top of page

Staycation med #mydubai

Som noen kanskje har fått med seg på Instagram fikk vi leke turister i egen by tidligere denne uken, og alt fra hotellopphold og måltider til transport og aktiviteter ble sponset av #mydubai.

Som regel sier jeg nei til omtrent alt at av sånn type sponsede greier, men akkurat dette kjente jeg at jeg ville være med på. Delvis fordi det passet fint med noen netter på hotell nå som vi bor hos svigerfar, men også fordi det rett og slett er stas at #mydubai ville gjøre et samarbeid med meg.

Selv om dagene var litt mer hektiske enn vi er vant til, har vi virkelig fått opplevd mye og sett flere nye sider av Dubai, og det til tross for at jeg hadde takket nei til halvparten av aktivitetene vi ble tilbudt! La oss ta ei litta throwback:

Søndag sjekket vi inn på V-hotel, ett av de mest spesielle hotellene jeg har sett på en stund. Rommet var gigantisk, bare dusjen alene var større enn soverommet vårt til vanlig liksom, og man stod omtrent oppå Sheik Zayed Road mens man dusjet. Sengen var rund, og så stor at Kaia spurte hvor jeg var når hun våknet i midten av meg og Ian. I tillegg var speilene dekorert med Instagrambilder av oss, og Kaia fikk et lite kit med muffinser som hun kunne dekorere selv. En meget fin gest altså!

Første aktivitet på planen var ørkensafari med Platinum Heritage. Jeg har jo vært på ørkensafari en del ganger før, og forventet egentlig ikke at dette skulle være noe særlig annerledes, men der tok jeg feil gitt! Vi hadde privat sjåfør og guide, snille Sam, som kjørte oss i en vintage Landrover fra 1951. I stedet for den typiske dune bashingen ble vi kjørt gjennom Sheiken sitt naturreservat og fikk se ville dyr liksom! Fremme på camp fikk vi lokal mat av første klasse, blant annet geit som hadde blitt tilberedt nedgravd i en gryte i bakken (!) i 6 timer. Kjøttet falt i smak hos både meg og Kaia dersom noen lurte.

Det var virkelig en fin og unik opplevelse som jeg gleder meg til å gjenta i fremtiden- da vil jeg ha med Ian på moroa også!

Mandags morgen hadde Ian fri fra jobb og Kaia fri fra barnehage, så det ble en sløv morgen med litt trenings, hotellfrokost og mye kos. Vi byttet også hotell, og sjekket inn på Hilton Al Habtoor City som ligger rett rundt hjørnet fra V-hotellet.

Hotellene ligger nærmere down town Dubai enn der vi bor til vanlig, og selv om det ble lengre vei til jobb og barnehage var det gøy at de gav oss hotellopphold i den delen av byen. Dubai er jo nemlig litt sånn at det ikke finnes ett spesifikt sentrum, men heller flere sentrumsområder, og det blir jo fort at vi holder oss til “vår” del av byen. Dermed er det også alltid hoteller i Dubai Marina og JBR området jeg anbefaler dersom folk spør om hvor man bør bo på ferie, men nå kan jeg jammen legge til hotell i Habtoor City også på tips-lista!

På ettermiddagen dro vi til Mirdif City center der jeg fikk teste innendørs skydive på iFly Dubai. Hele seansen var over på en liten halvtime, men på den tiden var jeg innom ganske mange stadier på følelsesaspektet kan jeg love. Det hjalp ikke akkurat at han fyren som var første mann ut hadde litt erfaring med innendørs skydiving fra før. Han fikk det jo til å se så lett ut, men jeg innså fort at det absolutt ikke var tilfelle når det var min tur. Det var dritkult, men dritvanskelig, og jeg skulle gjerne hatt mer tid inne i vindtunellen.

Vi fikk også lov til å teste Orbi, som er et slags futuristisk naturmuseum med så mange gadgets og realistiske animasjoner at Kaia rett og slett ble redd. Det var veldig synd, for det endte med at vi måtte gå, men gjett om vi skal tilbake når hun blir stor nok til å forstå at elefantene på skjermen ikke løper på oss på ekte 😉

Tirsdags morgen fikk vi nyte en bedre hotellfrokost før barnehagelevering og jobb, men moroa fortsatte rett etter barnehagen. Jeg og Kaia dro direkte til badelandet Wild Wadi og ble der til sola gikk ned. Jeg var jo litt snurt for å ikke få lov til å teste de større skliene, men gledeshylene som kom fra Kaia da hun fikk skli i de mer barnevennlige versjonene gjorde alt okei igjen. Herregud som hun koste seg! Ekstra pluss får de for å ha både salt og klor i vannet, i stedet for kun klor, og for snille badevakter som skryter av hvor flink Kaia er til å svømme. En mor blir aldri lei av å høre sånt vettu 😉

Onsdagen startet jeg og Kaia på hotellgymmet, og det var ett av de bedre jeg har sett. Jeg skulle ønske at jeg kunne brukt lang tid der inne, men med Kaia på slep og flere andre spreke hotellgjester var det best å holde seansen kort og enkel. Likevel, jeg fikk gjort mer enn nok til at hotellfrokosten smakte enda bedre etterpå.

Etter frokost fikk vi endelig sjekket ut hotellets kids club, og der hadde Kaia det så gøy at jeg måtte ringe og be om å forskyve check-out. Heldigvis var ikke det noe problem, og Kaia lekte i nesten 3 timer. Lekerommet var stort, rent og fresht, og hadde et eget uteområde med solsenger og barnebasseng. Smart ass!

Siste sponsede aktivitet var en tur til Ski Dubai. Ørken den ene dagen, og snø og minusgrader den andre, det er litt surrealistisk hele greia. Ski Dubai var gøy men fryktelig kaldt, eller så har vi rett og slett blitt bortskjemte på alt som har med temperatur å gjøre. En drøy time lek og moro i minus 4 var i alle fall nok for disse vikingene 😉

Denne gangen holdt vi oss til de ulike skliene, men jeg gleder meg til vi kan spenne på oss ski og virkelig få teste hvordan det er med snø i ørkenen. Jeg har ikke hatt ski på beina siden jeg ble gravid, og kjente virkelig savnet etter de fine skiferiene våre i Avoriaz. Og sp tror jeg jammen det kom litt julestemning smygende også. Det forsvant fort da vi kom ut igjen da.

Vi fikk varmen i oss med middag på Cheesecake Factory etterpå, og så var det en liten frøken som sovnet meget tungt i bilen på vei hjem. Jeg syntes også det var godt å legge meg i egen seng igjen, dere vet borte bra, hjemme best og alt det der. Likevel, jeg håper ikke det blir lenge til neste staycation 😀

Snaiks!

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page