top of page

4 år i Dubai

I går var det hele 4 år (!) siden vi flyttet til Dubai. Den 4. september 2011 tok jeg, Ian og vår gode venn Kirby med oss to kofferter hver, og flyttet til Dubai liksom. Grunnen til at vi flyttet hit var som dere sikkert vet for å starte opp Scandinavian Health & Performance (SHP), gymmen og klinikken som nå har vært up and running i over 3 år.

Mange har stilt spørsmålet “hvorfor Dubai”, og det finnes det faktisk ikke noe konkret svar på. Jeg kan heller ikke huske at vi en dag sa “nå flytter vi til Dubai”, det bare skjedde. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, at det er Ian sin fortjeneste at vi er her vi er i dag. Det var han som hadde businessideen, ballene til å våge, og drivet til å forsette selv når det bikket litt i mot. Samtidig tror jeg vi har vært et godt team, der jeg har hjulpet med hus og hjem slik at han kunne konsentrere seg om jobb, og så har jeg jo selvsagt gjort mitt som PT og nutritionist på SHP også. Men at han der mannen min er flink og modig, det er det ingen tvil om ass.

Vi skulle være her 2-3 år og ta det derfra. Og nå har det altså gått 4 år. Men SHP går bra, vi har ett solid team på jobb, og til og med ett gym nr 2 i Abu Dhabi i planene. Og så en liten bebis på vei i tillegg. Dermed tror jeg vi kan si at vi ikke flytter hjem til Norge med det første heller.

Vi trives i Dubai. Det er en fin by å leve i, begge har det fint på jobb, og vi har gode venner og et bra nettverk rundt oss. Med familie og venner som ofte kommer på besøk blir ikke hjemlengselen så stor heller. Og så skinner solen 98% av tiden- dét er ganske digg skal jeg love.

Men altså, dette innlegget er langt nok som det er uten at jeg skal bable på for mye og ting jeg allerede har sagt mange ganger før. Jeg har nemlig brukt denne formiddagen (les: hele dagen!) til å mimre tilbake på alt som har skjedd de siste 4 årene, og når man skal vise det gjennom bilder, vel, da blir det ett par bilder gitt! Så without further ado, her er høydepunktene fra våre 4 første år i Dubai:

den første måneden fikk vi bo i leiligheten til en kollega av Ian sin far. Det var full planlegging av SHP-systemet allerede fra dag 1


Vi kom raskt inn i treningsmiljøet gjennom crossfit, og trente på Crossfit Lifespark før vårt eget gym ble klart. Gjennom crossfiten fikk vi vennskap som vi forsatt har i dag


Vi startet så tidlig vi kunne med å “vise frem” SHP, og var med på vår første konkurranse: Pink Biathlon, aka løping, svømming og løping i 3’er lagJeg var også med i min første individuelle konkurranse. Den var crossfit-ish og til tross for nervene kom jeg på 2. plass


Vi fant lokalene til SHP allerede i juni før vi flyttet, men det tok jo tid med alt som skulle fikses. Da gymutstyret vårt kom, måtte det jo tas i bruk likevel 😉Besøk av Einar før juletider det første året


P1000733

Og så var denne flotte frøkna på besøk. Det var Lene Alexandra som inspirerte meg til å begynne å blogge, dersom noen lurte!Julen ble feiret i Baku, der Ian sin far bodde på den tidenDSC00933

Jeg fikk min første PT-kunde, og trente henne på selveste Burj Al Arab. Ganske kult å kjøre den lille leiebilen vår inn her 3 ganger i uken må jeg innrømmeJeg løp mitt første 10km løp på tiden 45.15 min..og senere samme dag var jeg med på en crossfitkonkurranse som gikk over 2 dager. Vi vant gitt, og premien var blant annet romaskinen vi nå har på SHPVi bodde i Stockholm 5 år før vi flyttet til Dubai, så det var litt ekstra stas å dra tilbake dit når Ian skulle forelese for Nike BlastIan foreleste om “Do You Deserve To Squat”Jeg fikk besøk av Elisabeth som jeg traff da jeg tok PT-utdannelsen min sommeren før vi flyttet til DubaiOg uken etter kom disse 3 fine jentene fra Okka By 🙂SHP begynte å ta formDSC_0528

