top of page

Second round

Alright, jeg fikk to kanselleringer i morges og har derfor kunnet svare på flere av spørsmålene deres. Så da kjører vi på med andre del av svar på spørsmålsrunden:

Hvordan er ditt forhold til mat? Lurer på hvor ofte du skeier ut, og om du holder »strengt» kosthold til vanlig/hverdags. Kroppen din er fantastisk, så give me your secret haha 🙂 Min secret er vel at jeg har funnet ett kosthold som funker for meg og som lar meg ha ett veldig avslappet forhold til mat. Jeg lever etter regelen om at det ikke er det du gjør av og til som betyr noe, men det du gjør hver dag. Jeg forsøker å ikke være for streng verken i hverdag eller helg, for hos meg funker det nemlig sånn at jo strengere jeg er med meg selv matmessig, jo mer sjokolade, is og smågodt har jeg lyst på. Derfor spiser jeg heller litt sjokolade hver dag, enn å totalt skeie ut iblant når jeg ikke lenger klarer å stå imot fristelsen. Makes sense?

Har du nokon tips for å klare fleire chinups/pullups? 🙂 Dersom du allerede klarer én er mye av jobben allerede gjort, og mitt beste tips er å øve, øve, øve og gjøre pullups så ofte du kan!

Ditt beste tips for å gå ned i fettprosent? Spise mindre sjokolade? Funker for meg i alle fall 😉

Hvordan møttes du og ian?
Er han «utenlandsk» (hehe)? Vi møttes på Universitetet i Stavanger da vi begge studerte idrettt grunnfag i 2004/2005. Han er norsk, men har en engelsk far, derav det litt utenlandske navnet.

Når begynte du å interessere deg for trening? Jeg har vel vært interessert i trening i hele mitt ”voksne” liv (dvs fra typ videregående), men hva jeg har lagt i ordet trening har jo forandret seg mye. På videregående gikk det mest i løping, step og aerobic, mens da jeg ble sammen med Ian i 2005 ble jeg mer og mer interessert i styrketrening. På grunn av ham (og ett år på idrett grunnfag i forkant) fikk jeg mye mer kunnskap og forståelse for trening, så det var vel da den virkelige interessen oppstod.

Hva er dine favoritt sunne retter? Taco ❤


photo 1

Ka lige du aller best på Ian? 😛 Lårene- fordi de er større enn mine

Hei! :)
 jeg skal selv lese til personlig trener gjennom afpt.
 Utdanningen min starter sent i august, så nå trener jeg med pt en gang i uken for å få en bedre feeling og mer «kjøtt på bena»… jeg lurer litt på: 
hva er det som er «verst/vanskeligste» i starten- etter utdanningen?
 Hva er ditt beste tips til oss som kommer ut helt grønne? Jeg ønsker å lese kosthold, rehab og weight trener og, tror du det er lurt å vente litt eller bare å kjøre på med en gang?
 Er det mulig at søke praktik/jobb hos dere? Personlig var jeg kjempenervøs før hver PT-time helt i starten og syntes det var det verste (derfor synes jeg du er smart som trener med PT selv nå, det tror jeg kommer til å gjøre deg tryggere når det blir din tur å tre inn i trenerrollen), men det vanskeligste er nok å skaffe tilstrekkelig med kunder i oppstartsfasen. Føler du deg usikker når du er ferdig kan du jo helt enkelt gjøre selvstudier eller søke hjelp på de områdene du føler deg grønn på. Selvsagt kan du starte på videreutdanning med en gang, men kanskje du får enda mer ut av disse studiene dersom du har fått satt kunnskapen fra PT-utdannelsen i praksis litt først? Det er absolutt mulig å søke jobb hos oss, men vi har dessverre ikke noe opplegg for praktikk.

Ja hehehe, hva står ff for? 🙂 guacamole vet jeg hvordan man lager! Det står for ”før frokost”, og av en eller annen grunn er det viktig for meg å huske på hvilke økter jeg har gjort fastende og ikke. Det har vel strengt tatt noe å gjøre med at jeg spiser etter ett periodisk fastemønster, og leste en gang at det da var fordelaktig å trene rett før man spiser første måltid, altså før frokost.

