top of page

Om ferietrening og sånn

I Portugal tenkte jeg en del på dette med ferietrening. Eller, det var ikke som at jeg grublet så mye på saken egentlig, men noen tanker slo meg i alle fall. Og jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere det her en gang, men nå gjør jeg det visst likevel.

For i fjor, og sikkert året før der, og året før der igjen forklarte jeg hvorfor jeg trener på ferie. Det kunne jeg forsåvidt også gjort i år, men det gjorde jeg ikke. Av en veldig enkel grunn: det falt meg ikke naturlig å forklare noe som omtrent er like naturlig som å vaske håret liksom. Når jeg tenker meg om trener jeg jo oftere enn jeg vasker håret da, så jeg vet ikke om det var en bra sammenligning likevel, men satser på at dere skjønner hva jeg mener.

For jeg har lagt merke til at noen treningsprofiler nærmest har “unnskyldt” at de trener på ferie, og har fått spørsmål om de ikke “koser seg” de også når de er ute på reis. Og til det tenker jeg at folk må få lov til å gjøre det de vil! Pappa skal for eksempel ikke ha dårlig samvittighet for at han ikke trente mens vi var i Portugal (nei pappa, den sykkelturen ned bakken teller ikke som trening ;-P), på samme måte som jeg ikke skal ha dårlig samvittighet for at jeg holdt treningen gående. For guess what, alt er lov, og alt er i alle fall lov på ferie 😀

Har du lyst til å trene, tren! Har du ikke lyst, ikke tren!

Men jeg forstår jo at det ikke alltid er så enkelt. En jente jeg kjenner fra Dubai skrev for eksempel på Instagrammen sin at hun ikke klarte å nyte ferien fullt ut fordi hun ikke hadde mulighet til å trene som vanlig. Det gjorde meg litt trist. Det er bra med treningslyst og motivasjon og alt det der, men det kan jo virkelig gå for langt også. Som Pia skrev så bra om (link her), så er det jo ikke sånn at resultatene man har jobbet for bare svinner hen av noen uker med mindre/anderledes/ingen trening. Heldigvis!

Tvert i mot har kroppen godt av litt mer hvile eller litt lavere intensitet på treningen i blant. Selv trente jeg jo ganske ofte på ferie, men med mye lavere belastning enn jeg gjør til vanlig, og det gjorde nok kroppen veldig godt. Joda, jeg syntes det var meget digg å komme tilbake til gymmet og få kjøre vanlige knebøy igjen, men koste meg også med litt alternativ trening i Portugal.


Så, to sum it up, kos deg på ferie, hva enn det måtte innebære 😉

Snaiks!

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page