top of page

Svar på spørsmålsrunden- vol. 4

Hva er din absolutte favorittøkt? Oh, det kan jeg jo ikke svare på! Jeg elsker jo å trene bein og får nesten abstinenser om det er lenge siden jeg har gjort tunge knebøy, men en joggetur hjemme i Egersund (les fra Golaen via sjøveien til Hestnes) i fint vår- eller sommervær er det jo lite som kan måle seg med!


20140516-110547-pm.jpg

Hei! Bloggen din er virkelig dagens høydepunkt, og jeg får masse motivasjon på alle fronter av å lese den. Jeg lurer på en ting. Jeg trener styrke ca 2-3 ganger i uka. På disse øktene, skal jeg fokusere på hele kroppen hver økt, eller skal jeg den ene økten fokusere på overkropp, og den andre økta ben? Synes det er litt vanskelig å vite, siden det er mange eksperter som sier så mye forskjellig. Det er ikke rart du synes det er vanskelig å vite, for det er nemlig ikke bare ett riktig svar til det du spør om. Hva som er best fremgangsmåte avhenger både av hvor lenge du har trent og av målsetning selvsagt. Men om jeg fikk en ny kunde som ville trene 3 ganger i uken hadde jeg i starten satt opp ett fullkroppsprogram. Når han/hun så har ”vokst ut” av det treningsprogrammet ville jeg gått over til en programmering der 2 av dagene var hovedsakelig beintrening og den 3. dagen overkropp. Men som sagt, det finnes flere måter å gjøre det på og dette var bare ett eksempel. Dersom du er usikker på hvordan du selv skal gjøre det, og vil ha mest mulig igjen for treningen din, kunne det kanskje vært en ide å kontakte en PT eller noen som kan hjelpe deg med ett treningsopplegg?

Jeg beundrer din positivitet, og lurer på om du kan skrive litt om hvordan tankemønster du har:) hva du gjør når du har dårlige dager osv, og hvordan du klarer å være så utrolig utadvendt! Er litt introvert selv, og skulle gitt såå mye for å komme meg ut av komfortsonen og blitt så blid og glad utad som jeg har lyst til å være! Vel, for det første har jeg svært mye å være glad for! Og da er det jo naturligvis lett å være positiv. Men ja, jeg har jo mine dårlige dager jeg også. Det er kanskje ikke akkurat de dagene jeg blogger mest om, så du må huske på at inntrykket ditt av min positivitet dermed ikke blir 100% riktig. Men, jeg er stort sett enig med deg, for jeg tror jeg generelt er en ganske glad person. Det der med å være utadvendt tror jeg du klarer lett om du bare ikke bryr deg så mye om andre folks meninger. Gi litt F liksom. Mamma har alltid sagt til meg at det du vet med deg selv er det som betyr noe, og da er det jo ikke så farlig hva andre folk tror eller mener. Så in the name of Barney himself; if you’re happy and you know it clap your hands- goddammit 😉


20140411-120446-pm.jpg

Hva tenker du og Ian om barn? Har dere planer om å prøve å bli gravid? Ville dere fått og oppdratt et eventuelt barn i Dubai eller dratt tilbake til Norge? Jeg og Ian har alltid snakket om en fremtid med familie og barn, men vi prøver ikke å bli gravide- ennå 😉 Dersom vi blir gravide i den kommende fremtid ville vi nok fått barnet i Dubai ja, ettersom vi ikke har planer om å flytte med det første.

Har du alltid vært aktiv? Når begynte du å trene? Jeg har nok alltid vært aktiv ja (jeg tilhører jo en generasjon der det var vanligere å være ute i gata å leke etter skolen, enn å sitte foran en PC-skjerm liksom), men jeg har derimot ikke alltid likt å være aktiv. Jeg begynte på friidrett da jeg var 12-13 (tror jeg), men gjorde det mest fordi venninnene mine gjorde det. Siden det har jeg vært aktiv i en eller annen form, enten med joggings med pappa på slep, eller som step-instruktør, før styrketreningen tok meg.

