top of page

Svar på spørsmålsrunde, del 2

Oh my God I’d never thought I’d live to see the day! Seriøst, jeg har svart på alle spørsmålene fra spørsmålsrunden! Sånn ca 3 måneder senere, men det er jo bare detaljer 😉 mulig det blir en stund til jeg kjører i gang en ny runde, høhø, men her er i alle fall siste del av sommerens spørsmålsrunde:

Hva løfter du 1RM i markløft og knebøy? Jeg har ingen aning. Har ikke gjort 1RM tester på det jeg kan huske. Jeg er ganske “seig” og kan gjøre mange reps på belastning rett under maks, men når det kommer til maks styrke er jeg både dårlig på å presse meg og å gutse til liksom. Jeg er redd når jeg setter meg ned med mer enn 100kg på ryggen, og dermed tørr jeg ikke drive på med den slags.

IMG_3402

Hvor mange hang-ups og chins greier du maks? Pullups har jeg ikke gjort makstest på, men gjorde 3 sett med 12ere her om dagen, så vil tippe et par mer enn det. På chins er rekorden 19 (og en halv :-P)

Hvordan jobbet du for å klare over 10 pullups? Vet du trener pullups i ca. hver økt, men trente du for eksempel med ekstra kg? Og hvordan la du opp settene – kjørte du deg til maks hver gang, eller stopper du bevisst et par reps færre enn “maks”? Selv står jeg helt fast på 8 reps, og har så lyst å klare 10! Jeg har vel egentlig aldri jobbet målrettet mot å klare mest mulig chins og pullups, men siden jeg liker øvelsen, og liker å være god i den, så blir det jo som du skriver en variant av disse i nesten hver økt. Jeg trener ikke så mye med ekstra belastning nå lenger, uten at det er noen bestemt grunn til det, men gjorde det ofte før. Noen ganger er jeg veldig bevisst på at antall reps skal være “unbroken”, mens ganske ofte gjør jeg kanskje 15 reps totalt, men bryter de opp. Jeg gjør f.eks 8 stk, hopper ned litt og pauser noen sekund, gjør 2-3 reps til og fortsetter slik til jeg har ønsket antall reps. Dette kan være et tips til deg for å komme deg over dine 8 reps, å kjøre myo-reps som det heter på fint. Og så kan du jo med fordel variere med å gjøre chins med ekstra belastning. Ellers er mitt beste tips om man vil bli bedre i pullups og chins gjøre det ofte!

IMG_0884

Hvis du kunne gitt ett treningsråd til 20 år gamle Inger – hva hadde det vært? Spis nok og riktig mat for å få mer ut av all tiden du legger igjen i gymmet!

Jeg har lenge lurt på hvordan du hører på musikk når du løper (iphone, ipod eller lignende? Jeg bruker iPhonen og hører på en eller annen random playlist på Spotify. Ellers så hører jeg på podcaster, f.eks Treningspodden, Ingefær, Ida med Hjertet i Hånden eller Kristina Andersen sin.

Hva synes du om Stockholm som studieby, var det mye gøy som skjedde for dere studenter? Ja, Stockholm er en veldig bra studieby- og by generelt!

Får du dårlig samvittighet dersom dere ønsker å reise på ferie til et annen land enn Norge? Jeg tenker bare når dere først har mulighet og er fri til å møte familie og venner igjen, men så har dere lyst å reise en annen plass. Det faller ganske naturlig at vi reiser hjem, eller til Portugal med familie, om vi reiser fra Dubai, så jeg kan ikke si jeg får dårlig samvittighet for det nei.

IMG_3565

Hva er tankene dine rundt det med å ta så mye bilder av deg selv, både selfies og i speilet og ofte med lite klær – mtp. hvordan det påvirker Kaia? Hun ser jo at jeg tar bilder av meg selv, selv om de aller fleste selfies og bilder i speilet tas i forbindelse med trening uten at hun får det med seg, men jeg tenker ikke at det påvirker henne negativt. Å se meg i lite klær gjør hun jo hele tiden både på stranden og på trening, så det er ikke noe unaturlig i at hun også skulle se meg ta bilde med f.eks bare bikini eller sportstopp på.

