top of page

4 år i Dubai

I går var det hele 4 år (!) siden vi flyttet til Dubai. Den 4. september 2011 tok jeg, Ian og vår gode venn Kirby med oss to kofferter hver, og flyttet til Dubai liksom. Grunnen til at vi flyttet hit var som dere sikkert vet for å starte opp Scandinavian Health & Performance (SHP), gymmen og klinikken som nå har vært up and running i over 3 år.

Mange har stilt spørsmålet “hvorfor Dubai”, og det finnes det faktisk ikke noe konkret svar på. Jeg kan heller ikke huske at vi en dag sa “nå flytter vi til Dubai”, det bare skjedde. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, at det er Ian sin fortjeneste at vi er her vi er i dag. Det var han som hadde businessideen, ballene til å våge, og drivet til å forsette selv når det bikket litt i mot. Samtidig tror jeg vi har vært et godt team, der jeg har hjulpet med hus og hjem slik at han kunne konsentrere seg om jobb, og så har jeg jo selvsagt gjort mitt som PT og nutritionist på SHP også. Men at han der mannen min er flink og modig, det er det ingen tvil om ass.

Vi skulle være her 2-3 år og ta det derfra. Og nå har det altså gått 4 år. Men SHP går bra, vi har ett solid team på jobb, og til og med ett gym nr 2 i Abu Dhabi i planene. Og så en liten bebis på vei i tillegg. Dermed tror jeg vi kan si at vi ikke flytter hjem til Norge med det første heller.

Vi trives i Dubai. Det er en fin by å leve i, begge har det fint på jobb, og vi har gode venner og et bra nettverk rundt oss. Med familie og venner som ofte kommer på besøk blir ikke hjemlengselen så stor heller. Og så skinner solen 98% av tiden- dét er ganske digg skal jeg love.

Men altså, dette innlegget er langt nok som det er uten at jeg skal bable på for mye og ting jeg allerede har sagt mange ganger før. Jeg har nemlig brukt denne formiddagen (les: hele dagen!) til å mimre tilbake på alt som har skjedd de siste 4 årene, og når man skal vise det gjennom bilder, vel, da blir det ett par bilder gitt! Så without further ado, her er høydepunktene fra våre 4 første år i Dubai:

den første måneden fikk vi bo i leiligheten til en kollega av Ian sin far. Det var full planlegging av SHP-systemet allerede fra dag 1


Vi kom raskt inn i treningsmiljøet gjennom crossfit, og trente på Crossfit Lifespark før vårt eget gym ble klart. Gjennom crossfiten fikk vi vennskap som vi forsatt har i dag


Vi startet så tidlig vi kunne med å “vise frem” SHP, og var med på vår første konkurranse: Pink Biathlon, aka løping, svømming og løping i 3’er lagJeg var også med i min første individuelle konkurranse. Den var crossfit-ish og til tross for nervene kom jeg på 2. plass


Vi fant lokalene til SHP allerede i juni før vi flyttet, men det tok jo tid med alt som skulle fikses. Da gymutstyret vårt kom, måtte det jo tas i bruk likevel 😉Besøk av Einar før juletider det første året


P1000733

Og så var denne flotte frøkna på besøk. Det var Lene Alexandra som inspirerte meg til å begynne å blogge, dersom noen lurte!Julen ble feiret i Baku, der Ian sin far bodde på den tidenDSC00933

Jeg fikk min første PT-kunde, og trente henne på selveste Burj Al Arab. Ganske kult å kjøre den lille leiebilen vår inn her 3 ganger i uken må jeg innrømmeJeg løp mitt første 10km løp på tiden 45.15 min..og senere samme dag var jeg med på en crossfitkonkurranse som gikk over 2 dager. Vi vant gitt, og premien var blant annet romaskinen vi nå har på SHPVi bodde i Stockholm 5 år før vi flyttet til Dubai, så det var litt ekstra stas å dra tilbake dit når Ian skulle forelese for Nike BlastIan foreleste om “Do You Deserve To Squat”Jeg fikk besøk av Elisabeth som jeg traff da jeg tok PT-utdannelsen min sommeren før vi flyttet til DubaiOg uken etter kom disse 3 fine jentene fra Okka By 🙂SHP begynte å ta formDSC_0528

..og begynte å ligne ett gymSelv om ikke alt var klart ennå trente vi på SHP med splitter nytt utstyrP1030386

Og forberedte diverse papirarbeid og støttematerial til kundene våreVi deltok på en Crossfitkonkurranse med gjengen fra Crossfit Lifespark


Vi fikk besøk av familieIMG_1656

Jeg hoppet i fallskjerm!!! Det var en gave fra Marie, Julie og Elise fra da de var på besøk hos oss. Fy søren for en kul opplevelse og jeg anbefaler alle som er innom Dubai å gjøre dette!DSC_0743

Vi deltok i nok en crossfitkonkurranseSom det viste seg at Ian vant! Og førstepremien var en tur for 2 til Thailand for pokker!IMG_0717

Jeg våget endelig å sette meg bak rattet. Det var skummelt å kjøre i Dubai i starten, og jeg sa vel egentlig at det aaaldri kom til å skje. Vi snakker 120km/t og 6 filer liksom, men nå, nå digger jeg det!


DSC_0171