top of page

SoMe

I dag har jeg holdt ett lite foredrag om sosiale medier, eller SoMe som kidza sier, på Sjømannskirken i Dubai. Om jeg skal være helt ærlig så hadde jeg veldig lyst til å snike meg unna hele greia, for jeg er jo absolutt ikke rette personen til å stå fremfor folk og fortelle de hvordan man kan “make it” på sosiale medier. Det beste tipset jeg kan gi for å få flere følgere er å bli gravid og gjøre pullups i uke 40 liksom, for det var jo det som gjorde det store utslaget for meg! Og vi kan vel alle være enige om at det ikke akkurat er bra tips..


Det jeg deler med meg på blogg, Instagram og Snapchat er hverken unikt eller nytt, og jeg tror mye handler om at jeg var tidlig ute som “treningsblogger”, dersom det er det jeg kan klassifiseres som. Jeg har mange ganger fått hørt at det jeg gjør er inspirerende, så noe nytteverdi har det jo at jeg bretter ut livet mitt for de som vil se, men likevel- jeg er ingen SoMe- ekspert.

Jeg ser, og har alltid sett på @ingerindubai som en hobby. Det er underholdning, og det er gøy. Jeg blogger fordi jeg har lyst, og snapper og legger ut bilder som jeg har lyst til å vise frem på Instagram når det passer meg. Det er klart at litt #spons her og der er gøy, men det er ikke hovedsakelig derfor jeg gjør det. Og én ting er i alle fall sikkert, jeg lever ikke av bloggen min.


I forberedelsene til i dag (som ble gjort i går) begynte jeg så vidt å researche litt om hvordan man lykkes på sosiale medier. Jeg leste om segmentering av målgrupper, betalte Facebook-annonser og publiseringsplanlegging, men fant fort ut at det der var ikke noe for meg. Jeg kunne jo ikke stå og snakke om noe som jeg hverken har peiling på, eller som jeg har gjort selv. Så det var disse tipsene jeg delte i stedet:

  1. Innse potensialet i bruk av sosiale medier. Dette var jo en businesslunch, så jeg måtte jo poengtere at sosiale medier er en bra måte å fronte businessen sin på

  2. Bruk flere kanaler. Noen sverger til Instagram, andre til Twitter, og dersom man vil nå ut til flest mulig er det derfor logisk å være overalt. Jeg har hverken Twitter eller offentlig Facebook, men så er heller ikke mitt fokus å få flest mulig følgere 😉

  3. Følg andre i samme “felt” som deg. Det øker sannsynligheten for at andre i ditt felt finner deg. Tror jeg 😛

  4. Hold kontinuitet i postene dine. For å holde interessen oppe bør man oppdatere daglig, eller i alle fall ikke én gang i uken (Ian, I’m talking to you!)

  5. Interager med følgerne dine, svar og vær på. Det er jo mye gøyere å følge noen om man får litt respons i blant. En gang svarte Jenny Skavlan på en kommentar og jeg holdt på å dævve liksom #starstruckmuch?! Selv er jeg flink til å svare på blogg (kanskje ikke med en gang riktignok, men jeg svarer alltid), mens på Instagram er jeg skikkelig dårlig ass..

  6. “Make it look pretty”. Jeg liker fine, klare bilder med fint snitt (?), og noe sier meg at jeg ikke er alene. Og så blir jeg direkte misunnelig på sånne som får alle bildene til å matche (f.eks @stormpedersen & @katieandthekid). Det er så goals det!

  7. Vær ærlig. Greit, vi trenger ikke dele alt, og det er lov å velge den selfien som du ser finest ut på, men ikke gjør deg til noen du ikke er liksom. Jeg har fått høre flere ganger at “du er jo akkurat sånn du er på Snapchat jo!”, og takk Gud for dét sier jeg bare! Jeg er langt fra perfekt, men jeg er i alle fall meg.

Jeg måtte jo nevne hashtags, for det er jo klart at det er en effektiv måte å se og bli sett på. Men selv bruker jeg hashtags mest for å prøve å være morsom enn for å tiltrekke meg følgere. MEN, det er jo lett å sitte å si at jeg ikke bryr meg om å få mange følgere eller likes når jeg allerede har mange følgere og likes! Det er jo mye mulig pipa hadde hatt en annen lyd dersom jeg ikke hadde hatt så mye flaks i denne sosial-media verdenen!

Anyways, take home messagen min var: being famous on Instagram is like being rich in Monopoly- it doesn’t count.

Edit: ..still, everyone wants to be rich while playing Monopoly 😉

Ikke vet jeg, men moro er det! Snaiks 🙂

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page