top of page

Svar på spørsmålsrunde: del 2

Som sagt, sorry ass, men vi må ta de her spørsmålene skriftlig. I alle fall denne delen. For den hadde jeg skrevet før noen sa at jeg burde svare på video siden det var gøyere enn å bare lese. Jeg tenker jo litt sånn at det må være bedre å ha det skriflig, så kan du lettere scrolle forbi det du ikke lurer på liksom 😉 Men i alle fall, vi tar en bolk skriftlig nå, så får vi se hva jeg gjør med resten. For jeg er selvsagt ikke ferdig med dette evighetsprosjektet ennå 😉

Del 2, here we go:

Du er en person som stråler hver eneste dag, og virker å leve det “perfekte liv”. Jeg gjetter på at du også har nedturer, men mulig du ikke legger så stor vekt ved dem. Må uansett spørre- har du aldri dårlige dager? Med tretthet, sykdom, magetrøbbel, bakrus, etc. Hvordan håndterer du i så fall dette? Generelt sett tror jeg at jeg er flink til å sette pris på de små tingene i livet (klisje, I know, but it’s true!), og ser lett gleden i noe så enkelt som en ny tannbørste eller en god kopp kaffe, men selvsagt har jeg dårlige dager jeg også. Trett har jeg jo for eksempel vært siden 3. desember 2015, men jeg blir liksom ikke mindre trett av å klage på det. Og det er vel litt sånn jeg håndterer det som er mindre bra, typ trekker litt på skuldrene av det jeg ikke får gjort noe med uansett. Selvsagt er det ikke alt man kan ha en slik holdning til, men man kan faktisk unngå mye negativt dersom man ser glasset som halvfullt selv om det kanskje virker halvtomt. Når det er sagt er jo livet mitt veldig bra, og jeg vil heller fokusere på alt jeg har å vær takknemlig for, fremfor det jeg skulle ønskt var anderledes.

IMG_7126

Kvifor valgte dåke å starte SHP i Dubai? 🙂 Som nevnt tidligere har jeg ikke noe konkret svar på hvorfor vi endte akkurat i Dubai, men det var Ian som ville starte eget, og jeg var tag-along-wife. Dubai hadde vi blitt kjent med gjennom flere ferieturer, og følte vel at dette stedet passet med Ian sin business-ide.

Bruker du å springe 4×4? Og hvilken hastighet springer du på? Hvis ikke, hva er din favorittintervall? 🙂 (hastighet og) Jeg løp 4×4, og til og med 5 og 6 x 4min veldig ofte de første årene vi bodde i Stockholm, dvs sånn ca 10 år siden (HERREGUD nå følte jeg meg gammel!), og mener å huske jeg løp på 14,5km/t. Det hadde jeg aldri orket i dag for å si det sånn, og nå er det 20 stk 30/30 sekunder jeg sverger til dersom jeg løper intervaller. Jeg starter på 17km/t, og øker tempoet med 0,1km/t per intervall.

Har du eller Ian søsken? Evt tantebarn? Jeg har en storebror og det samme har Ian. Ian sin bror har barn, og jeg får lov til være tante Inger 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva skal dere gjøre med SHP i Dubai når (hvis) dere flytter tilbake til Norge? Har ingen aning. Det må du spørre Ian om 😉

Var det både du og Ian som startet SHP? Eller bare Ian? Det er Ian som skal ha cred for å starte SHP. Men jeg laget mat og vasket trusene hans slik at han kunne fokusere på kun jobb, så jeg tror likevel vi er et godt team. Men altså, jeg hadde ikke vært i Dubai as we speak om det ikke var for Ian.

Hvordan fridde Ian? Han fridde rett ved Hollywood-skiltet på ferie i LA 30. juni 2010. Jeg har skrevet om det her dersom du vil lese historien.

Hadde dere mange alternative navn enn Kaia? Hadde dere bestemt dere for navn på forhånd, eller så dere at hun var en Kaia når hun ble født? Jeg kjente mye tidligere enn Ian at den lille som lå inni magen min var en Kaia, men vi hadde likevel noen alternativer på lista. Jeg ville veldig gjerne kalle henne opp etter mamma som heter Kari, så Karoline og Kine var skrevet ned, men også Marie og Emma, som bare er navn vi syntes er fine. Nå føles det jo helt rart å tenke på noe annet enn Kaia- det er jo det hun heter!

IMG_9468

Vil du at Kaia skal snakke både norsk og engelsk siden dere bor i Dubai? Ja. Vi snakker norsk til henne, men alle andre snakker jo engelsk, så vi håper at hun ganske naturlig blir tospråklig fra en ung alder.

