top of page

Matprat

Jeg er nå gravid i uke 16, og dersom du hadde spurt meg hva jeg har spist de siste 4 månedene så er jeg jammen ikke sikker på om jeg hadde klart å svare deg! Seriøst. Det har vært en kamp å finne noe som frister når en er kvalm til ørene og bare tanken på den maten man vanligvis spiser gjør en enda mer kvalm, og jeg har spist mat som jeg absolutt ikke ville ha spist vanligvis.

Før jeg ble gravid hadde jeg alle disse planene om at jeg skulle spise sunt som faen for å gi beibien de beste forutsetningene, og ikke gå opp i vekt før jeg måtte. Vel. Vi kan trygt si at de planene gikk til helsikke.

Jeg har ikke hatt noen cravings egentlig, iallefall ikke av typen “må, ha det, bare mååå ha det”. Men jeg har definitivt fått lyst på matvarer som jeg vanligvis ikke savner noe særlig. Vi snakker fries, chips, hamburger og pizza, men også “vanligere” mat som kjøttkaker, pølse, komle og tomatsuppe. Og nå i det siste; reker. Altså, kan folk vennligst slutte å legge ut delikate bilder av ferske reker på Instagram? Åh, skulle gitt mye for en skive loff med majones og ett berg av de små salte bitene av himmelen ass.

Foruten at jeg ikke har hatt særlig lyst på min basematvare egg (utenom i omelettform med skinke, løk og paprika- det er omtrent det eneste normale jeg har spist), hadde jeg i starten ikke lyst på kjøtt i det hele tatt. Jeg trodde seriøst jeg holdt på å bli vegetarianer, men det gikk heldigvis over. Heller ikke kaffe har fristet like mye som før, men jeg har nesten tvunget meg selv til å drikke en kopp likevel da jeg får så vondt i hodet når jeg ikke drikker kaffe. Det absolutt rareste jeg har opplevd så langt i graviditeten er derimot at jeg ikke har hatt lyst på sjokolade i det hele tatt. Fra å spise sjokolade hver eneste dag, har jeg siden starten av april spist sjokolade ved omtrent 3 tilfeller. Og da snakker vi sjokolade i en sjokoladecookie eller mammas sjokoladekake liksom. What?! Så det jeg skrev her er det mye mulig skyldes graviditeten, ikke salt og lime til frokost. Sorry…

Dere som har følgt meg en stund ved kanskje at jeg siden mai 2011 har hatt ett såkalt periodisk faste spisemønster. Dvs at jeg har spist frokost når vanlige folk spiser lunch, og i hovedsak holdt meg til to store måltider per dag. Som du f.eks kan lese her funker ikke dette for alle, men det faktum at jeg har gjort det i 4 år uten å egentlig tenke over det tror jeg beviser at det funker for meg.

Nå som jeg er gravid har jeg derimot spist mitt første måltid mye tidligere, da det har hjulpet mot kvalmen, men jeg har forsatt spist ganske store måltider. Dette kan nok også forklare at jeg har vært kvalm, og iallefall forklare mine ekstra 5 kilo så tidlig i graviditeten. For en ukes tid siden spiste jeg en halvmeter baguett med smør, ost og syltetøy nesten hver dag liksom. Fy f**n så godt det var, men sånne ting er jo heller ikke med på å gi meg en sunn vektoppgang akkurat.

Den siste uken har jeg takk kjære Gud i himmelen følt meg mer og mer som meg selv igjen i matveien, og jeg håper virkelig dette varer. Egg frister igjen, og jeg har tatt i bruk min beste innvestering, eggkokeren, på jobb istedet for å bestille en burger eller Subway. Please la dette vare! Jeg vil spise bra for den lille i magen ♥


IMG_6190

IMG_7070

Hva som vanligvis er meg i matveien skal jeg altså komme til som lovet, men jeg må avrunde her tror jeg. Det er jo begrenset hvor mye jeg vil dere skal måtte lese nå som det er helg og greier 😉

Jeg återkommer, snaiks!

3 views0 comments

Comments


bottom of page