Jeg har sett at du får levert middag i boks i Dubai (lucky u!) spiser Kaia også en sånn boks til middag? Hvis ikke hvordan middagsvaner har dere for henne? Virker ikke som din familie har helt A4 matvaner for frokost/lunsj/middag (ikke at det er noe feil i det, bare nysgjerrig). Ja, vi har fått levert matbokser fra Athleat i over ett år, og det er virkelig en luksus! Verken vi eller Kaia har A4 matvaner (hva nå enn det innebærer!), men hva hun spiser og ikke spiser kan hun selv få blogge om når hun blir større, jeg ser ikke poenget i å fortelle om hennes matvaner her 😉

Hvordan går det med treningssenteret deres, kan du fortelle litt hvor mange dere er som jobber det, hvordan du jobber nå osv? Ha en fin ferie videre. Ja, nå har vi jo faktisk solgt treningssenteret siden jeg hadde denne spørsmålsrunden, så akkurat nå er det ingen som jobber hos oss! Men vi har hatt nærmere 30 ansatte over de 6 årene vi drev SHP. Kaia er i barnehagen 3 ganger i uken, så det er hovedsakelig de dagene jeg ser kunder til personlig trening. De siste PT- kundene mine har jeg trent på Skydive Dubai, mens om en drøy uke skal jeg begynne å se kundene mine i et annet lokale som vi leier oss inn i.

IMG_0580

Hvordan trives du i Dubai? Hva er forskjellig fra Norge? Hva er det beste og det verste med Dubai? Jeg trives veldig godt i Dubai, mye av det har jo å gjøre med at jeg trives med livet jeg har med Ian og Kaia generelt (jeg hadde trivdes mange steder i verden så lenge jeg hadde hatt de to med meg liksom), men det er jo ingen tvil om at jeg setter pris på klimaet også. Jeg liker også den litt andre livsstilen man har i Dubai, som selvsagt også kommer av arbeidssituasjonen min, at det ikke er så stort skille mellom helg og hverdag. Det værste med Dubai er de tydelige klasseskillene som eksisterer og at visse mennesker blir behandlet og snakket til på en annen måte enn det vi gjør basert på hvor de kommer fra. Det er helt ufattelig trist og vondt at det skal være slik i 2018.

Hvordan traff du mannen din? Jeg traff ham da vi studerte Idrett Grunnfag ved Universitetet i Stavanger i 2004. Jeg var forelska fra første stund, mens for ham tok det litt lengre tid. Heldigvis gikk det bra til slutt, og han var definitivt verdt å vente på!

Hvordan er maten i Dubai? Spiser du “alt”? Her finnes virkelig alt av mat, i alle prisklasser, og jeg spiser alt. Alt jeg liker i alle fall 😉

Hva slags mat savner du fra Norge? Brødmat. Det er vanskelig å finne godt, grovt brød her. Og så kan jeg savne “ferdigmat” som karbonader og fiskekaker.

IMG_1607

Flytter dere til Norge igjen? Det tror jeg absolutt, men jeg har ingen aning om når. Jeg håper vi får mange år til i Dubai.

Hvorfor begynte du med trening? Jeg har alltid trent, men begynte f.eks på friidrett kun fordi vennene mine gjorde det, så det var vel for å gjøre som “alle andre” tenker jeg.

Kan vi få se mer av hjemmet ditt? Nei, faktisk så føler jeg ikke for å vise det frem mer enn jeg allerede har gjort. Tro meg, du går ikke glipp av noe 😉

Kan du vise oss produktene du bruker til hud, hår, ansikt, øyne? Jeg bruker rens og ansiktskrem fra Ole Henriksen, vasker håret med shampoo og balsam fra Redken, og Lancome Definicilis har vært mascaraen min siden jeg begynte å bruke sminke.

Ønsker du deg flere barn? Ja, men ikke ennå.

IMG_2013

Hvordan er en typisk dag for deg? (Med og uten mann og barn) Våkner, drikker kaffe, går på do og pakker barnehagesekk. Dropper i barnehage, ser en kunde eller to, trener, gjør litt admin og henter i barnehage. Stikker til stranden og bader med Kaia, eller ut på lekeplassen. Lager middag, spiser, legger kid og kollapser på sofaen med sjokolade og noe på skjermen. Uten mann og barn er det ikke vits å nevne for det er jo ikke en typisk dag i det hele tatt ;-P

Ser du Norsk TV? Ikke så mye, men har faktisk sett Bloggerne for første gang nå! Vi ser som regel serier eller film når TVen er på.

