top of page

Tyggis

Tygger dere tyggis?

Jeg gjorde det alltid før, men nå tilhører det sjeldenhetene på grunn av at jeg helt enkelt føler jeg blir mer sulten av det. Derfor syntes jeg denne artikkelen var ganske interessant, og tenkte det kunne være nyttig informasjon å dele med dere også. Du kan lese artikkelen i sin helhet her, men take home messagen er at du skal takke nei til tyggis av følgende fire grunner:

  1. Uavhengig om tyggisen er sukkerfri eller ikke vil den påvirke blodsukkernivå og hormonene insulin og kortisol, som igjen regulerer blodsukkeret. Når vi smaker det søte i tyggisen skjer det en neurokjemisk reaksjon i hjernen med signaler om at noe søtt er på vei, og selve søtsmaken kan være nok til å redusere fettforbrenningen som ellers pågår.

  2. Søtsmaken og selve tyggingen fører til utskilling av spytt som er det første steget i fordøyelsesprosessen, og stimulering av fordøyelsesprosessen påvirker nervesystemet slik at vi blir mer avslappet (slik som etter ett måltid mat). Dette er en bra ting når vi faktisk har spist ett måltid, men ellers ikke en tilstand som burde være tilfelle større deler av dagen.

  3. Den konstante tyggingen kan føre til spenninger i kjevemuskulaturen, og en eller annen kiropraktor har funnet en link mellom nettopp dette og funksjonen av hoftemuskulaturen. Altså, jo mer spenninger i kjevemuskulaturen, jo mer spenninger i hofteområdet.

  4. Spenninger i kjevemuskulaturen har også korrelasjon med søvnkvalitet da mye tyggistygging kan føre til at man f.eks gnisser tenner i søvne, hvilket reduserer søvnkvaliteten.

So, there you have it! Personlig tenker jeg at det er mye mulig at visse av disse punktene kan tas med en klype salt. Men det er likevel bevis nok til at jeg ikke innfører tyggistygging igjen med det første 😉


f_gum

Og ja, dette er totally ett bilde av min munn altså. Jeg har bare photoshoppet bort pigmentbarten og den ellers så ujevne graviditetshuden min. Neida. Joda. Neida.

I wish.

Snaiks!

32 views0 comments

Comments


bottom of page