top of page

Har du alltid trent?

Vel. Det kommer an på hva som menes med trening. For jeg har vel “alltid” vært aktiv på en eller annen måte. Om jeg alltid har likt det derimot- oh hell no!

Mens hele familien spilte tennis var jeg familiens sorte får som heller hadde lyst til å leke med Barbie. Jeg fattet ikke hvorfor noen kunne betale for å spille tennis liksom, jeg kunne ha betalt for å slippe. Så vi kan trygt si at min tenniskarriære var kortvarig. Da jeg ble gammel nok begynte jeg på friidrett, men det var mest fordi venninnene mine gikk, og ikke fordi jeg hadde så veldig lyst. Deretter ble det søndagsjoggeturer med pappa, også mest fordi jeg følte jeg burde, og så step og aerobic i ungdomsskolealder. Dette var jo i alle fall litt mer spennende enn en joggetur her og der, men jeg tror nok mest at jeg gikk på timene fordi jeg visste at det “var bra å trene”, og ikke fordi jeg syntes det var dritgøy. Litt gøy må jeg nok ha syntes at det var likevel, for da jeg ble spurt om å være instruktør svarte jeg ja.

Etter videregående gikk jeg Idrett Grunnfag i Stavanger, så interessen for trening og aktivitet var der jo absolutt. Og der traff jeg Ian, som etterhvert introduserte meg for styrketrening. I starten av min “styrketreningskarriære” husker jeg at jeg ofte egentlig ikke hadde så lyst til å dra på trening når han dro meg med på Elixia på Sandnes, og det tror jeg handler mest om at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre i gymmet. Jeg følte meg tryggest på tredemølla, og løp helst der en time for at det skulle “telle” som trening.

I 2008 tok Ian sin Crossfit Level 1 sertifisering og jeg ble dratt med inn i crossfitverdenen. Trening ble mer gøy, og det var motiverende å drive med frivendinger og pullups, helt enkelt for at på den tiden var det ikke så mange jenter som drev med sånt.

Den virkelige treningsgleden kom jo for fullt da jeg i 2011 tok PT utdannelse til AFPT. Da forstod jeg mer om trening, og det hjalp virkelig på den indre treningsmotivasjonen. Og nå er jeg jo der at jeg ser på det å få trene som ett privilegium og en luksus, for det er neimen ikke bare bare når man har kids ass!

Men altså, dette her er jo ikke news da, og du sitter kanskje og lurer på hvorfor jeg forteller noe som jeg faktisk har fortalt flere ganger før. Greia er at Ian fant noen gamle CDer med bilder her om dagen, og de gamle treningsbildene fikk meg helt enkelt til å mimre litt. Så there you got it 😉


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er fra en meget basic (nå ja!) crossfitøkt på ferie i Orlando i juni 2008. Jeg husker ikke hva vi gjorde, men det ser jo ut som at det var noe knebøy og hindu-pushups med i bildet i alle fall. Jeg håper og tror at både jeg og Ian har forbedret knebøyen siden da ass 😉


p7271264

p7271265_2

p7271271_2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p7271295_2

p7271297

p7271307

Dette var også en økt sommeren 2008, etter en dag på Skadbergstranden dersom jeg ikke husker feil. Det jeg uten tvil husker er at økten var så slitsom. Eksakt hva vi gjorde husker jeg ikke, men det var ring-dips (som jeg tviler sterkt på at jeg klarte da!), ring-pullups (som for min del var jumping pullups), kettlebell swings, og ca 800m løping (som inkluderte en drøy bakke).


p9131645

p9131647

p9131651

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p9131662

p9131666

p9131667

Økten her var fra utenfor leiligheten vår i Stockholm høsten 2008, forsatt i god Crossfit-ånd (men ennå ikke i crossfit-sko, lols). Men som ansiktsuttrykkene viser stod det i alle fall ikke på innsatsen 😉

Åh, jeg elsker gamle bilder ass! Håper det var greit med litt mimring. Hvis ikke skylder jeg på #throwbacktuesday og sånn ;-D

Snaiks!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page