far så han prater også veldig bra engelsk!). Vi møttes på skolen da vi begge studerte idrett grunnfag.

Er Ian norsk? Jepp 😉

Hvordan så du ut før du begynte med tung styrketrening? Vis gjerne bilde. Jeg hadde mørkere hår, mindre nese og færre rynker! Neida. Eller jo, men jeg går ut fra at det ikke var det du siktet til. Kroppen min føles fastere og den tar mindre plass (selv om jeg veier det samme).

Desverre har jeg ingen bilder fra denne tiden her, de ligger hjemme i Norge.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg mtp kundene dine? Har du pt-kunder OG kunder kun for kosthold eller kombinerer du alltid kosthold og trening? Jeg har som regel et par PT-kunder om morningen, så noen ved lunch, og så et par på ettermiddag/kveld. Jeg er langt fra fullbooket altså, men har nok å fylle dagene med likevel. 2-3 ganger i uka kommer det kunder som kun søker kostholdsveiledning, men alle våre kunder får en time med kostveiledning når de melder seg inn også.

Var det svar på spørsmålet?

Det kunne også vært moro å vite hvordan en typisk dag ser ut hos deg – står opp, drikker kaffe, svarer på bloggkommentarer, sjekker facebook osv. – går de 5 minuttene det tar å komme seg på jobb 😉 Har en eller to morgenkunder – driver med litt papirarbeid eller andre prosjekter – trener – spiser frokost/lunch – mer datajobbing – ettermiddagskunder – går hjem, lager mat og spiser den foran en episode av Entourage med darlingen min 🙂 – legger meg (som regel altfor seint)

Har du sovt godt inatt? Jaaaaa 🙂

Hvilke øvelser anbefaler du for trening av kjernemuskulatur? Baseøvelser 😉 Og ulike former av rotasjonsøvelser og plankevarianter

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page