Var du flink på skolen eller når du studerte? På videregående var det ganske viktig for meg å få gode karakterer, så jeg var nok en ok student da, og om jeg ikke husker feil bestod vitnemålet mitt av mest 5’ere, med noen 4’ere og noen 6’ere. På Universitetet gikk fokuset fra å få så gode karakterer som mulig, til å bestå, og tror jeg at jeg var sånn midt på treet karaktermessig. Jeg var veldig flink til å utsette å studere 😉 Og da jeg studerte til PT var jeg dritflink 😀 jeg lå jo med læreren for pokker- bokstavelig talt!


photo

Bør man la være å trene styrke når man har gangsperre? Eller er det egentlig bare prestasjonsfremmede å føle litt på smerten fra forje økt? 🙂 Det er ikke farlig å trene med gangsperre, men vær obs på at om gangsperren er kraftig så vil sannsynligvis prestasjonen senkes. Gangsperre er ett tegn på at kroppen ikke har hentet seg inn igjen fra forrige ”trauma” og det beste er om du kan time treningen av samme muskelgruppe til gangsperren er litt redusert.

Hva håper du fremtiden vil bringe? Kommer du til å flytte tilbake til Norge? Jeg håper fremtiden vil bringe flere kunder og dyktige ansatte til SHP, slik at Ian ikke trenger å jobbe rompa av seg. Og så håper jeg jo at vi får en mini-Houghton eller to. Jeg tror ikke vi blir pensjonister i Dubai, men vi flytter ikke tilbake til Norge med det første.

Hva gjør du i hverdagene uten å trene? Jobber, spiser og sover. Og i helgen er jeg oftest å finne på stranden. Soling er min største hobby utenom treningen 😉


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hey Inger, first off… I admire you for everything you are and everything you do. Your positive energy, badassness and amount of hard work you put in (respect dude!) are very inspiring. Question (like there is not enough already): Is there any books and/or athlete’s blogs that influence your perception about nutrition and training style you follow now? Not right now. But when I first heard about intermittent fasting I did some reading on leangains.com. When it comes to training I think the one who influences me the most is my husband- he is my training-encyclopaedia 😉

Do you think it is possible in the long run to do strength training and keep being vegan? Everything is possible, but I personally do not think that the results of strength combined with being vegan will be optimal. Having said that, optimal results do not always have to be the goal. My own results for instance might have been better if I didn’t do IF, but for me having a lifestyle that feels natural and easy is more important than having optimal results. I.e. if a person finds it important to be vegan, he or she should do that although it might not be the best for strength training.

Hvor kommer Ian fra og hvordan møttes dere? Ian er fra Sandnes, Rogaland. Vi møttes da vi begge studerte idrett grunnfag ved Universitetet i Stavanger.

Ti ting vi ikke visste om deg? – jeg drømmer jevnlig at jeg mister tennene mine – jeg er allergisk mot pollen – jeg skulle ønske at jeg hadde en apekatt som kjæledyr – jeg var over 18 år før jeg drakk alkohol – jeg bader svært sjelden i klorvann fordi jeg tror det ødelegger brunfargen min – jeg rygget inn i en parkert bil eksakt én måned etter at jeg fikk billappen – jeg (og Ian) skriver med venstre hånd – jeg liker ikke sjokolade med appelsinsmak – jeg har bare 1 vanlig BH som jeg liker å bruke (jeg har flere altså, men liker dem ikke) – jeg tror på Gud og har bedt aftenbønn så lenge jeg kan huske


IMG_1974

IMG_1975

NB! Sist jeg postet disse bildene fikk jeg kjeft fordi jeg tydeligvis støttet opp om en grusom business der disse søte stakkars apene blir separert fra mødrene for å bli brukt som turistattraksjoner. Det er jo bare helt grusomt å tenke på, men jeg hadde løyet om jeg likevel ikke hadde tenkt på dette møte med den fine, fine apekatten som noe av det beste jeg har opplevd! Jeg ble glad helt inne i hjerterota av å kjenne den lille krabaten holde rundt meg. Please don’t hate me..

Om du MÅTTE bytte jobb, evt ta utdanning til en annen jobb – hva ville det vært? Hmmm.. Dette var faktisk svært vanskelig å svare på, men kanskje det er fordi det er vansklig å se for seg en annen jobb når man allerede har en jobb man trives så godt i..? Jeg kan derimot nevne flere jobber som jeg absolutt ikke kunne tenkt meg! F.eks lege; hver gang vi ser Grey’s Anatomy priser jeg meg lykkelig for at jeg ikke har ansvar for andres liv på den måten- fy søren jeg tror ikke jeg hadde reddet mange liv ass.

