4 år i Dubai

I går var det hele 4 år (!) siden vi flyttet til Dubai. Den 4. september 2011 tok jeg, Ian og vår gode venn Kirby med oss to kofferter hver, og flyttet til Dubai liksom. Grunnen til at vi flyttet hit var som dere sikkert vet for å starte opp Scandinavian Health & Performance (SHP), gymmen og klinikken som nå har vært up and running i over 3 år.

Mange har stilt spørsmålet “hvorfor Dubai”, og det finnes det faktisk ikke noe konkret svar på. Jeg kan heller ikke huske at vi en dag sa “nå flytter vi til Dubai”, det bare skjedde. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, at det er Ian sin fortjeneste at vi er her vi er i dag. Det var han som hadde businessideen, ballene til å våge, og drivet til å forsette selv når det bikket litt i mot. Samtidig tror jeg vi har vært et godt team, der jeg har hjulpet med hus og hjem slik at han kunne konsentrere seg om jobb, og så har jeg jo selvsagt gjort mitt som PT og nutritionist på SHP også. Men at han der mannen min er flink og modig, det er det ingen tvil om ass.

Vi skulle være her 2-3 år og ta det derfra. Og nå har det altså gått 4 år. Men SHP går bra, vi har ett solid team på jobb, og til og med ett gym nr 2 i Abu Dhabi i planene. Og så en liten bebis på vei i tillegg. Dermed tror jeg vi kan si at vi ikke flytter hjem til Norge med det første heller.

Vi trives i Dubai. Det er en fin by å leve i, begge har det fint på jobb, og vi har gode venner og et bra nettverk rundt oss. Med familie og venner som ofte kommer på besøk blir ikke hjemlengselen så stor heller. Og så skinner solen 98% av tiden- dét er ganske digg skal jeg love.

Men altså, dette innlegget er langt nok som det er uten at jeg skal bable på for mye og ting jeg allerede har sagt mange ganger før. Jeg har nemlig brukt denne formiddagen (les: hele dagen!) til å mimre tilbake på alt som har skjedd de siste 4 årene, og når man skal vise det gjennom bilder, vel, da blir det ett par bilder gitt! Så without further ado, her er høydepunktene fra våre 4 første år i Dubai:

den første måneden fikk vi bo i leiligheten til en kollega av Ian sin far. Det var full planlegging av SHP-systemet allerede fra dag 1


Vi kom raskt inn i treningsmiljøet gjennom crossfit, og trente på Crossfit Lifespark før vårt eget gym ble klart. Gjennom crossfiten fikk vi vennskap som vi forsatt har i dag


Vi startet så tidlig vi kunne med å “vise frem” SHP, og var med på vår første konkurranse: Pink Biathlon, aka løping, svømming og løping i 3’er lagJeg var også med i min første individuelle konkurranse. Den var crossfit-ish og til tross for nervene kom jeg på 2. plass


Vi fant lokalene til SHP allerede i juni før vi flyttet, men det tok jo tid med alt som skulle fikses. Da gymutstyret vårt kom, måtte det jo tas i bruk likevel 😉Besøk av Einar før juletider det første året


Og så var denne flotte frøkna på besøk. Det var Lene Alexandra som inspirerte meg til å begynne å blogge, dersom noen lurte!Julen ble feiret i Baku, der Ian sin far bodde på den tidenJeg fikk min første PT-kunde, og trente henne på selveste Burj Al Arab. Ganske kult å kjøre den lille leiebilen vår inn her 3 ganger i uken må jeg innrømmeJeg løp mitt første 10km løp på tiden 45.15 min..og senere samme dag var jeg med på en crossfitkonkurranse som gikk over 2 dager. Vi vant gitt, og premien var blant annet romaskinen vi nå har på SHPVi bodde i Stockholm 5 år før vi flyttet til Dubai, så det var litt ekstra stas å dra tilbake dit når Ian skulle forelese for Nike BlastIan foreleste om “Do You Deserve To Squat”Jeg fikk besøk av Elisabeth som jeg traff da jeg tok PT-utdannelsen min sommeren før vi flyttet til DubaiOg uken etter kom disse 3 fine jentene fra Okka By 🙂SHP begynte å ta form..og begynte å ligne ett gymSelv om ikke alt var klart ennå trente vi på SHP med splitter nytt utstyrOg forberedte diverse papirarbeid og støttematerial til kundene våreVi deltok på en Crossfitkonkurranse med gjengen fra Crossfit Lifespark


Vi fikk besøk av familieJeg hoppet i fallskjerm!!! Det var en gave fra Marie, Julie og Elise fra da de var på besøk hos oss. Fy søren for en kul opplevelse og jeg anbefaler alle som er innom Dubai å gjøre dette!Vi deltok i nok en crossfitkonkurranseSom det viste seg at Ian vant! Og førstepremien var en tur for 2 til Thailand for pokker!Jeg våget endelig å sette meg bak rattet. Det var skummelt å kjøre i Dubai i starten, og jeg sa vel egentlig at det aaaldri kom til å skje. Vi snakker 120km/t og 6 filer liksom, men nå, nå digger jeg det!