..og begynte å ligne ett gymSelv om ikke alt var klart ennå trente vi på SHP med splitter nytt utstyrP1030386

Og forberedte diverse papirarbeid og støttematerial til kundene våreVi deltok på en Crossfitkonkurranse med gjengen fra Crossfit Lifespark


Vi fikk besøk av familieIMG_1656

Jeg hoppet i fallskjerm!!! Det var en gave fra Marie, Julie og Elise fra da de var på besøk hos oss. Fy søren for en kul opplevelse og jeg anbefaler alle som er innom Dubai å gjøre dette!DSC_0743

Vi deltok i nok en crossfitkonkurranseSom det viste seg at Ian vant! Og førstepremien var en tur for 2 til Thailand for pokker!IMG_0717

Jeg våget endelig å sette meg bak rattet. Det var skummelt å kjøre i Dubai i starten, og jeg sa vel egentlig at det aaaldri kom til å skje. Vi snakker 120km/t og 6 filer liksom, men nå, nå digger jeg det!


DSC_0171

17. april 2012 hadde vi den offisielle åpningen av SHP. 3 stk stolte nordmenn i Dubai 😀P1040829

Svenske Jens som Ian kjente fra Stockholm joinet SHP-teametP1040946

Jeg reiste hjem til Okka By for å feire 17. mai. Da hadde jeg ikke vært hjemme på nesten 9 måneder- det var lenge for denne frøkna her ass!Jeg passet også på å få prøvd brudekjolen hos snille Mari på Maria Schei på BryneTilbake i Dubai var jeg med på min første photoshoot. Artikkelen lød “Fat-Blasting Workout” og utstyret jeg hadde var en rosa 2-kilos hantel. Jeg våget ikke si noe da, men tro meg, jeg hadde IKKE gått med på det i dag ass! Snakk om å villede folk!P1050121

Vi kjøpte vår første bil- en BMW X5 2006 modell20120613-195927.jpg

Vi gjorde litt bryllupsforberedelserJentene fra Crossfit Lifespark arrangerte utdrikningslag for meg. Det ble noen (gledes!)tårer den dagen da jeg innså hvor heldig jeg var som hadde så mange gode venninner i et fremmed land. Alkoholen hadde sikkert ingenting å gjøre med det 😉


Jeg fikk ett heidundranes utdrikningslag hjemme i Egersund


Jepp.. Det gikk littegrann villere for seg enn utdrikningslaget i Dubai for å si det sånn!B51B0307

30. juni 2012 ble vi endelig Mr. & Mrs. HoughtonIMG_5821

My elskTilbake i Dubai fikk jeg æren av å forelese for AFPT i ernæring for første gangP1050848

Dubai Fitness Challenge ble arrangert for første gang og både jeg, Ian og Jens deltok selvsagt! Det var et stort arrangement på selveste Dubai MallP1050871

Jeg kom på 6. plass og fikk for første gang oppleve å få cash som premie. Og så fikk jeg treffe prinsen av Dubai da 😉 ..nå er vi typ best friends og tekster hverandre og sånn. Eller, det er ikke helt sant, men jeg har faktisk både tekstet og snakket på telefonen med Sheikh Majid flere ganger- hvem hadde trodd det liksom!?Vi reiste på bryllupsferie til PhuketJeg deltok på Dubai Sprint Challenge der jeg kom på 2. plassMarie kom på besøk og vi var på Sandance- det er en, eller egentlig flere konserter på stranden på PalmenDet brant i et av høyhusene i nærheten av der vi bor, og vi fant ut at det var helt ok å bo i første etasje!Lifespark Firestorm ble arrangert for første gang..og laget jeg var på vant 😉photo

Vi fikk oppleve regn i Dubai for første gangVi kjøpte ny leilighet, og startet oppussingsprosjektet som skulle vise seg å ta laaaaaaang tidMen det ble bra til slutt da!20121221-015817.jpg

