Svar på spørsmålsrunde: del 2

Som sagt, sorry ass, men vi må ta de her spørsmålene skriftlig. I alle fall denne delen. For den hadde jeg skrevet før noen sa at jeg burde svare på video siden det var gøyere enn å bare lese. Jeg tenker jo litt sånn at det må være bedre å ha det skriflig, så kan du lettere scrolle forbi det du ikke lurer på liksom 😉 Men i alle fall, vi tar en bolk skriftlig nå, så får vi se hva jeg gjør med resten. For jeg er selvsagt ikke ferdig med dette evighetsprosjektet ennå 😉

Del 2, here we go:

Du er en person som stråler hver eneste dag, og virker å leve det “perfekte liv”. Jeg gjetter på at du også har nedturer, men mulig du ikke legger så stor vekt ved dem. Må uansett spørre- har du aldri dårlige dager? Med tretthet, sykdom, magetrøbbel, bakrus, etc. Hvordan håndterer du i så fall dette? Generelt sett tror jeg at jeg er flink til å sette pris på de små tingene i livet (klisje, I know, but it’s true!), og ser lett gleden i noe så enkelt som en ny tannbørste eller en god kopp kaffe, men selvsagt har jeg dårlige dager jeg også. Trett har jeg jo for eksempel vært siden 3. desember 2015, men jeg blir liksom ikke mindre trett av å klage på det. Og det er vel litt sånn jeg håndterer det som er mindre bra, typ trekker litt på skuldrene av det jeg ikke får gjort noe med uansett. Selvsagt er det ikke alt man kan ha en slik holdning til, men man kan faktisk unngå mye negativt dersom man ser glasset som halvfullt selv om det kanskje virker halvtomt. Når det er sagt er jo livet mitt veldig bra, og jeg vil heller fokusere på alt jeg har å vær takknemlig for, fremfor det jeg skulle ønskt var anderledes.

IMG_7126

Kvifor valgte dåke å starte SHP i Dubai? 🙂 Som nevnt tidligere har jeg ikke noe konkret svar på hvorfor vi endte akkurat i Dubai, men det var Ian som ville starte eget, og jeg var tag-along-wife. Dubai hadde vi blitt kjent med gjennom flere ferieturer, og følte vel at dette stedet passet med Ian sin business-ide.

Bruker du å springe 4×4? Og hvilken hastighet springer du på? Hvis ikke, hva er din favorittintervall? 🙂 (hastighet og) Jeg løp 4×4, og til og med 5 og 6 x 4min veldig ofte de første årene vi bodde i Stockholm, dvs sånn ca 10 år siden (HERREGUD nå følte jeg meg gammel!), og mener å huske jeg løp på 14,5km/t. Det hadde jeg aldri orket i dag for å si det sånn, og nå er det 20 stk 30/30 sekunder jeg sverger til dersom jeg løper intervaller. Jeg starter på 17km/t, og øker tempoet med 0,1km/t per intervall.

Har du eller Ian søsken? Evt tantebarn? Jeg har en storebror og det samme har Ian. Ian sin bror har barn, og jeg får lov til være tante Inger 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva skal dere gjøre med SHP i Dubai når (hvis) dere flytter tilbake til Norge? Har ingen aning. Det må du spørre Ian om 😉

Var det både du og Ian som startet SHP? Eller bare Ian? Det er Ian som skal ha cred for å starte SHP. Men jeg laget mat og vasket trusene hans slik at han kunne fokusere på kun jobb, så jeg tror likevel vi er et godt team. Men altså, jeg hadde ikke vært i Dubai as we speak om det ikke var for Ian.

Hvordan fridde Ian? Han fridde rett ved Hollywood-skiltet på ferie i LA 30. juni 2010. Jeg har skrevet om det her dersom du vil lese historien.

Hadde dere mange alternative navn enn Kaia? Hadde dere bestemt dere for navn på forhånd, eller så dere at hun var en Kaia når hun ble født? Jeg kjente mye tidligere enn Ian at den lille som lå inni magen min var en Kaia, men vi hadde likevel noen alternativer på lista. Jeg ville veldig gjerne kalle henne opp etter mamma som heter Kari, så Karoline og Kine var skrevet ned, men også Marie og Emma, som bare er navn vi syntes er fine. Nå føles det jo helt rart å tenke på noe annet enn Kaia- det er jo det hun heter!

IMG_9468

Vil du at Kaia skal snakke både norsk og engelsk siden dere bor i Dubai? Ja. Vi snakker norsk til henne, men alle andre snakker jo engelsk, så vi håper at hun ganske naturlig blir tospråklig fra en ung alder.

Merker du noe til kvinnesynet i Dubai? Ikke egentlig. Det har vært små episoder jeg har vært vitne til som jeg ikke tror hadde skjedd f.eks i Norge, men ingenting som har involvert meg direkte.

Hva savner du mest og minst med Norge? Sånn bortsett fra været Det jeg savner mest med Norge er selvsagt familie og venner. Typ å kunne stikke hjem til mamma og pappa for middag en helt vanlig onsdag, eller å stikke innom en venninne uten å måtte planlegge det. Det jeg savner minst er hvor sure og innesluttede folk kan være. Alt fra folk bak disken til en medpassasjer på et tog. Her smiler folk til hverandre selv om de er fremmede, og er generelt mye mer vennlige og imøtekommende enn det jeg er vant til i Norge.

