top of page

Hva spiser du i løpet av en dag?

Nok ett spørsmål jeg har fått så mange ganger at jeg må ta det i plenum. For, til pappas evige forundring, så er det faktisk ganske mange som lurer på hva jeg spiser i løpet av en dag. Og jeg må si meg litt enig med pappa jeg, for hvorfor er det egentlig så interessant å vite hva andre spiser? Jeg hadde forstått det om jeg var flink og kreativ i matveien, da kunne man jo spurt om mer info for å få inspirasjon liksom, men jeg spiser virkelig så ensformig at det er svært få tips og hente. Men, siden dere spør skal jeg svare. Så godt jeg kan vel og merke, for det har ikke akkurat vært så mye rutine på maten siden Kaia kom.

Når jeg tenker meg om blir det forresten kanskje litt i strid med Sunn Fornuft plakaten å legge ut detaljer om spisevanene mine, men jeg tørr likevel å påstå at matvanene mine er såpass fornuftige at jeg tar sjangsen på å skrive om de likevel.

Okei. De av dere som har fulgt med lenge her, husker kanskje at jeg lenge har spist etter ett såkalt periodisk fastemønster? Dette kan dere lese litt om her. Jeg var litt av og på periodisk faste/intermittent fasting under graviditeten også, men etter at Kaia ble født har jeg spist frokost til “normal” tid. Jeg var helt enkelt redd for at det å vente med å spise til langt på dag skulle påvirke melkeproduksjonen negativt. Dessuten var jeg sulten når jeg våknet etter en natt med amming. Nå ammer jeg jo ikke lengre, men spiser frokost mye tidligere enn før. Litt IF rutiner henger nok igjen, for jeg spiser når jeg er sulten, ikke når klokka sier at det er frokost og lunch. Noen ganger er det frokost klokken 6, andre ganger klokken 12. No big whoop.

Hvor mange måltid jeg spiser i løpet av en dag varierer for mye til at jeg kan gi ett godt svar på det, men 3 eller 4 er nok vanligst. Jeg liker best å spise meg god og mett når jeg vel spiser, så derfor prøver jeg å unngå så mye snacking i løpet av dagen. Jeg spiser helst ett skikkelig måltid i stedet slik at jeg ikke blir sulten på mer snacks en time etterpå liksom.

Til frokost spiser jeg egg og gulrøtter eller paprika, og gjerne avocado dersom vi har. 9 av 10 ganger har jeg sjokolade til morgenkaffen, og jeg er ganske sikker på at frokostsjokoladen gjør meg til en bedre person. Bare spør Kaia 😉 Lunch er det måltidet med minst rutine. Noen dager kan det være frukt og mer egg, andre dager litt av Kaia sin pannekake av egg, banan, og havregryn etterfulgt av en plate sjokolade (yep, har som regel fortært ca 100 g før kvelden kommer), og noen ganger, som i dag, spiser vi lunch ute. En sjelden gang har vi middagsrester, og da spiser jeg det.

Når det gjelder middag har vi hatt to retter som har gått igjen ofte i det siste; kjøttdeig og ris, og kylling med gulrøtter og løk i fløte, og ris. Det har også vært mange kvelder med havregrøt til middag, fordi både jeg og Ian liker det, og så er det så sinnsykt lettvindt. Ingen av oss er særlig kresne, ei heller er vi fancy i matveien- og godt er det.

Noen ganger, spesielt når vi har besøk, bestiller vi inn middag. I går ble det kylling, ris og hummus fra en libanesisk restaurant. I dag hamburger, fries og milkshake. Jeg står dog over milkshaken. Foruten kaffe drikker jeg for det meste vann. Det hender at jeg drikker en diet 7 up, men jeg synes ikke det smaker særlig godt lengre. Taffelvannet med lime fra Rema 1000 derimot savner jeg og skulle ønske det solgtes i Dubai.

Jeg har ett veldig avslappet forhold til mat, og spiser stort sett det jeg vil. Men jeg vet å velge mine fiender jeg som alle andre. Det vil si at jeg sier nei takk til croissanter og donuts fordi jeg ikke liker det nok til at det “er verdt det”, mens jeg fint kan spise en 250 grams firkløver uten å få noja etterpå. Altså, jeg er fullt klar over at det å spise 250 gram sjokolade kanskje ikke er det smarteste man kan gjøre uansett om man får dårlig samvittighet eller ei, men det jeg har lært meg er at om jeg skal spise så mye sjokolade, så skal jeg i alle fall ikke føkke opp opplevelsen av å sitte å angre etterpå.

Så ja, jeg spiser hva jeg vil, men heldigvis vil jeg ikke spise Firkløver hver dag.

..den sparer jeg til helga- i hverdagen spiser jeg mørk sjokolade 😉


Her skulle det jo strengt tatt vært ett bilde av meg mens jeg spiser sjokolade, for jeg spiser jo det oftere enn jeg spiser salat, men jeg er jo tross alt blogger og har en fasade jeg må opprettholde.

Neida. Jeg bare fant ingen nyere bilder av meg og sjokolade. Så det fikk bli salat i stedet. Satser på at det er ok 😉

Snaiks!

4 views0 comments

留言


bottom of page