Hei Inger 🙂 Vet dette er et dumt spm. Men hva står egentlig A1, A2, B1, B2 etc for i øktene dine? Har alltid lurt på dette, derfor vil jeg utnytte muligheten til å spørre om det 😀 Du er en flott dame, en av de jeg ser mest opp til, både når det kommer til utseende, trening og kosthold 🙂 Ey, hva sa jeg om at ingen spørsmål er dumme!? Og du er ikke den første som spør 😉 A1, A2, B1 etc er en måte å vise hvilke øvelser som blir gjort i supersett. Står det f.eks A1) 4 x 8 knebøy A2) 4 x 5 pullups B1) 3 x 10 utfall B2) 3 x 12 nedtrekk betyr det at man først gjør 8 knebøy, deretter 5 pullups. Så hviler man før man gjør knebøy igjen, og rett etter pullups. Man gjør ferdig de fire settene med disse to øvelsene før man går videre til B-øvelsene. Håper det var forståelig og at du slipper å lure mer 🙂

Du har så fine og feminine muskler!! Ser sterk og sunn ut, og det er derfor jeg følger deg! Er det gode gener eller er det måten du trener på som gjør at du ser ut som du gjør? En del jenter (deriblant meg) ser ofte klumpete og store ut. Jeg snakker ikke om fettprosent her, men de fine musklene! 🙂 Først og fremst: takk snille deg! Men jeg tror faktisk det har litt med fettprosent å gjøre. For mye fett oppå musklene vil jo gjøre at man ser stor og klumpete ut uansett hvordan man vrir og vender på det. Utover det tror jeg det er måten jeg trener og er bygd på. Jeg har iallfall ikke gjort, eller unngått å gjøre, spesielle øvelser for å se mer feminin ut.


photo 2

Hvilken idrett drev du med som barn? Friidrett, men jeg tror jeg startet i tenårene så jeg var vel strengt tatt ikke barn lenger. Før det gjorde jeg ingenting :-O

Hvilken utdanning har du, utenom PT-utdannelsen? Bachelor i ernæring, og AFPT sin kostveilederutdanning.

Hvor lenge har du drevet med styrketrening? Jeg fikk mitt første styrketreningsprogram av Ian da vi flyttet til Sverige i 2006, så siden det har styrketrening vært en del av mine treningsvaner. Men jeg anså lenge løpetrening som like viktig og resultatbringende som styrketrening da. Akkurat når jeg ble en styrketreningsjente vet jeg faktisk ikke, men jeg ble i alle fall helfrelst og fikk bekreftet det meste om styrketreningens goder etter at jeg tok PT-utdannelsen min i 2011.

Hva er dine beste tips til treningsmat (som går fort å lage)? Havregrøt med egg, eggehviter og kanel i.

Hvilen styrkeøvelse er din favoritt? Ooooh, det er jo som å svare på hvilket barn en tibarnsmamma liker best 😉 Men jeg må nok si knebøy. Eller bulgarske splittbøy. Overhead squat var lenge en favoritt, men nå er jeg nesten livredd for hver gang jeg gjør de.


IMG_2209

Hvilken Norsk mat savner du mest? Brødmat. Uten tvil.

Spørsmål: Du er ernæringsfysiolog sant? Har du bachelor eller master, og hvor har du tatt det? Har selv bachelor i ernæring, men ikke overraskende nok er det vanskelig å få jobb, med mindre jeg hadde hatt en master. Vurderer også PT, men det er jo først og fremst ernæring jeg ønsker å fokusere på. Ønsker å høre litt med deg hvordan du syns det fungerer sammen. Og også høre hva evt. annet du har studert/kurset deg i. Det ser hvert fall ut som du har drømmejobben og det unner jeg deg! Håper å få noen gode tips fra deg:) Jeg leste til bachelor i Nutrition ved Stockholms Universitet og har i tillegg AFPT sin kostveilederutdannelse og personlig trener utdannelse. Jeg synes jo kvalifikasjonene disse utdannelsene har gitt meg fungerer svært bra sammen. Det er jo allviten at kosthold og trening går hånd i hånd. Når det er sagt synes jeg faktisk det er mye gøyere å se kunder for trening enn for kostveiledning. Folk er så mye mer mottagelige for å endre på trening en enn kostholdsvanene sine liksom. Jeg forstår at det kanskje kan være vanskelig å skaffe jobb som ernæringsfysiolog, dessverre har jeg ikke så mange tips på den fronten- annet enn å starte eget da selvsagt 😉

Er Ian norsk? Hvis ikke, hvor er han fra? (Pga navnet) Jepp, Ian er norsk, men han har en engelsk far så det er nok litt derfor han ikke har ett veldig typisk norsk navn.


IMG_6268
2 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page