4 år i Dubai

I går var det hele 4 år (!) siden vi flyttet til Dubai. Den 4. september 2011 tok jeg, Ian og vår gode venn Kirby med oss to kofferter hver, og flyttet til Dubai liksom. Grunnen til at vi flyttet hit var som dere sikkert vet for å starte opp Scandinavian Health & Performance (SHP), gymmen og klinikken som nå har vært up and running i over 3 år.

Mange har stilt spørsmålet “hvorfor Dubai”, og det finnes det faktisk ikke noe konkret svar på. Jeg kan heller ikke huske at vi en dag sa “nå flytter vi til Dubai”, det bare skjedde. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, at det er Ian sin fortjeneste at vi er her vi er i dag. Det var han som hadde businessideen, ballene til å våge, og drivet til å forsette selv når det bikket litt i mot. Samtidig tror jeg vi har vært et godt team, der jeg har hjulpet med hus og hjem slik at han kunne konsentrere seg om jobb, og så har jeg jo selvsagt gjort mitt som PT og nutritionist på SHP også. Men at han der mannen min er flink og modig, det er det ingen tvil om ass.

Vi skulle være her 2-3 år og ta det derfra. Og nå har det altså gått 4 år. Men SHP går bra, vi har ett solid team på jobb, og til og med ett gym nr 2 i Abu Dhabi i planene. Og så en liten bebis på vei i tillegg. Dermed tror jeg vi kan si at vi ikke flytter hjem til Norge med det første heller.

Vi trives i Dubai. Det er en fin by å leve i, begge har det fint på jobb, og vi har gode venner og et bra nettverk rundt oss. Med familie og venner som ofte kommer på besøk blir ikke hjemlengselen så stor heller. Og så skinner solen 98% av tiden- dét er ganske digg skal jeg love.

Men altså, dette innlegget er langt nok som det er uten at jeg skal bable på for mye og ting jeg allerede har sagt mange ganger før. Jeg har nemlig brukt denne formiddagen (les: hele dagen!) til å mimre tilbake på alt som har skjedd de siste 4 årene, og når man skal vise det gjennom bilder, vel, da blir det ett par bilder gitt! Så without further ado, her er høydepunktene fra våre 4 første år i Dubai:

den første måneden fikk vi bo i leiligheten til en kollega av Ian sin far. Det var full planlegging av SHP-systemet allerede fra dag 1


Vi kom raskt inn i treningsmiljøet gjennom crossfit, og trente på Crossfit Lifespark før vårt eget gym ble klart. Gjennom crossfiten fikk vi vennskap som vi forsatt har i dag


Vi startet så tidlig vi kunne med å “vise frem” SHP, og var med på vår første konkurranse: Pink Biathlon, aka løping, svømming og løping i 3’er lagJeg var også med i min første individuelle konkurranse. Den var crossfit-ish og til tross for nervene kom jeg på 2. plass


Vi fant lokalene til SHP allerede i juni før vi flyttet, men det tok jo tid med alt som skulle fikses. Da gymutstyret vårt kom, måtte det jo tas i bruk likevel 😉Besøk av Einar før juletider det første året


P1000733

Og så var denne flotte frøkna på besøk. Det var Lene Alexandra som inspirerte meg til å begynne å blogge, dersom noen lurte!Julen ble feiret i Baku, der Ian sin far bodde på den tidenDSC00933

Jeg fikk min første PT-kunde, og trente henne på selveste Burj Al Arab. Ganske kult å kjøre den lille leiebilen vår inn her 3 ganger i uken må jeg innrømmeJeg løp mitt første 10km løp på tiden 45.15 min..og senere samme dag var jeg med på en crossfitkonkurranse som gikk over 2 dager. Vi vant gitt, og premien var blant annet romaskinen vi nå har på SHPVi bodde i Stockholm 5 år før vi flyttet til Dubai, så det var litt ekstra stas å dra tilbake dit når Ian skulle forelese for Nike BlastIan foreleste om “Do You Deserve To Squat”Jeg fikk besøk av Elisabeth som jeg traff da jeg tok PT-utdannelsen min sommeren før vi flyttet til DubaiOg uken etter kom disse 3 fine jentene fra Okka By 🙂SHP begynte å ta formDSC_0528

..og begynte å ligne ett gymSelv om ikke alt var klart ennå trente vi på SHP med splitter nytt utstyrP1030386

