top of page

Inger matmonster Larsen

Noen av dere har spurt om å få vite mer detaljer om hva jeg spiser, og jeg vet ikke helt om jeg tørr å avsløre det engang. Jeg er nemlig ingen småspist jente! Dersom jeg spiser noe som er godt stopper jeg ikke når jeg er mett for å si det sånn. Og det er absolutt ingenting smart med en slik oppførsel. Vi skal jo spise for å leve, ikke leve for å spise!

Personlig mener jeg man burde kunne kombinere de to, for jeg synes absolutt mat er noe man skal kose seg med, men ofte, spesielt her i Dubai, blir det i overkant mye matkos.

For eksempel når vi spiste brunchbuffè på nyttår klarte jeg å fortære dette:


ehh.. forrett?porsjon nr. 2og selvfølgelig dessert! ..men må innrømme at her ble det mer smaking enn spising..ja, sånn kan det gå!


Og det var kun ett måltid! Med andre ord: ikke særlig smart.

Jeg liker å spise store mengder når jeg først spiser. Heldigvis ikke alltid like store mengder som vist over, men jeg liker å kjenne meg mett etter et måltid. Dermed kan jeg ikke spise så ofte. Det med måltidsfrekvens er jo veldig individuelt. Noen har ikke tid til å spise hver 3. time, og må derfor spise litt større mengder når de først spiser, mens andre har vanskelig for å begrense inntaket når det går for lenge mellom hvert måltid, og bør derfor heller spise litt hyppigere. Som sagt, det varierer fra person til person, og man må finne ut hvilken metode som funker best for hver enkelt.

Intermittent fasting/IF/periodisk faste er en metode som funker ypperlig for meg. Det innebærer at jeg faster i 16 timer i løpet av et døgn. F.eks kan jeg spise dagens første måltid kl 12.00 og siste måltid kl 20.00, for så å vente 16 timer til frokost kl 12.00 neste dag. Men et viktig punkt med IF er at man spiser nok når man først spiser- heldigvis er det ikke et problem for meg! Jeg synes metoden funker bra nettopp for at jeg kan spise større måltider, men pga “spisevinduet” er så lite trenger jeg ikke å bekymre meg for å spise for mye totalt sett.

Det finnes selvfølgelig andre mye viktigere fordeler med IF enn akkurat det med totalt matinntak, men det tenker jeg ikke å bable mer om akkurat nå. Istedet skal jeg vise dere hvordan jeg kom meg til trening igår:


jeg er egentlig ingen fan av motorsykler, men denne likte jeg- den er jo tross alt SHP-blå!! 😉


Nå skal jeg spise! 😉

Ha en bra fredag folkens!

2 views0 comments

Comments


bottom of page