top of page

Lasagne laget (nesten) from scratch

I skrivende stund er det ikke lenge siden jeg nettopp våknet. Jeg har sovet i 11 timer inatt, og trodde Ian tullet da han sa hvor mye klokka var da vi våknet.

Jeg trengte visst å sove ut litt 🙂

Eller så var det middagen fra igår som slo meg ut! Jeg var iallefall eksepsjonellt god og mett da jeg gikk til sengs. Uansett, jeg hadde så god til da jeg laget mat igår at jeg knipset litt bilder underveis, og tenkte å dele min oppskrift på hjemmelaget lasagne med dere. Den er ikke fancy altså, men lett å lage og smaker veldig godt (synes vi da!).

Og forresten, ønsker du oppskrift på mager, lavkarbo, glutenfri eller en annen spesifikk variant av lasagne kan du bare scrolle forbi dette innlegget 😉 Denne lasagnen er nemlig helt vanlig, men det positive er at den er ca laget fra bunnen, og at jeg derfor iallefall vet hva som finnes i den. Og at den er kjapp å lage!

PS! Jeg ruser (ja, jeg tror det er ett ord) når jeg lager mat, hvilket betyr at jeg ikke har eksakte måleenheter av hver ingrediens, men tar det hele litt på gefühlen. Så tror ikke jeg kommer til å gi ut oppskriftsbok med det første 😉


IMG_3707

Stek ca 1 kg kjøttdeig. I Dubai er jeg så heldig at jeg får fin ferskmalet biff (!), så det mest rette norske alternativet blir karbonadekjøttdeig tenker jegIMG_3708

tilsett 2 hakkede rødløk til kjøttdeigenIMG_3709

..og 2-3 revne gulrøtterIMG_3711

krydre med salt og pepper, hvitløkspulver (er du ikke så lat som meg smaker det sikkert mye bedre med fersk hvitløk), masse paprikapulver og litt chiliIMG_3712

jeg synes tomatpure smaker for mye skolekjøkken, så jeg bruker ketchup, ganske mye, og så ca 1 dl matfløteIMG_3713

nam! jeg kunne jospist greia slik som dette, med grønnsaker eller salat til- og det har jeg forsåvidt gjort flere ganger også 😉IMG_3710

så trenger du masse revet ost


IMG_3714

…og lasagne plater. Denne typen kan virkelig anbefales om den finnes i Norge!IMG_3715

jeg starter med kjøttdeig, så pastaplater, så ost, så kjøttdeig igjen, ett nytt lag med pastaplater, så ost og så sist kjøttdeig og masse ost 😀IMG_3719

stekes i ovn på 220 grader i 15 minIMG_3721

voila! Jeg lar lasagnen hvile i min 10 minutt før vi spiser. Da får den “sette seg” og blir så mye lettere å servereIMG_3722

grønn salat av f.eks babyspinat, grønt eple, paprika og mais smaker supert til


Oh, flaks at jeg har rester, for nå ble jeg jo sulten! Morgenintervaller står for tur, og så blir det lasagne til frokost på denne jenta 🙂

Ha en fin lørdag!

7 views0 comments

Comments


bottom of page