Merker du noe til kvinnesynet i Dubai? Ikke egentlig. Det har vært små episoder jeg har vært vitne til som jeg ikke tror hadde skjedd f.eks i Norge, men ingenting som har involvert meg direkte.

Hva savner du mest og minst med Norge? Sånn bortsett fra været Det jeg savner mest med Norge er selvsagt familie og venner. Typ å kunne stikke hjem til mamma og pappa for middag en helt vanlig onsdag, eller å stikke innom en venninne uten å måtte planlegge det. Det jeg savner minst er hvor sure og innesluttede folk kan være. Alt fra folk bak disken til en medpassasjer på et tog. Her smiler folk til hverandre selv om de er fremmede, og er generelt mye mer vennlige og imøtekommende enn det jeg er vant til i Norge.

IMG_9268

Hva vil du savne mest med Dubai hvis du flytter tilbake til Norge, bortsett fra sola og varmen? Å kunne ringe inn sjokolade, vann og bleier dersom jeg ikke gidder å gå over gata for å handle selv. Jepp, til å være en person som liker å trene så er jeg veldig, veldig lat.

Hvorfor valgte dere å flytte til akkurat Dubai? Som nevnt har jeg ikke noe bra svar på det, men Ian sin far bodde i Abu Dhabi en periode, og sånn ble vi introdusert for midtøsten.

Hvilke tanker hadde du om Dubai før du flyttet dit? Vi hadde jo vært på ferie her flere ganger før vi flyttet hit, så jeg følte jo at jeg kjente Dubai ganske bra. Men det viste seg jo at det var ganske stor forskjell på å være på ferie her fremfor å bo her. F.eks kler jeg meg annerledes nå som jeg bor her versus når vi var på ferie her (les: færre sommerkjoler), og vi går kanskje ut for å spise to ganger i måneden fremfor to ganger til dagen.

Hvor mange unike blogglesere har du hver dag? Pluss minus 2000. Og de er som regel innom to ganger hver 😉

Du skriver at Kaia som oftest ender opp i senga med deg og Ian. Føler du/dere at dette har påvirket samlivet deres negativt? Du tøyser jo stadig om dette selv, derfor jeg tenkte spm var innafor 🙂 Ja, hun ender opp i vår seng hver eneste natt, men jeg synes ikke det er noe negativt ved det hverken for henne eller for meg og Ian. Vet ikke om jeg tolker spørsmålet ditt rett her, men dersom det er sex og sånn du mener med “samliv” så kan jeg ikke svare på akkurat det fordi pappa kommer til å lese det her. Men både du og pappa kan få vite at alt er i sin skjønneste orden på alle sett og vis 😉

IMG_8219

Hvordan ser en typisk dag ut hos deg/dere? Jeg og Kaia står opp i 7-draget. Da har Ian allerede dratt på jobb. Chiller og spiser litt, stikker bort på SHP for en treningsøkt dersom gymmet er ledig, eller ut i parken så Kaia får leke. Hun sover 2-3 timer midt på dagen så da svarer jeg mail, henger opp og vasker klær, eller blogger, sånn som nå. Når hun våkner går vi som regel ut en tur igjen etter at hun har spist, og så er det hjem for mer mat, bading og legging. Så spiser jeg og Ian middag (eller sjokolade dersom vi allerede har spist med Kaia), ser på serier eller film eller Instagram, og legger oss en gang mellom 22 og 23.

Bryr du deg om hvor mye du veier/ vekt? Nei. Men jeg bryr meg om hvordan jeg føler meg og ser ut i speilet. Hvis det er lov å si.

Hvor ofte dusjer du håret ditt ? To til tre ganger i uken. Av en eller annen grunn ser jeg på det som et skikkelig tiltak å vaske håret, og jeg vet ikke om noen som lager så big deal ut av det som meg selv. Takk og pris for tørrshampo sier jeg bare.

Hvor lenge varer en intervall økt for deg ? Jeg løper som regel 20 stk 30/30 sek intervaller, så med 2 minutt oppvarming er jeg på mølla i ganske nøyaktig 22 minutt.

IMG_4448

Hva spiser du helst til frokost/ lunsj? Til frokost liker jeg best noe eggebasert, gjerne bare kokte egg, kaffe og noe grønt. Til lunch spiser jeg en av matboksene jeg får levert, typ kylling, ris og grønnsaker, eller fisk og poteter med saus.

