top of page

I tenkeboksen

Klokken er ti over halv ett i Dubailand og jeg har akkurat kommet ut av dusjen. Jeg var ferdig på trening kl halv ni, så ja, det ble en lang vei til dusjen idag. Av og til fatter jeg ikke hvordan så enkle ting som å dusje, pusse tennene og å vaske bort sminke kan føles som et stort tiltak!?


Uansett, jeg ble jo litt filosofisk der under vannstrålene, og jeg begynte å tenke på hvordan det å bo i Dubai har påvirket meg som person. For jeg må jo innrømme at det er visse deler av meg som har blitt litt forandret siden vi flyttet hit (..brunfargen for eksempel 😛 )

Noen av disse tingene er positive, som for eksempel det at jeg har klart å kutte ned på brusinntaket og at jeg har blitt bedre i engelsk, men som mennesker flest blir det jo fort at jeg heller fokuserer på de negative sidene, så her kommer litt av det jeg kom på i farten:

I Dubai har de ett utrykk som kalles “Dubai-time” som kort oppsummert betyr at forsinkelser er helt normalt og akseptert. Og i det siste har jeg merket at jeg har blitt verdens største tidsoptimist- jeg som alltid før var ute i god tid, kommer nå gjerne 5 minutter for sent til PT timen! Mye av dette skyldes jo faktisk trafikken, og at man aldri vet når man havner i stillestående kø på motorveien, men det kan jo løses med å dra tidligere hjemmefra. Skjerpings Inger- ikke bra!

Og apropo trafikk, jeg har blitt en fartsbølle bak rattet. 120km/t er liksom gjennomsnittsfarten min når jeg kjører, og jeg VET FAKTISK IKKE hva fartsgrensa er!! Det eneste jeg vet er at så lenge man ikke kjører fortere enn 128km/t så blir man iallefall ikke flashet av fotoboksene.


Det som kanskje er ennå værre er at siden det ikke er påbudt med bilbelte her så har jeg blitt slurvete på den fronten også. Jeg som før aldri startet motoren engang før bilbeltet var festet, kan nå sette meg i en taxi uten å i hele tatt ta det på. GALSKAP!!!

Det som derimot irriterer meg mest er at i løpet av de månedene vi har bodd her kan jeg ca telle på en hånd antall ganger vi har kommet oss i seng før midnatt. Jeg tror det er umulig å ha en normal døgnsytme her i dette landet! Og jeg som elsker å sove :-S


Og så er det dette med klimaet da. Her har jeg helt enkelt blitt totalt bortskjemt! Er det 20 grader ute synes jeg det er kaldt, og til tross for at jeg har hatt konstant bikiniskille siden september kan jeg likevel finne på å kalle meg selv bleik.

Jeg har også blitt bortskjemt når de gjelder service. For å si det sånn, det er ikke jeg som pakker matvarene i poser når jeg har handlet- og det værste er at jeg synes det er helt ok at det er sånn. Dessuten har jeg blitt lat! Vi kjører OVERALT, og fra å være en person som alltid tok trappene, har jeg nå blitt en av dem som står stille i rulletrappen :-O

Tror dere det finnes håp for meg, eller har Dubai ødelagt meg totalt?

Jeg skal iallefall sove på saken 😉 Godnatt!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page