top of page

Inger’s kylling-pesto-cashew-bacon pizza

Okei. Bare så det er sagt, denne pizzaen kom jeg på (helt av meg selv!) da vi for ett par år siden var ganske bitt av low-carb basillen, så dette er IKKE en speltlompe med mager kesam og pisket eggehvite pizza! Vi snakker ikke lavkalori her ass..

Med tynn bunn og mye fyll blir energiprosent av karbohydrater ganske lav, men den kan jo sikkert gjøres enda mer lavkarbo med mandelmel, bakepro og sånne ting som jeg ikke får tak på i Dubai. Dette er dock min enkle versjon, uten rare ingredienser. Og den er god. Veldig god.

Bunnen lager jeg på følgende måte:

 1. ca 2,5-3 dl fullkornsmel

 2. 1,5 dl lunkent vann

 3. 1/2 pakke gjær

 4. 1 ss olje

 5. litt salt

Bland gjæren i vannet og ha i en bolle. Rør inn mel, olje og salt og elt deigen. Sett til heving. Dette blir en liten deig, men det er poenget. Bunnen skal være tynn. No worries 😉

So far so good? Håper det! Og som nevnt, jeg kan vedde hårstrikken min på at du har en bedre pizzabunnoppskrift enn meg. Bunnen er ikke så viktig, det er fyllet som gjør denne pizzaen. Og nå blir det tricky. Jeg har nemlig ingen aning om hvor mye jeg bruker av hver ingrediens. Jeg gjør det mamma kaller for å ruse- ikke spør meg om hva det er slags ord, men det har å gjøre med at man bare tar ca litt av ditt og ca litt av datt. Så her kommer det ca omtrent en slags oppskrift på en måte 😉

Til fyllet, den beste delen, trengs:

 1. ca 500-700 g kyllingfilet, klippet/kuttet i typ fahjita-strimler

 2. 1 stor gul løk, hakket

 3. ca 1 ss spisskummin

 4. ca 1 ts chilipulver

 5. ca 1 ts hvitløkspulver

 6. ca 1 ts currypulver

 7. litt mindre enn 1 ss oregano

 8. salt

 9. 1 rød løk, i ringer

 10. 1 liten boks mais

 11. 1-1/2 pakke smårettsbacon, stekes for seg (først, eller i egen panne)

 12. 3-4 ss grønn pesto

 13. 100 g cashew naturell

 14. ca 1/2 boks kokosmelk (viktig! sett den i kjøleskapet slik at den fete/kremete delen stivner. Bruk kun denne delen og sleng vannet)

 15. ost til å dekke pizzaen med

Stek kyllingfilet og løk. Krydre og ha i kokosmelk. Ha blandingen over pizzabunnen og topp med løkringer, mais, stekt bacon, pesto, cashew og til slutt ost. Det er en kjempegøy pizza å lage, pga alle toppingene gjør den så fin å se på! Og så blir Ian så glad hver gang jeg lager den 🙂


Gudd løkk 🙂

#kyllingbaconpestopizza #kyllingpizza #oppskrift

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page