17. april 2012 hadde vi den offisielle åpningen av SHP. 3 stk stolte nordmenn i Dubai 😀Svenske Jens som Ian kjente fra Stockholm joinet SHP-teametJeg reiste hjem til Okka By for å feire 17. mai. Da hadde jeg ikke vært hjemme på nesten 9 måneder- det var lenge for denne frøkna her ass!Jeg passet også på å få prøvd brudekjolen hos snille Mari på Maria Schei på BryneTilbake i Dubai var jeg med på min første photoshoot. Artikkelen lød “Fat-Blasting Workout” og utstyret jeg hadde var en rosa 2-kilos hantel. Jeg våget ikke si noe da, men tro meg, jeg hadde IKKE gått med på det i dag ass! Snakk om å villede folk!Vi kjøpte vår første bil- en BMW X5 2006 modellVi gjorde litt bryllupsforberedelserJentene fra Crossfit Lifespark arrangerte utdrikningslag for meg. Det ble noen (gledes!)tårer den dagen da jeg innså hvor heldig jeg var som hadde så mange gode venninner i et fremmed land. Alkoholen hadde sikkert ingenting å gjøre med det 😉


Jeg fikk ett heidundranes utdrikningslag hjemme i Egersund


Jepp.. Det gikk littegrann villere for seg enn utdrikningslaget i Dubai for å si det sånn!30. juni 2012 ble vi endelig Mr. & Mrs. HoughtonMy elskTilbake i Dubai fikk jeg æren av å forelese for AFPT i ernæring for første gangDubai Fitness Challenge ble arrangert for første gang og både jeg, Ian og Jens deltok selvsagt! Det var et stort arrangement på selveste Dubai MallJeg kom på 6. plass og fikk for første gang oppleve å få cash som premie. Og så fikk jeg treffe prinsen av Dubai da 😉 ..nå er vi typ best friends og tekster hverandre og sånn. Eller, det er ikke helt sant, men jeg har faktisk både tekstet og snakket på telefonen med Sheikh Majid flere ganger- hvem hadde trodd det liksom!?Vi reiste på bryllupsferie til PhuketJeg deltok på Dubai Sprint Challenge der jeg kom på 2. plassMarie kom på besøk og vi var på Sandance- det er en, eller egentlig flere konserter på stranden på PalmenDet brant i et av høyhusene i nærheten av der vi bor, og vi fant ut at det var helt ok å bo i første etasje!Lifespark Firestorm ble arrangert for første gang..og laget jeg var på vant 😉Vi fikk oppleve regn i Dubai for første gangVi kjøpte ny leilighet, og startet oppussingsprosjektet som skulle vise seg å ta laaaaaaang tidMen det ble bra til slutt da!Vi reiste hjem til kalde Norge for å feire julen 2012


Tilbake i Dubai fikk jeg innfallet om å løpe Dubai Maraton- og det ble bestemt 6 uker før startskuddet gikk! Til da var den lengste distansen jeg noensinne hadde løpt ca 12 km..Men jeg kom meg i mål! Offisielt mål var å fullføre, men innerst inne ville jeg klare det på under 4 timer. Tiden ble 03.58.55 min 😀Mamma og hennes venninne Linda var på besøk i Dubai og jeg fikk lurt dem over til SHP for en treningsøkt


Og da Linda reiste hjem etter en uke kom pappa også på besøkVi reiste til Stockholm da Ian igjen fikk forelese på Nike Blast. Denne gangen lød forelesningen “Strong is the new skinny”Jeg var på TV i Dubai! Jeg var nervøs og utilpass og har vel nesten fortrengt hele greia, men tror jeg snakket om kosthold for barn og sånt..