Kjøper du ofte klær? Nei. Men jeg får veldig ofte klær..

Hva er det du må helst ha i løpet av en dag? Kaffe og sjokolade. Og så må jeg gå på do. Typ nr 2. Etter at jeg hadde født klarte jeg ikke å gå på do på FIRE DAGER, og jeg holdt seriøst på å dø.

Trener du noen gang med pulsklokke? Nope.

Har kaia begynt å si noen ord? Ja, mange! Og det er så gøy 😀

Lurer på om dere har tenk å bo i Dubai resten av livet eller flytter dere hjem etterhvert? Jeg ser ikke for meg at vi blir gamle og grå i Dubai, men jeg klarer heller ikke se for meg at, og i tilfelle hvor, vi flytter i nærmeste fremtid.

Hva tenker dere ift Kaia, skal hun vokse opp i Norge? Skal hun i bhgen snart? Enn så lenge blir hun en såkalt expat, dvs hun vokser opp i Dubai, og vi satser på at hun begynner i barnehagen etter sommeren.

Ville det vært mulig å flyttet businessen til Norge? Hmm, kanskje ikke eksakt samme opplegg, men jeg tror absolutt noe lignende ville vært mulig å få til i Norge.

Hva er favoritt øvelsene dine for bryst? 🙂 Armhevinger og benkpress med hantler i skråbenk. Men når det er sagt er det kun for rumpe og bakside lår jeg tenker at “nå skal jeg trene rumpa”, ellers tenker jeg øvelser, ikke muskler, når jeg trener. Altså gjør jeg pullups og push press fordi jeg liker de øvelsene, ikke fordi jeg vil trene rygg og skuldre liksom.

IMG_1228 2

Hva gjør du og Ian for å pleie forholdet nå som dere kanskje har det litt travlere enn før? Jeg kan egentlig ikke si at vi gjør, eller at jeg føler vi burde gjøre noe annerledes nå enn før. Joda, det er travelt med en liten kid i hus, men jeg tror nesten vi har mer tid sammen nå enn før Kaia kom og vi var opptatt med hver vår jobb. Det blir kanskje ikke så mange date-nights på bare oss to lenger, men det er heldigvis ikke sånn vi måler kvaliteten på forholdet.

Har du løpt noen halvmaraton? Nei. Eller jo, på en måte. For jeg har løpt marathon 😉

Hvor langt var det bakkeløpet du løp i Dubai for noen år siden? (Tror kanskje pappen din løp og?) Og hvor lang tid brukte du på det? Det var 12.5km, og venninnen min som fikk meg til å være med kunne opplyse om at jeg løp på 1:28.15. Nesten som at det frister til gjentagelse. Men bare nesten 😉 Her kan du se bilder om du vil.

Den ritter sport’n du konsumerer så mye av at du burde vært sponsa, helt ærlig, den vs melkesjokolade? Det blir som å sammenligne epler og appelsiner, for det er to helt forskjellige ting. Melkesjokolade smaker jo mye søtere, men det er ikke alltid jeg har lyst på noe så søtt, og da er Ritter Sporten gull. Det er jo heller ikke til å legge skjul på at melkesjokolade er mer usunt i forhold (les: mye mer sukker), så på den måten blir den ene en “hverdagssjokolade”, og den andre “festsjokolade. Typ 😛 Og ja, jeg er enig, jeg burde vært sponsa.

Hvis du hadde hatt unlimited access til norsk sjokkis, ville du spist like mye av den som din elskede Ritter Sport? For jeg har smakt begge og for meg smakte den ritter sport’n nesten spinat ift melkesjokkis 😛 Ja, jeg tror fortsatt jeg ville valgt den mørke fremfor melkesjokolade til hverdags. Men som sagt, det er to ulike ting, og det frister jo ikke å åpne en Ritter Sport dersom jeg har spist opp melkesjokoladen liksom.

IMG_3691

Småspiser du mellom måltider, evt har for vane å putte ting i munnen hele tiden? Spiser du kveldsmat?  Jeg småspiser en del (hallo, sjokolade!), men vil ikke si jeg putter ting i munnen hele tiden. Jeg liker å la det gå litt tid mellom måltidene sånn at jeg rekker å bli sulten. Jeg spiser som regel middag i 8-tiden, så dersom jeg spiser noe etter det er det som regel sjokolade og/eller frukt.

Hvor langt har datteren din utviklet seg? Langt nok! Hehe, jeg vet ikke hvordan jeg skal svare på dette siden jeg ikke har noe å sammenligne med. Men hun er aktiv, verbal og glad, så jeg antar hun ligger bra an.

