top of page

The Great Pyramid of Giza

Jeg kan egentlig ikke si at jeg har en bucket liste, men om jeg hadde en kunne jeg ha krysset av pyramidene i Giza på den i går! Salma som jobber med han som driver gymmet der Ian foreleser tilbydde seg å ta med meg og Kaia på sightseeing, og siden Ian skulle jobbe hele dagen var ikke jeg vond å be. Dagen var helt topp fra start til slutt, og jeg er enda mer overbevist om at Egyptere er skikkelig snille folk!

Der vi har bodd de to siste dagene tilhører New Cairo, som til tross for å være en mer moderne del av Cairo står i stor kontrast til Dubai. Men herlighet, da vi kjørte gjennom downtown for å komme til pyramidene fikk jeg virkelig sett hvor dårlig stilt flere Egyptere har det.

Jeg har sett fattige strøk i både Vietnam og Thailand, men da har det vært små hus og skur. Det vi så i går var store, skitne og slitte blokker på rekke og rad. Klesvaksen hang ut fra vinduene og det var søppel overalt. Å være født i Norge er som å vinne livets lotteri, og det vi så i går var virkelig en påminnelse på det.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg hadde sett for meg, men jeg trodde liksom at pyramidene lå på et litt mer øde sted. Der tok jeg feil, for etter en liten avkjørsel fra motorveien fikk vi plutselig konturene av pyramidene midt i fleisen, og det var så uventet og absurd at jeg nesten ble rørt. Men så er jeg jo generelt en over middels lettrørt sjel da.

Salma er fra Egypt, men hadde likevel aldri vært å sett pyramidene på samme måte som i går. Jeg skjønner henne litt, for det var en veldig turistifisert greie med kameler og hester som blir dårlig behandlet, og “guider” som bokstavelig talt nesten sloss med hverandre om kundene. Seriøst, da vi dro så vi en gjeng som holdt på å fly i tottene på hverandre, og det sprøeste var to politimenn som bare sto og glodde på som skuelystne. Utenom det var det en veldig fin opplevelse altså 🙂

Fra folkemasser og skrik og skrål tok Salma oss med til en av sine favorittrestauranter for lunch. Den lå ved Nilen og kunne by på både utsikt og nydelig mat, og Kaia tok seg til og med en liten powernap i vogna sånn at vi fikk nyte maten i fred og ro.

Etter lunch dro vi til Befit 360 gymmet, der hvor Ian og Espen har holdt PT-kurset sitt. Det var gøy å få se stedet, og vi fikk også treffe Aly, eieren, som har blitt god kompis med Ian over det siste året. Han er virkelig en fin fyr, og sprek som få. Da vi kom var han akkurat ferdig med en økt, så spiste han en matboks mens vi pratet litt, og så var han jammen i gang med enda en økt etterpå. Forskjell på folk si!

Det ble en liten trenings på oss også før vi dro hjem, sånn for å virkelig sette prikken over i-en på en meget fin dag 🙂

I skrivende stund er vi straks fremme i El Gouna etter drøye 4 timer på veien. Skrives der!

Snaiks 🙂

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page