Når legger du deg? Altfor seint! Jeg vil helst legge meg klokken 22, men klokken blir som regel 23 før jeg kommer meg i seng.

Når ble du opptatt av kosthold? Det husker jeg ikke eksakt, men jeg har “alltid” vært den i jentegjengen som f.eks foreslo at vi skulle ta en uke uten smågodt. Jeg slanket meg (sukk..) for første gang da Ian dro på backpacking et halvt år etter at vi ble sammen, og siden da har jeg vel vært mer eller mindre interessert i kosthold.

Hva tenker du om lavkarbo? Lavkarbo kan være en bra måte å spise på dersom man foretrekker fettrik mat og ikke bryr seg særlig om karbohydrater. Jeg tenker også at lavkarbo passer best for de som ikke trener kjempemye og hardt, men det finnes selvsagt unntak.

Hvordan passer du på huden når du er så mye i sola? Noen tips? Jeg bruker Kaia sin solkrem med høy faktor i ansiktet, og ellers smører jeg meg på utsatte steder dersom det er lenge siden jeg har vært på stranden. Det beste tipset er å unngå å bli solbrent, noe jeg *bank i bordet* sjeldent er, enten ved å smøre seg tilstrekkelig, eller å tilpasse hvor lenge man er i solen.

IMG_6748

Var det enkelt å bli kjent med folk når du flyttet til Dubai? Da vi flyttet til Dubai var vi på Crossfit-kjøret og oppsøkte dermed den eneste crossfitboxen som fantes der da (nå er det sikkert over 30 stk). Der fikk vi mange venner med samme interesser som vi fortsatt omgås i dag. Det som er bra med Dubai er at de aller fleste drar dit uten et stort nettverk rundt seg, og er dermed veldig åpne for å treffe og å bli kjent med nye folk.

Har du noen tips til lange flyturer? Tenker du med barn? For i så fall handler det om å ha med snacks til en liten hær og å gi fri tilgang til film og underholdning på iPad og lignende. Og generelt være innstilt på x-antall timer med litt mer stress enn flyturer uten barn.

Hvordan viste du når det var tid for å få barn? Åh, jeg aner ikke! Men jeg begynte nesten å bli bekymret fordi jeg følte det var på tide å ha lyst på barn, og jeg kjente at jeg ville at foreldrene våre skulle få barnebarn, men følte meg likevel ikke klar sånn innerst inne. Plutselig en dag kjente jeg derimot at jeg skulle ønske jeg hadde et barn i går liksom, så da ble jeg visst klar likevel.

IE5A5265-2

Hvor mange ganger i uken og hvor hard anbefaler du å belaste en muskel for å få både sterkere og større muskler? Det kommer an på treningsalder (les: nivå) og hvordan du legger opp økten. Desto mer sett du gjør av samme muskelgruppe per økt, desto færre ganger trenger du trene den muskelgruppen. En nybegynner kan trene samme muskelgruppe 2-4 ganger i uken, mens en avansert kan trene samme muskelgruppe opp til 6 ganger. Mest vanlig er å belaste samme muskel 2-3 ganger i uken for å få sterkere og større muskler.

Jeg lurer på om du kommer til å lage en ny video lik den i Portugal i fjor, “7 minute workout” men med andre øvelser. Nei, det var nemlig ikke jeg som laget økten, jeg bare demonstrerte den for de som lagte den.

IMG_7399

Kass brystøvelsar har du gjort oppøve årå? E og velsigna med et flatare bryst, og konne tenkt med å definera det med litt musklar heller, sånn så deg. Jeg tenker egentlig aldri “i dag skal jeg trene bryst”, eller “i dag skal jeg trene skuldre”, jeg tenker øvelser i stedet, og av pressøvelser for overkropp er det skulderpress eller pushpress med stang eller hantler, armhevinger, dips og en sjelden gang benkpress jeg gjør.