Hvordan har du en så bra kropp med SÅ MYE SJOKOLADE!!? Haha, jeg hadde gitt hva som helst for din kropp og kunne spist sjokkis. Jeg vet virkelig ikke. Jeg synes faktisk at jeg spiser for mye sjokolade til å fortjene å ha synlige magemuskler, men de er der likevel. I det rette lyset i alle fall. Jeg tror jeg har klart å opprettholde en høy forbrenning etter graviditet og amming helt enkelt ved å fortsette å spise mer, så enn så lenge har jeg ikke tenkt å endre på noe.

Hvordan møtte du og mannen din hverandre? Vi møttes da vi begge studerte Idrett Grunnfag ved Universitetet i Stavanger i 2004. Jeg har skrevet om den lille (sanne!) klisjeen her.

Tips for å forholdet til å funke, både før og etter barn. Respekter og vær snille med hverandre. Innse egne feil (note to self) og ikke vær sein med å si unnskyld om det trengs. Og ikke gå til sengs sinte på hverandre. Spesielt det der med å være snille med hverandre tror jeg man kan glemme litt av i en travel hverdag. Altså jeg tror de aller fleste er snille med partneren sin, men jeg mener sånn “ekstra” snill som man kanskje var i starten av forholdet når alt man ville i verden var å gjøre den andre glad.

img_0230

Tenker dere snart på barn nr 2? Vi har snakket om saken og fant ut at siden ingen av oss er klare akkurat nå tar vi opp dialogen igjen ved en senere anledning. Men jeg håper så inderlig at vi kan få en søster eller bror til Kaia.

Hur fick du så starka ben? Jeg er en sånn som føler at jeg omtrent ikke har trent dersom jeg ikke har gjort noen beinøvelser, så jeg tror det har å gjøre med at jeg trener dem så ofte. Pluss at jeg virkelig elsker knebøy og tunge utfalls- og splitbøyvarianter.

Bästa tips för att bli riktigt stark men samtidigt ha god kondition? #crossfit ;-P

fullsizerender

Hur många kalorier äter du /dag på ett ungefär? Hur mycket tycker du en aktiv kvinna bör äta/dag för att må bra men inte lägga på sig onödigt fett? Nå som vi får mat levert spiser jeg pluss/minus 2500kcal. Som oftest mer ettersom jeg supplementerer matleveransen med sjokolade 😉 For å finne ut hvor mye du bør spise for å være vektstabil er det beste å regne ut ditt eget energibehov, f.eks ved hjelp av kalkulator på nett. Deretter ville jeg registrere et typisk matinntak (f.eks på My Fitness Pal) for å se hvordan du ligger an i forhold til behovet, og justert deretter. Utregning av energibehov samt matregistrering vil dock aldri være helt nøyaktig, så ha dette i bakhodet.

När och hur kom du till en punkt att du blev «vän» med din kropp och fick den avslappnade stilen till mat/träning som du har? Du är så sund i tänket ditt och fin inger! Inspirerande 🙂 Jeg tror aldri jeg har vært “uvenn” med kroppen min, men jeg har tidligere vært mye “flinkere” til å fokusere på det jeg ikke var fornøyd med, fremfor å være glad for det som var bra. Men det skjedde en endring både fysisk og mentalt da jeg i 2011 sluttet å telle kalorier/makro og spiste etter periodisk faste. Det resulterte i at jeg spiste mye mer, og kroppen fikk endelig noe å lage muskler av fra all tiden jeg brukte i gymmet. Jeg følte jeg endelig fikk igjen for treningen, og syntes at jeg så mer veltrent ut. Siden har jeg selvsagt hatt perioder der jeg har vært mer og mindre fornøyd med kroppen, men etter at jeg fikk Kaia har jeg så og si utelukkende vært fornøyd. Og det handler ikke om hvordan kroppen min ser ut nå, men hvordan jeg ser på den oppe i hodet mitt.

img_8776

Jag undrar vad du använder för skönhetsprodukter? Smink, hudvård, parfym..vilka märken? Du ser alltid så fresh ut! Haha! Herregud, det spørsmålet så jeg ikke komme! Sminke bruker jeg jo svært lite av til hverdags. Da går det i maskara fra Lancome og øyenbrynspenn fra Sephora. Drar jeg den ekstra langt tar jeg på mineralpudder og rouge fra samme merke. Jeg har nylig kjøpt min aller første leppestift, og den er også fra Sephora. Sminkefjerner/ansiktsvask og fuktighetskrem til ansiktet er fra Ole Henriksen. Den eneste parafymen jeg har er Flowerbomb fra Victor & Rolf. Den har jeg hatt siden bestevenninna mi giftet seg i typ 2009. I det siste har jeg derimot syntes at alt lukter for mye, og har kuttet helt ut å bruke noe som helst. Du spurte ikke om hår, men jeg kan opplyse om at jeg bruker Blonde Idol-serien fra Redken, men shampoo, blå-balsam og hårkur.

