You had me at 5 ingredients

Jeg elsker brødmat og spiser som regel dobbelt så mye som jeg egentlig har behov for når det står på menyen, bare fordi det smaker så godt. Av den enkle grunn kan jeg ikke spise det hver dag. Dessuten er det ikke like godt pålegg i Dubai som hjemme i Norge (les: Norwegia og Gilde kokt skinke), og brødutvalget her er jo bare tragisk. Man kan jo selvsagt bake selv, men jeg er jo litt lat på den fronten. Ofte inneholder dessuten oppskrifter på sunnere bakst “alternative” ingredienser som ikke er så lett å få tak i i Dubai, så med en gang jeg leser oppskrifter med mandelmel og havremel og det som værre er melder jeg ut med en gang. Ikke at det er noe galt med mandelmel ass, jeg har bare ikke rukket å bli så avansert ennå 😉

Så da jeg i dag så denne oppskriften på Pia sin blogg ble jeg meget happy. 5 ingredienser som man kan få tak på i hvilken som helst matvarebutikk, og en fremgangsmåte som til og med en ape kan følge. Eller noe sånt. Nå, 6 rundstykker senere er jeg altså aldeles mett, men veldig happy for å ha funnet en oppskrift som kan gi oss varme rundstykker på en drøy halvtime. Tusen takk for tipset Pia 🙂

Oppskriften er som følger dersom du og vil teste:

 1. 500 g cottage cheese

 2. 500 g havregryn

 3. 4 egg

 4. 3 ts bakepulver

 5. 2 ts salt

 6. Sett ovnen på 180 grader

 7. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser. Kjøkkenmaskin funker nok også bra

 8. Deigen blir seig og klissete og jeg brukte skje for å lage rundstykkene. Deretter tok jeg litt vann på fingrene og klappet de litt flatere slik at de skulle se fine ut

 9. Stekes i ca 25 minutter


Snaiks!

1 view

© 2019 By Inger in Dubai

 • Grey Instagram Icon
 • Grey YouTube Icon
 • Grey Facebook Icon
Inger in Dubai Logo 1.png