Hva er tankene deres rundt barn nr 2? Det håper jeg at vi kan få, men jeg er ikke klar enda. Jeg koser meg med å kun ha Kaia, og ønsker å fortsette med det litt til.

IMG_0806

Når du velger å dedikere egne innlegg til «negative» kommentarer som du får, tror du ikke innerst inne at de faktisk treffer deg og du er noenlunde enig? Siden du gidder å bruke tid på å «bevise» for leserne dine og ramse opp hvorfor du er uenig? Dette har jeg faktisk tenkt på selv, og undret meg over hvorfor noen kommentarer bare preller av, mens jeg ønsker å “ta opp” andre med f.eks et eget innlegg. Når jeg gjør sistnevnte har det jo selvsagt å gjøre med at de treffer meg, men jeg vil ikke si at det nødvendigvis betyr at jeg er enig. Det å få “forsvare seg” eller “bevise” noe som helst synes jeg likevel er helt innafor når man får kritikk. Dersom det er lov å kritisere må det jo også være lov å forsvare seg tenker jeg.

Det man trener på blir man god på. Og det ser en jo tydelig i styrken din 😉 Men hva tror du kan være årsaken til at du gjør det så godt på løpefronten også? Du springer jo både langt og fort, og tiden på mila er jo imponerende når det er dette du bruker minst tid på!! For øvrig; takk for all inspirasjon du deler 🙂 Det tror jeg kommer av at jeg har hatt begrenset variasjon i treningen min over lengre tid. Som du sier blir man god på det man gjør ofte, og siden jeg ikke varierer så mye, og har holdt på med omtrent samme greier over mange år, så har jeg fått okei resultat i de tingene jeg gjør.

IMG_3257

Hva tenker du om “Dubai bak fasaden” og diskusjonen som har vært angående bloggere som får sponset tur til Dubai for å skrive om et luksuriøst ferieparadis, samtidig som man vet at fremmedarbeidere jobber nærmest som slaver, kvinner er undertrykt osv? Og hvordan er det selv å bo et slikt sted? Det er ingen tvil om at dere lever et luksuriøst liv skjermet fra fattigdom og tiggere, så det er interessant å høre hvordan man takler det når man bor der, og om det er noe dere tenker over? Ikke ment som kritikk, men mer for å spørre om noe annet enn trening, kosthold og barn nr. 2. Diskusjonen om hva andre bloggere gjør tenker jeg ikke å gå inn på, men det er klart det er sider ved Dubai jeg skulle ønske var annerledes. Da er der først og fremst fremmedarbeiderne jeg tenker på, for når det gjelder undertrykkelse av kvinner får man ett helt annet innblikk i hvordan ting faktisk er når man bor her. Selv om vi som du sier er skjermet fra den værste fattigdommen, føler jeg også at det er mange som antar ting om Dubai som ikke stemmer. Likevel, det er ingen tvil om at det er mye urett som skjer her, og jeg tenker det viktigste vi kan gjøre på individbasis er å behandle de vi møter med respekt, uansett hvor de kommer i fra. Dessverre praktiseres ikke dette av alle som bor i Dubai.

Dette spørsmålet er kun ment som nysgjerrighet, ikke noe slags form for dømming eller kritikk. Men hva synes du selv om fettprosenten din i forhold til hva du spiser? Tenker du selv at du er heldig at du har så lav fettprosent i forhold til hva du spiser eller har du faktisk kontroll over matinntaket ditt? Jeg spør med tanke på at du legger jo titt og ofte ut at du spiser en del sjokolade. Reduserer du da inntaket av vanlig mat i forhold til sjokoladen eller kommer den ekstra? Om sjokoladen er en del av matinntaket ditt, blir du mett av det? Eeelsker selv sjokolade, men kan langt i fra spise det hver dag for det er noe ekstra for meg- kunne liksom ikke spist 100gram med sjokolade og blitt mett av det. Håper du forstår spørsmålet mitt, synes du ser heeelt smashing ut ❤ Noen ganger kan jeg prestere å spise så mye at jeg tenker jeg burde sett annerledes ut, for ja, jeg spiser mye sjokolade. I perioder spiser jeg mer og da merker jeg jo også forskjell på kroppen, men generelt tror jeg at jeg kommer unna med det fordi jeg i bunn og grunn spiser bra. Noen ganger legger jeg sjokolade inn i dagsinntaket ved at jeg f.eks ikke spiser en veldig stor middag før masse sjokolade til kvelds, og kan finne på å ta en proteinshake eller noe kyllingleftovers for å balansere måltidet dersom jeg velger å spise sjokolade som mellommåltid. Jeg vil ikke si at jeg blir mett av sjokolade, men jeg blir tilfredstilt av det, så derfor må jeg ha litt hver dag.