Jeg deltok på nok en crossfitkonkurranseOg laget jeg var på vant. Men så hadde vi bare ett annet lag å slå da 😉Jeg var på radioen og pratet om fordeler og ulemper ved “Juicing”


SHP-teamet vokste, og vi fikk naprapaten Lii fra Sverige med på laget, samt Keith Littlewood som egentlig ikke jobber for oss, men han ser sine kunder i våre lokalerJeg har jo tatt en og annen speilselfie de siste 4 årene da.. 😉Storebror kjøpte grill til oss så det ble grillings på terassenJeg var i Women’s Health & Fitness med Candice og Reyhana i anledning Crossfit OpenMerethe og jeg gikk på idrett grunnfag sammen i 2004/2005, og det var derfor ekstra stas da vi fant ut at vi skulle flytte til Dubai på omtrent samme tid. Merethe flyttet hjem til Norge igjen etter ett år (tror jeg..), og gjensynsgleden var stor da hun kom tilbake til ørkenen på ferieJeg og Ian ble intervjuet av ett eller annet blad om hvordan det er å jobbe sammen som kone og mannVi var på nok en Sandance..eller muligens Atlantis at The Beach. Men samme greie, konsert, strand og god stemningJeg reiste hjem til Norge for å feire 17. mai, og startet tradisjonen #bunadspullupUtvalget av treningstightser vokste som følge av gavmilde kunderOg jeg ble mer og mer frigjort med speilselfiesene mine 😉Vi reiste hjem på sommeferie og jeg fant mitt eget ansikt i et norsk blad for første gangJeg fikk være modell for Martin Norum og Benjamin Christensens bok “Styrketrening for Jenter”Vi var i bryllup hos Kine & EspenOg bryllup i Voss til en av Ians gode kameraterTilbake i Dubai dro vi til Fujeirah på en liten miniferieJeg deltok på en ny Dubai Sprint Challenge- og kom på 2. plass- igjenDet ble litt festing innimellom også. Her i bursdagsfeiring for Martha, min norske venninne i DubaiHenrik joinet SHP-teamet, og startet like gjerne med å delta i Dubai Fitness Challengen der blant annet Annie Thorisdottir og Lindsey Venezuela også deltok!Konkurransen gikk over 3 dager og var mye større og krevende enn året før. Jeg kom på 6. plass og var stolt som en hane! Hallo, jeg slo jo til og med Annie i en av øktene liksom 😀Det har jo også blitt litt (les: en del) strandliv av 4 år i Dubai 😉Jeg deltok i Ice Warrior (hinderløype inne i Ski Dubai) og vant!Jeg ble flydd til Norge for å ta bilde til framsiden av Shape Up! Covergirl hell yeah!!!Modell for en dag- for en opplevelse ass!Vi deltok på Crossfit Lifespark Firestorm- og vant 😉My elskMer strandlivFør jul 2013 løp vi opp Jebel Hafeet, aka 12,5 km/t opp et fjellVi feirte julen 2013 i Dubai (..noe sier meg at jeg IKKE kommer til å se slik ut i år-lol)I romjulen reiste vi til Vietnam for bryllupet til Stian og OanhPå nyåret i 2014 var boken til Martin og Benjamin med yours truly som modell å finne i butikkeneOg jeg var på fremsiden av Shape Up!!!Vi reiste til Stockholm for nok en Nike Blast der Ian foreleste om hvorfor man ikke får resultat med treningenMamma og pappa kom på besøk og jeg og pappa løp et 10km løpSHP-teamet ble utvidet med coach Neal og osteopat Chris, samt altmuligdame Malin som virkelig fikk orden i ting hos ossVi reiste på skiferie til Avoriaz med Martha & HalvardDet var min aller første skiferie og det gav absolutt mersmakSheikh Majid inviterte meg og Ian til hans suite på Dubai World Cup, og jeg hadde på meg “hatt” for første gangDet ble arrangert ukentlige fitness challenges der jeg var hoveddommer for jentesiden. Én av helgene ble den arrangert hos oss på SHP, og gjett om vi fikk celebert besøk da!Jeg og Lotte tok bilder for Shape Up. Temaet var venninnetrening og vi viste frem øvelser der partneren fungerer som treningsutstyrVi feirte SHP sitt 2-års jubileum#hvorertightsenfra ble et faktumJeg reiste hjem for å feire 17. mai, samt å holde tradisjonen med #bunadspullup i liveJeg fikk min aller første designerveske og var mildt sagt i sjokkVi hadde vår første SHP-social. På en yatch selvsagt 😉Jeg fikk tidenes kake til bursdagen minVi reiste på en staycation til Abu Dhabi under RamadanOg så ble det sommerferie i NorgeVi gikk til TrolltungaOg BesseggenOg her legger jeg en stein på en varde på Besseggen. Jeg ble fortalt at man skal ønske seg noe når man gjør det. Jeg ønsket meg en baby, og vel.. 