top of page

Svar på spørsmålsrunden! . . .litt av den iallefall ;-)

Hva er ditt mål med treningen? Akkurat nå er det bare vedlikeholdstrening jeg driver med. Altså ikke miste styrke, men jeg prøver heller ikke så hardt å bli så mye sterkere.

Forresten! Jeg vil jo kunne ta 100 kg i knebøy! … men jeg gjør ikke så mye for å nå dette målet akkurat.

Har du andre hobbyer/ interesser enn trening?:) Min største hobby utenom treningen er jo denne bloggen! Den stjeler faktisk ganske mye tid- men jeg liker det! Det er en gøy form for enveiskommunikasjon der jeg får snakke så mye jeg vil om meg selv og skryte av alt jeg har trent og spist.

Neida. Men den er bra å ha slik at alle de fine folkene jeg har flyttet fra kan følge med på hva vi driver med her nede.

Før likte jeg også veldig godt å scrappe, men det har jeg ikke tid til lenger. Pluss, alle scrappetingene mine ligger hjemme hos svigermor!

Kan ikke du vise noen av øvelsene du gjør som er bra for ben og mage? Jeg trener sjeldent bare mage, så det har jeg ikke noen film av at the moment, men her, her, her, her, her, her, her og her ser du noen av mine vanlige beinøvelser. Mange av disse øvelsene stiller jo også ganske stor krav til core-muskulaturen, så man får litt mage på kjøpet. Sånt liker vi!

Ey! Her hadde jeg visst en film av litt magetrening likevel!

Hvor mange ganger i uken trener du og hvor lenge ca. per økt? Er det krise om du tar en ekstra fridag? Jeg trener 4-6 ganger i uken, som regel blir det 5 økter. Dersom jeg trener styrke prøver jeg å begrense meg til 1 time, og dersom jeg trener intervaller holder jeg sjelden på i mer enn 30 min.

Det er absolutt ikke krise om jeg tar en ekstra fridag. Jeg trener jo ikke etter noen bestemt dag, alt skjer på gefühlen 😉 Det som derimot er krise er dersom jeg går mer enn 3 dager på rad uten trening- det liker jeg ikke!

Hei fine Inger! Litt sent ute med å stille spørsmål, men det jeg lurer på er om du trener styrkeøvelser for kun biceps eller triceps eller om dette går inn i det større styrkeøvelsene du gjør? Du har så utrolig markerte og flotte armer. Takk snilling 🙂 Jeg trener aldri spesifikt armer, men typiske øvelser som går igjen i mine økter er chins og press over hodet. Jeg tror formen på armene mine kommer mest av at alle vertikale press har gitt meg større skuldre. Det er bare en illusjon 😉

Hvor kommer Ian fra? Norge!

Hvor høy er du? 1.67m

Hva er dine beste tips ift å planlegge bryllup? Ikke si å planlegge sammen og kose seg, noe litt mer håndfast takk 😉 Bestem det som bestemmes kan så tidlig som mulig, altså ikke utsett til imorgen det du kan gjøre idag! Men det er heller ikke vits å stresse for mye for tidlig. Det er nemlig visse ting du ikke kan gjøre før brylluppet nærmer seg uansett.

Det viktigste er å bestemme dato, lokale og gjesteliste. Og så kjolen selvfølgelig. Lag en sjekkliste med ting som skal gjøres og ta en ting om gangen. Eksempel på sjekkliste finnes på nett- google it!

Hvis du skulle satt opp et tre split program, hvilke øvelser ville du valgt? Har ikke peiling. Kanskje en dag med øvelser for anterior chain og vertikale press og drag, en dag for posterior chain og horisontale press og drag, og en dag  med noen form for komplex-øvelser?

