top of page

Kosttilskudd

Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om hvilke kosttilskudd jeg tar/anbefaler, og det er jo klart at jeg kan det! (synes altså at det er kjempegøy med respons, tilbakemeldinger og spørsmål fra dere- så keep’em coming!)

Sånn i teorien kan man jo egentlig få i seg alt man trenger kun via vanlig mat, men jeg tror at det desverre er svært få som klarer dette i praksis. Iallefall om man har noen form for restriksjon på hva eller hvor mye man spiser, ofte er stresset, trener mye og får for lite søvn burde man vurdere å ta et tilskudd eller to. Selvfølgelig er det ikke ok å spise dritt (pardon my french..) og bare ta noen piller i tillegg for å gjøre det godt igjen. Ren, smart mat skal selvfølgelig være basisen, så kommer pillene/pulveret som krydder på toppen! 😉

Spør du meg er det ikke så mye som kreves, og man trenger absolutt ikke gå bananas på helsekosten. Først og fremst bør man finne en bra omega-3 kapsel. Velg en som har så høyt innhold av omega-3 i forhold til omega-6 og 9 som mulig. Ta gjerne fler kapsler enn det som står på pakken for å jevne ut det totale omega-3 og omega-6 forholdet


Ian sier at man skal ta så mye omega-3 som man har råd til 😉


Vitamin D er et vitamin man absolutt ikke skal undervurdere. Det kan være vanskelig å vite om man har vitamin D mangel eller ikke, men faktum er at svært mange i norden har for lavt inntak av vitamin D, og da hjelper det ikke særlig at man størstedelen av året ikke ser noe til solen heller!


har ikke noe bilde av D-vitamin siden jeg er så heldig som får D-vitaminene mine fra mer naturlige kilder..


Greens eller grønnsakspulver er plantebaserte supplement som oftest er laget av ingredienser som hvetegress, spirulina, urter osv og er proppet med vitaminer, mineraler og planteenzymer. Smaken er kanskje ikke like god som pepsi max, men innholdet er iallefall 10 millioner ganger bedre!


greens


Dersom man skal trene før frokost kan det være bra å ta litt BCAA før man starter svettinga. Det er jo ikke et must, men da sikrer man iallefall at ingen muskler går tapt!


BCAA


Proteinpulver er selvfølgelig heller ikke et must, men jeg synes det gjør hverdagen særdeles mye lettere! I det siste har vi valgt eggeprotein, som er et bra alternativ dersom du har lyst å unngå laktosen som ofte finns i den mer vanlige melkeproteinbaserte varianten.


favorittsmaken er uten tvil vanilje. En stor scoop sammen med vann, en halv frossen banan og litt kanel- oh la la!


That’s it! Skal man bare ta 1 tilskudd, anbefaler jeg å legge kruttet på en bra omega-3 kapsel. Og gjerne 1 D-vitamin- iallefall i vinterhalvåret!

Later!

2 views0 comments

コメント


bottom of page