Jeg skal i gang med trening igjen etter jeg ble mamma til en jente for 3 måneder siden. Gleder meg til å komme i gang, men er så redd trening kan påvirke amming. Har du noen tips til hvordan jeg bør starte opp med treningen? Det aner meg at du allerede er godt i gang med treningen siden det er over 3 måneder siden du stilte meg dette spørsmålet, men om andre i din situasjon leser dette så er det viktigste at du ikke trener for hardt, og at du sørger for å spise nok slik at melkeproduksjonen ikke reduseres.

IMG_2464

Jeg syntes at treningsdagboken din er såå inspirerende når det gjelder å planlegge egne økter! Lurer likevel på; med tanke på så høyt treningsvolum som du har, hvor ofte trener du med overskudd eller til “failure”? Ser at du har noen standardøkter, eller quickfixer som du kjører ofte. For meg er de liksom fullgode økter med tanke på belastning (haha), så jeg lurer bare er disse tunge for deg? Åh, jeg blir alltid så glad når noen liker treningsdagboken min, for den er virkelig noe jeg føler jeg skriver kun for min egen del, så takk! Jeg skulle i blant ønske at jeg tok meg mer ut på trening, men vil si at jeg gjør det på maks halvparten av gangene jeg trener. Jeg trener hovedsakelig “for å ha trent”, og har som du sier visse standardøkter som jeg gjør med samme belastning hver gang uten progresjon som mål. Jeg ser absolutt på de som fullverdige økter, og blir sliten av de, så for min treningsmålsetning er de tilstrekkelig. Så lenge man ikke har mange spesifikke prestasjonsmål eller ønsker å bli sterkest mulig er det på ingen måte nødvendig å tyne seg maksimalt på hver treningsøkt.

Og hva er dine tips om man vil trene styrke 4-5 ganger i uka; hvor mange av øktene bør være “lettere”? Hvis man ofte er sliten (men gjerne vil bli sterkere), vil du anbefale å ta lettere økter, eller færre? Jeg har så lyst til å klare å “gi alt” på trening, men det går dessverre alt for ofte ut over livet utenom hvis du skjønner. Det kommer an på treningsbakgrunn. Dersom du er nybegynner kan du bli sterkere av å gjøre lettere økter oftere, mens hvis du er viderekommen må du belaste deg mer for å få resultat. Da kan du til gjengjeld kutte ned på antall økter. Dersom du føler deg sliten ville jeg heller kuttet ned på antall økter og fokusert på å få 3-4 bra kvalitetsøkter i uken.

IMG_9612

Planlegger dere treningsreiser for 2019? Vi ønsker absolutt å arrangere treningsreiser i 2019 ja, men ingen datoer er bestemt enda.

Hvorfor flyttet dere til Dubai? Vi flyttet til Dubai for å starte Scandinavian Health & Performance, aka SHP. Det har vi drevet siden 2011 frem til nå (for vi har solgt!). Nå fortsetter vi omtrent som før, men i andre lokaler.

Hva er ditt beste tips for å gå ned i vekt? Det er et så usexy svar som å forbruke mer energi enn man inntar. Når det er sagt er det jo noen måter man kan oppnå dette på som er smartere enn andre. Prioriter styrketrening, spis tilstrekkelig med protein, stress mindre og sov mer. Enklere sagt enn gjort kanskje, men det mest detaljerte svaret jeg tenker å gi likevel.

IMG_2450

Beste Dubai tips? Det er på listen min å skrive et innlegg om hva man bør gjøre i Dubai, så det kommer! Ellers er det aller beste tipset å unngå å reise de varmeste månedene (juni, juli og august), det funker jo, men jeg tror man får mye mer ut av besøket om man velger å reise når temperaturen er lavere.