IMG_9268

Hva vil du savne mest med Dubai hvis du flytter tilbake til Norge, bortsett fra sola og varmen? Å kunne ringe inn sjokolade, vann og bleier dersom jeg ikke gidder å gå over gata for å handle selv. Jepp, til å være en person som liker å trene så er jeg veldig, veldig lat.

Hvorfor valgte dere å flytte til akkurat Dubai? Som nevnt har jeg ikke noe bra svar på det, men Ian sin far bodde i Abu Dhabi en periode, og sånn ble vi introdusert for midtøsten.

Hvilke tanker hadde du om Dubai før du flyttet dit? Vi hadde jo vært på ferie her flere ganger før vi flyttet hit, så jeg følte jo at jeg kjente Dubai ganske bra. Men det viste seg jo at det var ganske stor forskjell på å være på ferie her fremfor å bo her. F.eks kler jeg meg annerledes nå som jeg bor her versus når vi var på ferie her (les: færre sommerkjoler), og vi går kanskje ut for å spise to ganger i måneden fremfor to ganger til dagen.

Hvor mange unike blogglesere har du hver dag? Pluss minus 2000. Og de er som regel innom to ganger hver 😉

Du skriver at Kaia som oftest ender opp i senga med deg og Ian. Føler du/dere at dette har påvirket samlivet deres negativt? Du tøyser jo stadig om dette selv, derfor jeg tenkte spm var innafor 🙂 Ja, hun ender opp i vår seng hver eneste natt, men jeg synes ikke det er noe negativt ved det hverken for henne eller for meg og Ian. Vet ikke om jeg tolker spørsmålet ditt rett her, men dersom det er sex og sånn du mener med “samliv” så kan jeg ikke svare på akkurat det fordi pappa kommer til å lese det her. Men både du og pappa kan få vite at alt er i sin skjønneste orden på alle sett og vis 😉

IMG_8219

Hvordan ser en typisk dag ut hos deg/dere? Jeg og Kaia står opp i 7-draget. Da har Ian allerede dratt på jobb. Chiller og spiser litt, stikker bort på SHP for en treningsøkt dersom gymmet er ledig, eller ut i parken så Kaia får leke. Hun sover 2-3 timer midt på dagen så da svarer jeg mail, henger opp og vasker klær, eller blogger, sånn som nå. Når hun våkner går vi som regel ut en tur igjen etter at hun har spist, og så er det hjem for mer mat, bading og legging. Så spiser jeg og Ian middag (eller sjokolade dersom vi allerede har spist med Kaia), ser på serier eller film eller Instagram, og legger oss en gang mellom 22 og 23.

Bryr du deg om hvor mye du veier/ vekt? Nei. Men jeg bryr meg om hvordan jeg føler meg og ser ut i speilet. Hvis det er lov å si.

Hvor ofte dusjer du håret ditt ? To til tre ganger i uken. Av en eller annen grunn ser jeg på det som et skikkelig tiltak å vaske håret, og jeg vet ikke om noen som lager så big deal ut av det som meg selv. Takk og pris for tørrshampo sier jeg bare.

Hvor lenge varer en intervall økt for deg ? Jeg løper som regel 20 stk 30/30 sek intervaller, så med 2 minutt oppvarming er jeg på mølla i ganske nøyaktig 22 minutt.

IMG_4448

Hva spiser du helst til frokost/ lunsj? Til frokost liker jeg best noe eggebasert, gjerne bare kokte egg, kaffe og noe grønt. Til lunch spiser jeg en av matboksene jeg får levert, typ kylling, ris og grønnsaker, eller fisk og poteter med saus.

Kjøper du ofte klær? Nei. Men jeg får veldig ofte klær..

Hva er det du må helst ha i løpet av en dag? Kaffe og sjokolade. Og så må jeg gå på do. Typ nr 2. Etter at jeg hadde født klarte jeg ikke å gå på do på FIRE DAGER, og jeg holdt seriøst på å dø.

Trener du noen gang med pulsklokke? Nope.

Har kaia begynt å si noen ord? Ja, mange! Og det er så gøy 😀

Lurer på om dere har tenk å bo i Dubai resten av livet eller flytter dere hjem etterhvert? Jeg ser ikke for meg at vi blir gamle og grå i Dubai, men jeg klarer heller ikke se for meg at, og i tilfelle hvor, vi flytter i nærmeste fremtid.

Hva tenker dere ift Kaia, skal hun vokse opp i Norge? Skal hun i bhgen snart? Enn så lenge blir hun en såkalt expat, dvs hun vokser opp i Dubai, og vi satser på at hun begynner i barnehagen etter sommeren.

Ville det vært mulig å flyttet businessen til Norge? Hmm, kanskje ikke eksakt samme opplegg, men jeg tror absolutt noe lignende ville vært mulig å få til i Norge.

Hva er favoritt øvelsene dine for bryst? 🙂 Armhevinger og benkpress med hantler i skråbenk. Men når det er sagt er det kun for rumpe og bakside lår jeg tenker at “nå skal jeg trene rumpa”, ellers tenker jeg øvelser, ikke muskler, når jeg trener. Altså gjør jeg pullups og push press fordi jeg liker de øvelsene, ikke fordi jeg vil trene rygg og skuldre liksom.