Skeier du ofte ut med for eksempel sjokolade eller is? Jeg spiser sjokolade hver eneste dag, alt mellom 50-200g, men kaller ikke det å skeie ut egentlig. Det er jo ett bevisst valg jeg tar. Hvorfor kose seg med sjokolade hvis jeg skal angre over at jeg skeiet ut etterpå liksom? I hverdagen holder jeg meg til Lindt 85%, men spiser både is, vanlig sjokolade og snop i helgene dersom anledningen byr seg.


photo 2

Frontbøy m/dobbel KB
 og hva betyr KB? :)
 du er super forresten!! KB står for kettlebell og frontbøy med dobbel KB betyr derfor knebøy med to kettlebell i frontrack posisjon.

Hvor mange kcal får du i deg i løpet av en dag? Har ikke peiling, men tydeligvis nok til å holde meg vektstabil siden vekten min har variert svært lite de 2 siste årene.

Hvorfor spiser du så lite karbohydrater? Jeg spiser ikke så lite karbohydrater. Vel alt er relativt, men en skål med havregrøt, masse grønnsaker, frukt og sjokolade som dessert hver dag adderer opp i en del karbohydrater vil jeg påstå. Jeg tar meg sjelden tid til å koke poteter, ris eller pasta til middag, så kanskje det er det som gir inntrykk av at jeg ikke spiser mye karbs..? Grunnen til at jeg ikke har ris, poteter eller pasta til middag er helt enkelt fordi det er det andre, kjøttet og tilbehøret, jeg liker best med middagen. Dersom vi spiser ute, f.eks buffet, spiser jeg både poteter, pasta og brød dersom jeg føler for det.


Hvor lang tid tok det før du oppnådde resultater kroppsmessig av styrketreningen? Jeg begynte å se mest resultater kroppsmessig av styrketreningen da jeg begynte å spise tilstrekkelig meg mat i forhold til aktivitetsnivået mitt. Dette var våren 2011 da vi flyttet fra Stockholm. Da sluttet jeg å tenke på hvor mange kalorier jeg spiste, og det var også da jeg begynte å spise etter periodisk faste.

Hvordan lager du den derre «ertemosen» din?? den ser så god ut hehe!! Hmm, kanskje jeg skal lage en video på det også? 😀 Jeg koker opp fryste erter, heller av vannet, har i en dæsj fløte, salt og pepper, og moser til ønsket konsistens med stavmikser. Kjempelett! Og ja, den er god!

Hej! Du är en stor inspirationskälla och tack för att du varje dag sprider glädje både på instagram och på bloggen! 🙂 
Hur ser en matdag ut för dig? Äter du regelbundet eller färre och större måltider? Äter du enligt paleo som många crossfitutövare gör? Ha en underbar dag! Jeg spiser ikke Paleo, og jeg spiser få og svært store måltider. Det blir som regel en stor frokost i 2-tiden, og den kan består av alt fra en stor salat med kylling, avocado og quinoa, speilegg og ertemos, eller havregrøt med egg og eggehviter i. Jeg har frokostdessert (ey, did I just make up a new word?) i form av mørk sjokolade eller frukt og kaffe. Avhengig av hvor mange timer det blir mellom frokost og middag har jeg kanskje en liten snack derimellom. Det kan være alt fra kokte egg og gulerøtter til enda mer sjokolade 😀 Middag er enten kylling, laks eller kjøttdeig med grønnsaker (les: salat). Etterfulgt av enda mer sjokolade. Jeg kødder altså ikke. Vi spiser sjokolade hver eneste dag. Det hender en sjelden gang at vi har bær eller frukt i stedet, men oftest har vi bær eller frukt i tillegg.

photo 1-1

photo 4

Er Ian norsk? Jepp


Hvor ofte/lenge bør man trene mage for å få markerte muskler? ..ehm, aldri? Magemusklene blir markerte av å ha mindre fett som dekker til dem, ikke av å trene mage.

Hei! spiser du fremdeles lav-karbo ? Har du merket noen bi-effekter av dette? Merker du noe på kroppen/formen om du spiser mye brød/karbohydrater? Nei, jeg har vel ikke spist lavkarbo siden 2009/2010 kanskje…? Jeg vet ikke helt faktisk, men det er lenge siden jeg sluttet å kontrollere hvor mye karbo jeg spiser. Jeg merker ikke så stor forskjell om jeg spiser mer karbohydrater generelt, men føler meg ganske opplåst og ”umett” av å spise brødmat. Med ”umett” mener jeg at jeg har lyst på mer 😉 Det er hovedsaken til at jeg ikke spiser brødmat til vanlig- jeg liker å bli mett når jeg spiser!

Når det er sagt er det ingenting som smaker så godt som brødskive med norskt pålegg 😀


photo 3-1
5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page