top of page

Svar på spørsmålsrunde, del 1

Vel, det tok jo sin lille tid med den der spørsmålsrunden si! Jeg startet på den i Portugal, og hadde alle intensjoner om å få det gjort, men må ærlig innrømme at den gikk litt i glemmeboken etter at vi kom hjem til Norge.

Men, nå har jeg fått svart på en del i alle fall, og siden det uansett blir for mye å samle alle spørsmål til ett innlegg, så slenger jeg opp litt om gangen. Her har dere første (av uvisst antall) del:

I would like to know, how you take cake of your hair, I mean when you train often, do you wash your hair every single time you have done a workout or do you have any other tips to get ready quickly after a workout? I usually wash my hair every other day. That means that some days I don’t wash my hair even if I did workout, but that nothing a little dry shampoo can fix.

Hvordan kan en typisk dag ift hva du spiser se ut for deg? Hjemme i Dubai blir det som regel bananpannekaker til frokost, og 3 måltider fra Athleat (dvs fisk/kylling med grønnsaker og ris/pasta/potet), mens på ferie (både i Portugal og Norge) blir det som regel mer brødmat. Bananpannekakene til frokost går fortsatt igjen, men lunch blir oftest brød og så middag. Mellommåltid er som regel frukt og mørk sjokolade, men i Norge har jeg også spist en del proteinpuddinger. Det er jo så godt og jeg kan fint sluke 3stk på en dag. Kanskje like greit at det ikke finnes slikt i Dubai 😉

IMG_3101
IMG_4248

Er det noen spesiell grunn til at du har gått såpass mye ned i vekt? Jeg har ikke gått ned noe særlig i vekt, så usikker på hvordan jeg skal svare her. Eller, kroppen min har jo endret seg litt om man ser tilbake på f.eks sommeren 2016, men det handler da om at det er lenger tid siden jeg fødte, og at jeg har hatt lenger tid med mine “vanlige” spise- og treningsvaner. I Portugal spisset jeg nok formet litt med frekvent trening, men man får mye “hjelp” av å være brun og lettere dehydrert fra mye vin også si 😉

Hvorfor flyttet dere til Dubai? Hvordan er det å bo der, og i forhold til jobb og sånt? Har dere tenkt å flytte til Norge igjen? Vi flyttet til Dubai for å starte SHP, vårt treningssenter og fysioklinikk. Nå kommer vi jo til å endre jobbsituasjonen litt (først og fremst Ian), men vi blir boende i Dubai inntil videre. En gang flytter vi jo tilbake til Norge, men jeg har ingen aning om når.

Digger den komfortable stilen din! Hvor kjøper du shortsene? De ser så behagelige ut! Sikter til de som du har på deg på div bilder tatt nå i sommer. Takk for inspirasjon gjennom bloggen og Instagram! Takk! De er meget behagelige! Den rosa fikk jeg av mamma, og den er fra H&M. Den hvite fikk jeg av søskenparnet mitt Ine Marie og den er fra Pimpkie tror jeg. Den grå kjøpte jeg selv på Berskha.

Om du skulle träna liknande crossfit övning 6:30 på morgonen, hur skulle du lägga upp måltiderna? Da hadde jeg nok spist frokost etter trening, og bare drukket kaffe eller noe annet koffeinholdig før trening.

Du har jo vært med på flere konkurranser (løpt maraton, crossfitevents osv) – er det en spesiell konkurranse du husker som verst? (fysisk krevende). JA! Finaleøkten på Dubai Fitness Championship i 2014. Den tok nærmere en time å fullføre og jeg var så sliten av jeg hadde lyst å gi opp etter de første 10 minuttene. Men så visste jeg at så lenge jeg klarte å få en viss plassering så ville jeg ende opp på 3. plass i konkurransen totalt, og derfor måtte jeg holde ut. Vi gjorde for eksempel 50 burpee box overs over en kasse som var mer enn 2 meter høy! Det var galskap. T-skjorten jeg hadde på meg har jeg aldri fått ren, men klarer ikke å kaste den fordi den er et slags bevis på at jeg fullførte. Og overlevde!