Vi reiste hjem til kalde Norge for å feire julen 2012


IMG_7085

Tilbake i Dubai fikk jeg innfallet om å løpe Dubai Maraton- og det ble bestemt 6 uker før startskuddet gikk! Til da var den lengste distansen jeg noensinne hadde løpt ca 12 km..photo copy

Men jeg kom meg i mål! Offisielt mål var å fullføre, men innerst inne ville jeg klare det på under 4 timer. Tiden ble 03.58.55 min 😀bilde

Mamma og hennes venninne Linda var på besøk i Dubai og jeg fikk lurt dem over til SHP for en treningsøkt


IMG_0249

Og da Linda reiste hjem etter en uke kom pappa også på besøkIMG_0083

Vi reiste til Stockholm da Ian igjen fikk forelese på Nike Blast. Denne gangen lød forelesningen “Strong is the new skinny”20130206-105400-PM.jpg

Jeg var på TV i Dubai! Jeg var nervøs og utilpass og har vel nesten fortrengt hele greia, men tror jeg snakket om kosthold for barn og sånt..


Jeg deltok på nok en crossfitkonkurranseOg laget jeg var på vant. Men så hadde vi bare ett annet lag å slå da 😉Dubai Eye

Jeg var på radioen og pratet om fordeler og ulemper ved “Juicing”


sdea020513-SHP_Final66

SHP-teamet vokste, og vi fikk naprapaten Lii fra Sverige med på laget, samt Keith Littlewood som egentlig ikke jobber for oss, men han ser sine kunder i våre lokalerIMG_8594

Jeg har jo tatt en og annen speilselfie de siste 4 årene da.. 😉photo copy 2

Storebror kjøpte grill til oss så det ble grillings på terassenIMG_9055

Jeg var i Women’s Health & Fitness med Candice og Reyhana i anledning Crossfit Openphoto copy 2

Merethe og jeg gikk på idrett grunnfag sammen i 2004/2005, og det var derfor ekstra stas da vi fant ut at vi skulle flytte til Dubai på omtrent samme tid. Merethe flyttet hjem til Norge igjen etter ett år (tror jeg..), og gjensynsgleden var stor da hun kom tilbake til ørkenen på feriephoto copy

Jeg og Ian ble intervjuet av ett eller annet blad om hvordan det er å jobbe sammen som kone og mannIMG_0396

Vi var på nok en SandanceIMG_0460

..eller muligens Atlantis at The Beach. Men samme greie, konsert, strand og god stemning20130517-093558-PM.jpg

Jeg reiste hjem til Norge for å feire 17. mai, og startet tradisjonen #bunadspullup20130529-115059-PM.jpg

Utvalget av treningstightser vokste som følge av gavmilde kunderphoto

Og jeg ble mer og mer frigjort med speilselfiesene mine 😉photo

Vi reiste hjem på sommeferie og jeg fant mitt eget ansikt i et norsk blad for første gangphoto

Jeg fikk være modell for Martin Norum og Benjamin Christensens bok “Styrketrening for Jenter”IMG_0060

Vi var i bryllup hos Kine & EspenOg bryllup i Voss til en av Ians gode kameraterphoto

Tilbake i Dubai dro vi til Fujeirah på en liten miniferieIMG_0592

Jeg deltok på en ny Dubai Sprint Challenge- og kom på 2. plass- igjen20130824-065233-PM.jpg

Det ble litt festing innimellom også. Her i bursdagsfeiring for Martha, min norske venninne i DubaiIMG_3955

Henrik joinet SHP-teamet, og startet like gjerne med å delta i Dubai Fitness Challengen der blant annet Annie Thorisdottir og Lindsey Venezuela også deltok!20130915-015546-AM.jpg

Konkurransen gikk over 3 dager og var mye større og krevende enn året før. Jeg kom på 6. plass og var stolt som en hane! Hallo, jeg slo jo til og med Annie i en av øktene liksom 😀photo copy 5