Og forberedte diverse papirarbeid og støttematerial til kundene våreVi deltok på en Crossfitkonkurranse med gjengen fra Crossfit Lifespark


Vi fikk besøk av familieIMG_1656

Jeg hoppet i fallskjerm!!! Det var en gave fra Marie, Julie og Elise fra da de var på besøk hos oss. Fy søren for en kul opplevelse og jeg anbefaler alle som er innom Dubai å gjøre dette!DSC_0743

Vi deltok i nok en crossfitkonkurranseSom det viste seg at Ian vant! Og førstepremien var en tur for 2 til Thailand for pokker!IMG_0717

Jeg våget endelig å sette meg bak rattet. Det var skummelt å kjøre i Dubai i starten, og jeg sa vel egentlig at det aaaldri kom til å skje. Vi snakker 120km/t og 6 filer liksom, men nå, nå digger jeg det!


DSC_0171

17. april 2012 hadde vi den offisielle åpningen av SHP. 3 stk stolte nordmenn i Dubai 😀P1040829

Svenske Jens som Ian kjente fra Stockholm joinet SHP-teametP1040946

Jeg reiste hjem til Okka By for å feire 17. mai. Da hadde jeg ikke vært hjemme på nesten 9 måneder- det var lenge for denne frøkna her ass!Jeg passet også på å få prøvd brudekjolen hos snille Mari på Maria Schei på BryneTilbake i Dubai var jeg med på min første photoshoot. Artikkelen lød “Fat-Blasting Workout” og utstyret jeg hadde var en rosa 2-kilos hantel. Jeg våget ikke si noe da, men tro meg, jeg hadde IKKE gått med på det i dag ass! Snakk om å villede folk!P1050121

Vi kjøpte vår første bil- en BMW X5 2006 modell20120613-195927.jpg

Vi gjorde litt bryllupsforberedelserJentene fra Crossfit Lifespark arrangerte utdrikningslag for meg. Det ble noen (gledes!)tårer den dagen da jeg innså hvor heldig jeg var som hadde så mange gode venninner i et fremmed land. Alkoholen hadde sikkert ingenting å gjøre med det 😉


Jeg fikk ett heidundranes utdrikningslag hjemme i Egersund


Jepp.. Det gikk littegrann villere for seg enn utdrikningslaget i Dubai for å si det sånn!B51B0307

30. juni 2012 ble vi endelig Mr. & Mrs. HoughtonIMG_5821

My elskTilbake i Dubai fikk jeg æren av å forelese for AFPT i ernæring for første gangP1050848

Dubai Fitness Challenge ble arrangert for første gang og både jeg, Ian og Jens deltok selvsagt! Det var et stort arrangement på selveste Dubai MallP1050871

Jeg kom på 6. plass og fikk for første gang oppleve å få cash som premie. Og så fikk jeg treffe prinsen av Dubai da 😉 ..nå er vi typ best friends og tekster hverandre og sånn. Eller, det er ikke helt sant, men jeg har faktisk både tekstet og snakket på telefonen med Sheikh Majid flere ganger- hvem hadde trodd det liksom!?Vi reiste på bryllupsferie til PhuketJeg deltok på Dubai Sprint Challenge der jeg kom på 2. plassMarie kom på besøk og vi var på Sandance- det er en, eller egentlig flere konserter på stranden på PalmenDet brant i et av høyhusene i nærheten av der vi bor, og vi fant ut at det var helt ok å bo i første etasje!Lifespark Firestorm ble arrangert for første gang..og laget jeg var på vant 😉photo

Vi fikk oppleve regn i Dubai for første gangVi kjøpte ny leilighet, og startet oppussingsprosjektet som skulle vise seg å ta laaaaaaang tidMen det ble bra til slutt da!20121221-015817.jpg

Vi reiste hjem til kalde Norge for å feire julen 2012


IMG_7085

Tilbake i Dubai fikk jeg innfallet om å løpe Dubai Maraton- og det ble bestemt 6 uker før startskuddet gikk! Til da var den lengste distansen jeg noensinne hadde løpt ca 12 km..photo copy

Men jeg kom meg i mål! Offisielt mål var å fullføre, men innerst inne ville jeg klare det på under 4 timer. Tiden ble 03.58.55 min 😀bilde

Mamma og hennes venninne Linda var på besøk i Dubai og jeg fikk lurt dem over til SHP for en treningsøkt


IMG_0249

Og da Linda reiste hjem etter en uke kom pappa også på besøk