IMG_6656
IMG_6654
IMG_6653

Flyttet du og Ian direkte fra ferdige studier i Stockholm til Dubai eller hadde dere noen år i Stockholm/Stavanger først? Vi flyttet hjem fra Stockholm juni 2011 og så til Dubai September samme år.

Gøy med spm runde! Hvilket merke er det på øretelefonene du løper med? De er fra Miiego. Jeg er veldig fornøyd med de 🙂

Hva gjorde at du begynte å trene styrke? Det var Ian som fikk meg til å begynne å trene styrke. Jeg husker han lagte et program til meg som jeg trente i evigheter. Jeg var ikke frelst med en gang for å si det sånn, og det var lenge jeg fortsatt følte at jeg måtte springe en mil eller løpe 4-minuttere for at det skulle telle som en fullverdig trening. Etterhvert ble jeg mer og mer glad i styrketrening, og vendepunktet kom virkelig da jeg tok PT-utdannelsen. Da fikk jeg et slags eierskap til treningen som hjalp enormt for både motivasjon og treningstrivselen generelt.

Planlegger du en treningsøkt før du gjennomfører den eller tar du det litt som det kommer underveis? Jeg tar den veldig ofte som det kommer underveis. Men på forhånd har jeg ofte en ide om jeg vil trene tung styrke eller noe mer cardio-ish. Og veldig ofte bestemmer jeg meg også for å bare repetere en økt jeg har gjort før. Det kan jeg planlegge før, eller bestemme meg for under oppvarmingen typ.

Liker du løping eller styrketrening best? Ja takk begge deler! Men dersom jeg måtte gjøre kun en av delene resten av livet hadde jeg uten tvil valgt styrketrening.

Trener du og Ian sammen noen ganger? Ja, vi trener sammen av og til (#familygymtime), men trener ikke samme økt. Noen ganger gjør vi det også, men jeg er nok litt mer basic på treningsfronten enn det han er 😉

IMG_7869

Hva tenker dere rundt barn nr 2? Det håper jeg vi kan få, men jeg er ikke klar for å bli tobarnsmamma enda.

Hvor er Ian ifra?(tenkte på etternavnet) Og hvorfor flyttet dere til Dubai? Ian er fra Sandnes, men har engelsk far, derav det litt unorske etternavnet. Vi flyttet til Dubai for å starte SHP, vårt treningssenter og fysioklinikk.

Er du ennå avhengig av mørksjokolade, #rittersport haha? 🙂 Jeg klarte meg uten mesteparten av oppholdet i Portugal fordi jeg ikke fant den, så totalt avhengig tror jeg ikke at jeg kan være, meeeeen, da jeg endelig fant den kjøpte jeg jo alt som var i hylla såeee..

Snakker dere engelsk med Kaia? Blander hun norsk og engelsk? Forstår hun engelsk? Hvordan er forholdet mellom Kaia og familien i Norge? Tenker på avstanden. Vi snakker mest norsk, men jeg spør henne ofte om ting på engelsk også. Hun snakker og forstår engelsk, men det er norsk hun foretrekker. Kaia har et svært nært forhold til besteforeldrene sine. Mamma og pappa bor vi jo med mange uker i året så de har hun til og med sikkert mer tid med enn mange barn som har besteforeldre som bor i samme land liksom.

Hvor mye kostet det å føde i Dubai? Det kostet litt over 10 000dhs (25 000nok) på det sykehuset vi var, men heldigvis dekket forsikringen vår dette.

IMG_4371
IMG_4373

Har dere lyst på flere barn? Ja. Men ikke enda 🙂

Hvordan uttales etternavnet ditt? Det er jo strengt tatt vanskelig å skrive, men nærmeste blir vel “Håten”.