Tenker dere på å finne noe større i Dubai? Ikke jeg, men man vet jo aldri hva Ian finner på 😉

IMG_9361

Jeg blir snart mamma for første gang, og ønsker tips/inspirasjon til hvordan å trene i etterkant av fødselen. Oh, det er jo et ganske individuelt spørsmål, og jeg kan derfor ikke svare så veldig konkret. Generelt så handler det om å starte forsiktig, både ved valg av øvelser og intensitet, men også når det gjelder varighet og frekvens. Jeg var ganske godt trent i slutten av graviditeten, men likevel føltes det som at jeg startet på null da jeg begynte å trene igjen etterpå. Jeg trente meg selv omtrent som jeg ville trent en nybegynner. Fullkroppsøkter med mye kroppsvektsøvelser og lite belastning.

Jeg lurer på om du kan skrive et oppdatert innlegg om Dubai? Jeg skal flytte ned dit sammen med samboeren min i september, han skal studere og jeg skal jobbe. Vi har tidligere vært på ferie der og vi elsket det. Men å være på ferie er selvfølgelig annerledes enn å bo der. Jeg kjenner jeg er litt bekymret for at vi ikke er gift. Noen sier det går fint, andre sier man MÅ være gift. Blir dette sjekket når man lander i Dubai? Vet at du og Ian ikke var gift når dere først flyttet dit. Hvordan fungerte det? Sa dere at dere var mann og kone offentlig til andre eller bare kjærester? Holdt dere hender og kysset offentlig? Oppdatert innlegg om Dubai er på listen min 🙂 Vi var jo ikke gift da vi flyttet hit, men hadde brullupsdatoen satt sommeren etter. Jeg spurte også rundt om vi burde gifte oss på papir, men siden vi skulle ha separate visum, altså at ingen av oss skulle sponse den andre med visum slik som ofte er tilfelle om den ene får jobb, så ble vi fortalt at det ville gå bra å bo sammen som ugift. Jeg kjenner flere som gjør det, men har også bekjente som har måttet gifte seg for å løse det med visum og sånt. Holde hender går fint, men kysse offentlig skal man jo helst ikke gjøre her enten man er gift eller ei. Mulig jeg har blitt påvirket av å bo her så lenge, men jeg synes det er fint å spare klininga til når vi er hjemme uansett 😉

IMG_9113

Solgte dere leiligheten deres i Dubai Marina for å kjøpe den dere bor i nå? Vi har aldri hatt leilighet i Dubai Marina, men ja, vi solgte den vi eide i JLT før vi kjøpte ny. Den nye er som nevnt forsinket (*hyl*) så vi bor fortsatt i en midlertidig leilighet som vi leier.

Hva tenker dere om skolegangen til Kaia i forhold til skolene her i Dubai? Er litt usikker på hvor datteren vår skal gå, og ifht om vi flytter tilbake til Norge og hvor stor forskjell det blir i fag. Jeg kan for lite om både skolelystemet i Norge og i Dubai til å vite om hvor stor forskjellen er i fag, men de fleste skolene her følger britisk skolesystem og mitt inntrykk er at de er veldig bra. Det mest negative er jo at det er dyrt som fy siden alt er privat.

Hadde vært så gøy om du kunne laget vlogger av og til?! Hva med house tour? Jeg har vært inne på tanken om vlogging, så du skal ikke se bort fra at det kommer. Men house tour kan jeg ikke love. Jeg har ingenting i mot å vise frem deler av der vi bor, men føler jeg deler nok av livet mitt allerede til at jeg skal ta “fremmede” med på visning rundt i leiligheten- hvis det er lov å si 😉

De grå digge myke shortsene man ofte ser deg i – hvor er de kjøpt? Jeg har to fra Bershka, en fra HM og en fra Jennifer.

IMG_0885

Kan du lage enda et innlegg om en vanlig matdag for deg? Vet du har gjort det før, men vil gjerne ha ønskereprise på en ny en, for den forrige var sjukt inspirerende! Den siste måneden har vi hatt besøk, og da blir alltid matvanene mine ganske random, og før det var det jo sommerferie, så jeg husker knapt hva en vanlig matdag er! Men i det siste har det gått i bananpannekaker til frokost, brødmat eller knekkebrød til lunch, og noe med kjøttdeig eller kylling til middag. Ellers så har jeg bare spist mer brødmat til kvelds i stedet for middag. Og så har det blitt litt (for) mye sjokolade kanskje. What to do, right!?