Det har jo også blitt litt (les: en del) strandliv av 4 år i Dubai 😉IMG_3358

Jeg deltok i Ice Warrior (hinderløype inne i Ski Dubai) og vant!photo copy 8

Jeg ble flydd til Norge for å ta bilde til framsiden av Shape Up! Covergirl hell yeah!!!photo copy 13

Modell for en dag- for en opplevelse ass!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi deltok på Crossfit Lifespark Firestorm- og vant 😉OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My elskOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mer strandlivIMG_6278

Før jul 2013 løp vi opp Jebel Hafeet, aka 12,5 km/t opp et fjellphoto

Vi feirte julen 2013 i Dubai (..noe sier meg at jeg IKKE kommer til å se slik ut i år-lol)IMG_0031

I romjulen reiste vi til Vietnam for bryllupet til Stian og Oanhbok2

På nyåret i 2014 var boken til Martin og Benjamin med yours truly som modell å finne i butikkenephoto

Og jeg var på fremsiden av Shape Up!!!20140202-081308-pm.jpg

Vi reiste til Stockholm for nok en Nike Blast der Ian foreleste om hvorfor man ikke får resultat med treningenphoto 1

Mamma og pappa kom på besøk og jeg og pappa løp et 10km løpIMG_3746

SHP-teamet ble utvidet med coach Neal og osteopat Chris, samt altmuligdame Malin som virkelig fikk orden i ting hos ossIMG_0737

Vi reiste på skiferie til Avoriaz med Martha & HalvardIMG_0740

Det var min aller første skiferie og det gav absolutt mersmakphoto 5-4

Sheikh Majid inviterte meg og Ian til hans suite på Dubai World Cup, og jeg hadde på meg “hatt” for første gangIMG_0794

Det ble arrangert ukentlige fitness challenges der jeg var hoveddommer for jentesiden. Én av helgene ble den arrangert hos oss på SHP, og gjett om vi fikk celebert besøk da!photo

Jeg og Lotte tok bilder for Shape Up. Temaet var venninnetrening og vi viste frem øvelser der partneren fungerer som treningsutstyrphoto 5

Vi feirte SHP sitt 2-års jubileumphoto

#hvorertightsenfra ble et faktum20140519-113627-am.jpg

Jeg reiste hjem for å feire 17. mai, samt å holde tradisjonen med #bunadspullup i livephoto 2

Jeg fikk min aller første designerveske og var mildt sagt i sjokk20140530-060325-pm.jpg

Vi hadde vår første SHP-social. På en yatch selvsagt 😉20140624-102036-pm-80436710.jpg

Jeg fikk tidenes kake til bursdagen min20140710-051057-pm-61857665.jpg

Vi reiste på en staycation til Abu Dhabi under Ramadan20140802-094744-am-35264911.jpg

Og så ble det sommerferie i NorgeOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gikk til TrolltungaIMG_4966

Og BesseggenIMG_4971

Og her legger jeg en stein på en varde på Besseggen. Jeg ble fortalt at man skal ønske seg noe når man gjør det. Jeg ønsket meg en baby, og vel.. 😉IMG_5187

Jeg deltok på Crossfit Mayham på Crossfit Centrum, og laget jeg var så heldig å være med på vant hele greia!IMG_5394

Jeg fikk nok en designerveske i samlingenphotofit

Jeg var på fremsiden av Shape i Dubai i anledning “jakten på the next fitness star”. Det ble ikke meg ass, men det var kult å få være med 😉IMG_5976

Jeg deltok på Dubai Fitness Challenge som var tøffere og større enn noensinneIMG_6653

De to helgene med konkurranser var seriøst noe av det mest utfordrende jeg har vært med påIMG_0151

Men det var verdt slitet! Jeg kom på føkkings 3. plass og ble 110 000 dhs rikere!!!IMG_7389

Jeg deltok på Ice Warrior igjen- og vant 😀IMG_8300

Vi kjøpte ny bil, samme som før men litt nyere modell 😉IMG_8371

Vi var på en såkalt Posh-camping i ørkenen. Jeg har aldri vært på camping i ørkenen før dette, men er ganske sikker på at galla-antrekk ikke standard kleskode 😉IMG_8394