Dette huset i Portugal, er det et hus dere eier? Hvis ikke hvordan har dere råd til å leie det hele sommeren nesten? Det er jo så sinnsykt fint og stort og som regel så er det ikke så billig å leie feriehus andre plasser. Huset tilhører svigerfar og vi er heldige som får feriere der hvor lenge vi vil 🙂

Har du noen tips til cardio eller intervaller til en person som hater cardio, enten om det er på mølla eller noe annet. Dersom cardio ikke er favoritten vil jeg anbefale kortintervaller, typ 30 sekunder på og 30 sekunder av. De er lange nok til at det nytter liksom, men korte nok til at de kan gjennomføres rent mentalt. 12-20 sånne intervaller betyr at man er ferdig på ca 20 minutter, det burde være innafor.

IMG_4091

Kan du anbefale noen kjekke filmer som du har sett nylig? The Greatest Showman (har sett den 3 ganger liksom), Wonder, Deadpool (1 & 2), og Coco 😀

Hvor mye tar du i benkpress? Jeg har ingen aning. Det er en øvelse jeg ikke gjør særlig ofte (jeg foretrekker å press over hodet eller å gjøre pushups i stedet), men om jeg gjør den bruker jeg 20 kilo hantler for 10-reps og 40 kilo om jeg bruker stang.

Leser du romaner, og har du i så fall en god bok å anbefale? Nå som jeg ikke leser blogger lengre så er vel strengt tatt romaner det eneste jeg leser, høhø. Eller “hører” strengt tatt, siden jeg sverger til lydbok. Mine favoritter er Stieg Larsson triologien og typ alt av Jo Nesbø og Dan Brown. Er også glad bøkene til Camilla Lackberg. Og Gillian Flynn. Det er krim som gjelder med andre ord 🙂

Hvor ofte pleier du å øke/forsøke å sette ny rekord på en løpeøkt (ute eller intervaller på mølla)? Prøver du feks å øke på intervallene fra hver gang, eller blir du på det samme nivået en del ganger før du setter opp/legger på/forlenger intervallene? Forstod det nyeste innlegget ditt slik at du har for vane å løpe samme runde “på tid”. Er det sjeldent du løper uten å presse deg? Dersom jeg løper f.eks 3, 5 eller 10 kilometer på mølla så prøver jeg som regel å slå min egen tid, mens intervaller løper jeg på samme tempo hver gang. Dersom jeg løper ute er jeg ikke like “flink” til å presse meg, men da gir jo som regel selve løpeturen mye mer enn selve resultatet liksom 😉

IMG_6761 2

Hvordan redigerer du bildene dine? Endrer du på lys og farger? Bruker du filter? Synes de blir så freshe og lyse! Dersom jeg tar bildene ute redigerer jeg sjelden, men om det “trengs” forbedrer jeg ved å justere på “brightness”, “contrast” og “warmth” på Instagram. En sjelden gang tar jeg noen prosent av det første filteret på Instagram (husker ikke hva det heter), men liker egentlig ikke å bruke filter. Jeg føler det endrer for mye på bildet.

Hva er dine tanker rundt carbs og flat mage? Må en kutte dette for å få mage? Spiser du mye brød, pasta osv? Sjokolade kan vi hvertfall ikke kutte ut 🙂 Nei, man må ikke kutte ut karbohydrater for å få flat mage. Tvert i mot tror jeg det i noen tilfeller kan gjøre magen flatere å spise litt mer karbs. Typisk hos jenter som trener mye og egentlig burde spise en del karbohydrater, men som ikke tillater seg det fordi de har hørt at karbohydrater stopper fettforbrenningen eller noe sånt. Da lavkarbo var på vei opp og frem testet vi det, men var ikke strikt på det så veldig lenge. Likevel tok det lang tid før jeg “gadd” å koke ris og poteter til middag liksom. Nå har jeg hatt ris, potet og havregryn som en del av hvert måltid i 1,5 år og tror nok aldri jeg kommer til å slutte med det for å si det sånn. Jeg liker både tilfredstillelsen, energien og resultatene de der karbsene gir. Og sjokoladen er der også for å bli 🙂

IMG_7536
1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page