😉Jeg deltok på Crossfit Mayham på Crossfit Centrum, og laget jeg var så heldig å være med på vant hele greia!Jeg fikk nok en designerveske i samlingenJeg var på fremsiden av Shape i Dubai i anledning “jakten på the next fitness star”. Det ble ikke meg ass, men det var kult å få være med 😉Jeg deltok på Dubai Fitness Challenge som var tøffere og større enn noensinneDe to helgene med konkurranser var seriøst noe av det mest utfordrende jeg har vært med påMen det var verdt slitet! Jeg kom på føkkings 3. plass og ble 110 000 dhs rikere!!!Jeg deltok på Ice Warrior igjen- og vant 😀Vi kjøpte ny bil, samme som før men litt nyere modell 😉Vi var på en såkalt Posh-camping i ørkenen. Jeg har aldri vært på camping i ørkenen før dette, men er ganske sikker på at galla-antrekk ikke standard kleskode 😉I ørkenen sov vi under åpen himmelJeg deltok på Crossfit Lifespark Firestorm for 3. gangOg laget vårt kom på 2. plassFør jul 2014 reiste vi til NEW YORK!!! Det var virkelig a dream come true for meg, og jeg blir nesten emosjonell når jeg tenker tilbake på den fine turen..og så hang vi litt med gode kompiser i New York da 😉SHP, Ian og jeg var nominert til Fit Awards, og selv om vi ikke vant i noen av kategoriene var det en kjempegøy kveld (les: jeg spydde som en gris i ca én time etter midnatt- classy, very classy)På vei hjem for å feire jul i Norge traff vi denne herlige dama på GardermoenJulen 2014 ble feiret hjemme i Okka ByPå nyåret ble jeg invitert til å reise til Los Angeles med min gode venninne og kunde- på freakin FIRST CLASS! Jeg satt og sov i min egen lille leilighet (!) og dusjet på flyet før vi landet liksomVi bodde på Shutters at the Beach, og det er hands down det fineste hotellet jeg noensinne har vært påDet var en uvirkelig tur på alle måter som jeg aldri, aldri kommer til å glemmeOg vi kan trygt si at jeg shoppet for et helt år! Pluss litt til!!!Tilbake i Dubai fik jeg være med på photoshoot for Shape Up- igjen!Det var en svett, men veldig gøy dagVi deltok på Spartan RaceIan fylte 31 år og vi dro på en miniferie til Ras Al KhaimahVi leide en yatch og hadde en ny social med nytt og utvidet SHP-team. Med på laget er nå Chris fra Newcastle, Jenna fra London, og Trude og Anja fra Norge, og vår altmuligmann Richard fra Sør AfrikaVi reiste tilbake til Avoriaz på skiferieOg det var akkurat like gøy som året førMamma, pappa og storebror kom på påskebesøk og hadde med seg LITT påskegodt. Tror for pokker det ligger noe igjen av dette i skapet ennåVi var på British Polo Day ..og jeg hadde på meg magetopp til tross for at jeg var gravid 😉Sheikh Majid inviterte oss på Dubai World Cup igjen, og Ian satset penger på hesten som vant!!!Pappa fylte 60 år, og vi feiret ham på en yatchJeg reiste hjem til Okka By for flotte Kristian sin konfirmasjon. Jeg var gravid og bunaden har aldri vært så ubehagelig på!Den ene kunden min hadde denne krabaten på besøk bare for at jeg skulle få holde den, og jeg var i himmelen i typ 5 minutterVi var på helgetur til Abu DhabiEndelig kunne vi fortelle verden at vi var gravide!!!Jeg ble intervjuet av Aquarius om mine matvaner. Ikke så lett å svare på når man er gravid og kvalm typ hele dagen, men det gikk jo på et visVi dro på sommerferie til Bali og jeg fylte 30 årAFPT arrangerte PT-utdannelse i Dubai for tredje gang og vi ble godt kjent med gjengen fra NorgeJeg fikk forelese igjen, og koste meg mer enn noen gang i foreleserrollenLille bebis i magen vokste..og vokser ennå 😉Det ble sommerferie i NorgeJeg og Ian var på TV2 og snakket om livet i Dubai. Det var 5 korte minutes of fame, men fy søren så gøy! 😀Og her er vi nå 🙂 Noe sier meg at de neste 4 årene blir litt annerledes enn de 4 første- og jeg gleder meg!!!


2 views0 comments

© 2019 By Inger in Dubai

  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
Inger in Dubai Logo 1.png