Hva tror du har vært mest gjeldene for at du har klart å komme i så god løpeform, samtidig som du holder styrketreningen gående? Intervallene, eller de lengre løpeturene? Mange (inkludert meg) sliter med å få opp kondisen samtidig som man trener så mye styrke, men det virker det som at du fikser så bra, du får jo bedre tid gang på gang! Noen tips? Oh, det har jeg ikke noe bra svar på, men man blir jo bra på det man gjør ofte, og siden jeg har et relativt begrenset utvalg av styrkeøvelser og løpeøkter jeg fokuserer på, så blir det lettere å se fremgang enn om jeg skulle ønske å være sterk/flink på enda flere øvelser og distanser liksom. Og så har jeg jo kombinert styrke og løping i flere år, så mulig det også har noe å si.

IMG_3273

Trener du ofte til failure, så tungt du bare klarer, eller har du også en del økter der du ikke er altfor sliten etterpå? Vil man ha best effekt av å ta seg helt ut ofte? For styrkeøkning er det ikke nødvendig å ta seg helt ut ofte så lenge man trener konsekvent og ofte nok. For muskelvekst er det mer nødvendig å trene til utmattelse, men det er ikke nødvendig for hver økt. Jeg trener jo mest for “å ha trent”, så det er absolutt ikke alltid jeg trener til failure. Noen økter hadde jeg antagelig ikke sett på som “nok” før, men jeg har ikke samme krav til mine egne treningsrutiner lengre.

IMG_6087

Dine beste tips til restitusjon? Nok dyp, kvalitetssøvn og nok, næringsrik mat.

Hvordan møttes du og Ian? Og hvorfor/hvordan endte dere opp i Dubai? Jeg og Ian møttes da vi studerte Idrett Grunnfag ved Universitetet i Stavanger i 2004. Jeg var forelska fra første stund, mens for ham tok det litt lengre tid. Heldigvis gikk det bra til slutt, og han var definitivt verdt å vente på! Vi flyttet til Dubai for å starte Scandinavian Health & Performance, aka SHP. Det har vi drevet siden 2011 frem til nå (for vi har solgt!). Hvorfor det ble akkurat Dubai har jeg ikke noe eksakt svar på, men vi ble “kjent” med midtøsten etter at Ian’s far jobbet i Abu Dhabi og vi begynte å feriere i både Abu Dhabi og Dubai. Jeg kan likevel ikke huske når vi bestemte oss for å flytte til akkurat Dubai, det bare ble sånn.

IMG_9115

Hvordan synes kaia det er å gå i barnehage hvor de fleste snakker et annet språk enn henne? Alle snakker jo et annet språk enn henne, men jeg tror og håper at hun forstår mer enn vi aner. Jeg synes det er vondt å tenke på at det er mye hun ikke forstår pga språket, men for henne tror jeg ikke det er på samme måte. Hun er jo vant til å høre ord hun ikke forstår, før hun kunne snakke norsk var det jo også mange ord hun ikke forstod eller kunne si selv. Det er i alle fall det jeg trøster meg selv med når jeg sender henne i en engelskspråklig barnehage.

IMG_0856

Hvor er Ian fra? Ian er født i Stavanger, men har bodd i både Skotland og England da han var yngre. Mesteparten av livet sitt har han bodd i Norge.

Hvordan er det å bo så langt fra familien? Tenker dere å flytte tilbake til Norge? Jeg har alltid vært familiekjær, men familien betyr om mulig enda mer for meg etter at vi fikk Kaia, så det er klart det er ofte jeg skulle ønske at vi bodde nærmere alle vi er glade i. Heldigvis har mamma og pappa både lyst og mulighet til å besøke oss ofte, og det gjør at det går bra likevel. Selv om vi kanskje ikke ses så ofte som jeg skulle ønske, så har vi til gjengjeld mye tid sammen når vi vel ses.

IMG_3038
18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page