I ørkenen sov vi under åpen himmelIMG_8842

Jeg deltok på Crossfit Lifespark Firestorm for 3. gangIMG_8833

Og laget vårt kom på 2. plassIMG_9179

Før jul 2014 reiste vi til NEW YORK!!! Det var virkelig a dream come true for meg, og jeg blir nesten emosjonell når jeg tenker tilbake på den fine turenIMG_9240

..og så hang vi litt med gode kompiser i New York da 😉IMG_9553

SHP, Ian og jeg var nominert til Fit Awards, og selv om vi ikke vant i noen av kategoriene var det en kjempegøy kveld (les: jeg spydde som en gris i ca én time etter midnatt- classy, very classy)IMG_9746

På vei hjem for å feire jul i Norge traff vi denne herlige dama på GardermoenIMG_9996

Julen 2014 ble feiret hjemme i Okka ByIMG_0676

På nyåret ble jeg invitert til å reise til Los Angeles med min gode venninne og kunde- på freakin FIRST CLASS! Jeg satt og sov i min egen lille leilighet (!) og dusjet på flyet før vi landet liksomIMG_0975

Vi bodde på Shutters at the Beach, og det er hands down det fineste hotellet jeg noensinne har vært påIMG_0986

Det var en uvirkelig tur på alle måter som jeg aldri, aldri kommer til å glemmeIMG_1765

Og vi kan trygt si at jeg shoppet for et helt år! Pluss litt til!!!IMG_3211

Tilbake i Dubai fik jeg være med på photoshoot for Shape Up- igjen!IMG_3294

Det var en svett, men veldig gøy dag20152002_0717_DSC0544

Vi deltok på Spartan RaceIMG_3680

Ian fylte 31 år og vi dro på en miniferie til Ras Al KhaimahIMG_3826

Vi leide en yatch og hadde en ny social med nytt og utvidet SHP-team. Med på laget er nå Chris fra Newcastle, Jenna fra London, og Trude og Anja fra Norge, og vår altmuligmann Richard fra Sør AfrikaIMG_4445

Vi reiste tilbake til Avoriaz på skiferieIMG_4429

Og det var akkurat like gøy som året førIMG_4910

Mamma, pappa og storebror kom på påskebesøk og hadde med seg LITT påskegodt. Tror for pokker det ligger noe igjen av dette i skapet ennåIMG_4976

Vi var på British Polo Day ..og jeg hadde på meg magetopp til tross for at jeg var gravid 😉IMG_5048

Sheikh Majid inviterte oss på Dubai World Cup igjen, og Ian satset penger på hesten som vant!!!IMG_5287

Pappa fylte 60 år, og vi feiret ham på en yatchOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg reiste hjem til Okka By for flotte Kristian sin konfirmasjon. Jeg var gravid og bunaden har aldri vært så ubehagelig på!IMG_6234

Den ene kunden min hadde denne krabaten på besøk bare for at jeg skulle få holde den, og jeg var i himmelen i typ 5 minutterIMG_6312

Vi var på helgetur til Abu DhabiIMG_6942

Endelig kunne vi fortelle verden at vi var gravide!!!IMG_7552

Jeg ble intervjuet av Aquarius om mine matvaner. Ikke så lett å svare på når man er gravid og kvalm typ hele dagen, men det gikk jo på et visIMG_7736

Vi dro på sommerferie til Bali og jeg fylte 30 årIMG_8612

AFPT arrangerte PT-utdannelse i Dubai for tredje gang og vi ble godt kjent med gjengen fra NorgeIMG_9203

Jeg fikk forelese igjen, og koste meg mer enn noen gang i foreleserrollenIMG_9422

Lille bebis i magen voksteIMG_9663

..og vokser ennå 😉IMG_0163

Det ble sommerferie i NorgeIMG_0284

Jeg og Ian var på TV2 og snakket om livet i Dubai. Det var 5 korte minutes of fame, men fy søren så gøy! 😀IMG_1157

Og her er vi nå 🙂 Noe sier meg at de neste 4 årene blir litt annerledes enn de 4 første- og jeg gleder meg!!!


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page