Vil du si litt om du har hatt fremgang etter du begynte treningsopplegget? Ser ut som du har hatt fremgang iallfall så om du kunne si litt om det før/etter? Ev om du har bilder før etter. Jeg har ikke noen bilder, men takket være treningsloggen kan jeg se svart på hvitt at jeg har blitt sterkere. Selvsagt ikke i alle øvelser, f.eks skulderpress har jeg ikke har mye fremgang i, men jeg har blitt en racer (hvis det er lov å si) på pushups, og har blitt sterkere i knebøy og markløft, samt pullups og chins. I går gjorde jeg for eksempel 3 sett med 12ere (unbroken!) i pullups, og det tror jeg aldri jeg har gjort før.

img_7312

Hva er ditt beste tips når det gjelder å gå ned i fettprosent? Gikk ned 10 kg for to år siden, men stått stille siden og vil bli kvitt det siste. Først og fremst gratulerer med imponerende vektnedgang, mest fordi det var for 2 år siden og det er jammen ikke alle som klarer å holde på resultatene de får! Videre er det jo (dessverre) sånn at jo nærmere man kommer sin idealvekt, jo mer kommer det ned til detaljene for om man får resultater eller ikke. Detaljer som jeg av ulike grunner ikke ønsker å gå inn på, men det handler ofte om mengde mat, fordeling av makronutrienter og/eller treningsintensitet.

Hei Inger! Jeg savner litt variasjon i bloggen din. Synes mye av innleggene ligner, kan du f.eks si noe om hvordan det er å bo i Dubai (annet enn å være på stranda selvfølgelig), hverdagen, om du har kontakt med befolkningen der, om du har lært deg språket osv. Ellers lurte jeg også på hvor høy du er og hvor mye veier du? Men må si at jeg digger energien din og all den positiviteten som omgir deg. Jeg er enig i at bloggen min er ensformig, og jeg føler selv at jeg blogger om de samme tingene. Men jeg blogger jo om hverdagen min og den er helt enkelt ganske ensformig. Enten så trener jeg eller så er jeg på stranden liksom 😉 Sånne innlegg der jeg skriver mer om ett spesifikt emne tar så mye lenger tid og energi, og det er ikke alltid jeg kjenner meg inspirert til det nå for tiden. Jeg får jo komme svært godt innpå både expats og lokale emirater gjennom jobben som PT, men det er ikke alt det passer seg å blogge om. Når det gjelder språket har jeg lært de fleste ordene som rimer på Allah (yalla, Inshallah, Mashalla, Bismallah, Hamdillah), Khalas (som betyr ferdig) og så kan jeg telle til 10 🙂 Jeg er 168cm og veier 63kg.

img_0803

Jeg lurer på om du har gått tilbake til periodisk faste etter endt amming? Og hvor mye sjokolade spiser du egentlig hver dag? De snappene dine av rittersport antyder store mengder. Nei, jeg spiser ikke etter periodisk fase nå. Nå spiser jeg som regel frokost sammen med Kaia. Når hun likevel skal spise kan jo jeg også like gjerne spise. Men jeg kan nok se for meg at jeg går tilbake til PF når hverdagen ser annerledes ut, for jeg trivdes veldig godt med det også. I går spiste jeg faktisk INGENTING sjokolade, men det tilhører virkelig sjeldenhetene. Jeg spiser mellom en halv og to hele plater hver dag.

img_9077-1

Spiser du nøtter? Jeg spiser sjelden nøtter som snacks. Greia er at om jeg begynner å spise litt så spiser jeg til posen er tom og da har jeg plutselig spist en dagsrasjon av næring omtrent uten å egentlig bli mett.

Husker du skrev om ditt første møte med fancy kaffe (les cappuccino), holder du deg bevisst unna melk og melkeprodukter? Det er så kult når dere husker sånne random detaljer! It makes me feel special, sånn serr! Men nei, jeg spiser melkeprodukter, bare foretrekker kaffen svart.

img_1438
IMG_1337
IMG_0962
2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page