Hvordan spiser du i løpet av en normal dag? Stor frokost/lunch bestående av egg (kokt eller stekt) og masse grønnsaker, eventuelt ett mellommåltid av nøtter og gulrøtter eller kokte egg dersom jeg trenger det, og middag. Middagen er som regel laks, kylling eller kjøttdeig og grønnsaker dersom vi spiser hjemme, eller sushi, hamburger eller taco dersom vi spiser ute. Etter middag blir det (altfor!) ofte dessert i form av ananas, melon eller sjokolade 🙂

Hvordan fungerer periodisk faste med trening? F.eks når du kjører vekter før frokost. Har du energi til det? Funker kjempefint for meg! Jeg liker å trene tidlig på dagen, da har jeg mest energi. Jeg foretrekker faktisk å kjøre tung styrketrening fremfor harde intervaller eller en annen slitsom metcon økt dersom jeg trener før frokost.

Tar du kreatin, bcaa eller liknende? Hvorfor/hvorfor ikke anbefaler du dette? Nei, jeg tar ingen av delene. Men det er av ren latskap. Skulle gjerne tatt BCAA de dagene jeg trener fastende. På tide å skaffe seg det kanskje?

Hvor mange dager i uka trener du kondisjon, og hvor ofte vekter? Det har jeg ikke noe system på, det varierer fra uke til uke. Som regel blir det mest styrketrening, men i det siste har det blitt mer intervaller enn vanlig.  Kanskje 3 styrkeøkter og 2 intervalløkter? Hakke peiling.

Kan du komme med eksempler på ulike intervall økter, og hvordan du utfører dem, feks. gerilja kardio. Gerilja kardio vet jeg ikke hva er, men her kan du lese mer om hvilke intervaller jeg pleier å gjøre. Ikke så mye variasjon, jeg holder meg som regel til 45/15 😉

Når legger du deg, og når står du opp? Jeg legger meg altfor seint! Siden vi flyttet til Dubai hører det til sjeldenhetene at vi kommer oss i seng før kl 12! Men så er det heller ikke så ofte jeg må stå opp før kl 7.30, så det går greit.

Hvilken utdannelse har du tatt? Idrett grunnfag etter videregående, så engelsk grunnfag, så ett semester med psykologi i Stockholm, deretter ett semester med kostvitenskap (del av dietist utdannelsen) og så startet jeg på bachelor i ernæring. I tillegg har jeg tatt Kostveilederkurset til AFPT, og PT-utdannelsen.

Har du spesielle mål du jobber mot? Nope. For øyeblikket driver jeg bare med vedlikeholdstrening- og trives med det!

Har du tenkt å bli boende i Dubai, eller tenker dere på å reise tilbake til Norge? Vi kommer nok til å flytte tilbake til Norge en gang før eller siden, men som det ser ut nå blir vi boende i Dubai noen år til.

Hvilke blogger leser du? Paleoliv.wordpress.com, fotballfrue.no og dedication.blogg.no samt blondejulie.blogg.no, golean.no og treningsmotivator.blogg.no som alle er søte jenter jeg tok PT-utdannelsen med.

Og så klikker jeg meg innom Rachel Nordtømme, Tone Damli Aaberge, Lene Alexandra og Tegnehanne iblant– men det er bare fordi de oppdaterer så sjeldent. Hadde jeg kunnet bestemt skulle samtlige blogger oppdatert like ofte som Kissies i Sverige!

Bestiller du proteinpulver å liknende på nett? isåfall hvilke nettsider? Nope, driver verken med proteinpulver eller nettshopping!

Kan du si noe om utdanningen din; hva og hvor? Jeg leste bachelor i ernæring i ved Stockholms universitet. Det var en veldig bra utdannelse, men kanskje litt vel mye vinklet mot å forske videre, og ikke så mye mot å jobbe med den praktiske delen av ernæring. Det henger kanskje litt sammen med at det i Sverige også finnes en utdannels som heter dietist, som tar seg av den praktiske delen rundt ernæring og typisk klinisk ernæring.

Hvordan endte dere opp i Dubai? Det er det ingen som vet! Men det meste av grunnen er vel at vi liker stedet. Etter å ha feriert her flere ganger ble det vel bare slik. Dessuten vil jeg tørre å påstå at markedet i Dubai mer mottagelig den type tjeneste vi tilbyr. Jeg tror f.eks ikke det er mange i min hjemby som hadde betalt 750 kr for en PT-time iallefall!

Skal dere kjøre PT kurs neste år også? Det tror jeg ikke er bestemt, men jeg håper det! Spør AFPT 😉

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page