Cooking class

Her om dagen var jeg jo som nevnt med på ett matlagingsskurs. Ian er nemlig ikke helt fornøyd med mine husmorsskills, så han sendte meg ut for å lære noen nye triks.

Haha, jeg kødder. Selvfølgelig.

Ian spiser alt, inkludert papir, og er absolutt ikke kresen i matveien, så det var ikke på grunn av han at jeg deltok på kurset iallefall. Vi har jobbet litt frem og tilbake med en journalist som skriver ulike artikler for en av de større avisene i Abu Dhabi og Dubai. Melanie, som hun heter, skulle skrive om dette matlagingskurset, og siden temaet var “sunn mat” ville hun ha med meg for å kunne gi en “kostholdseksperts” syn på det hele 😉

Jeg var jo nesten litt halvnervøs før jeg gikk- som dere vet er det jo ikke akkurat gourmet mat som lages på vårt kjøkken, men kurset var kjempegøy, og maten var akkurat passe fancy.

Forretten vi lagde var en pastafri grønnsakslasagne. Istedet for lasagneplater brukte vi aubergine. Det skulle egentlig ikke være kjøtt i denne retten, men det syntes ikke jeg og Melanie noe om så vi spurte om det gikk an å legge til kjøtt. Da gikk kokken og hentet ett kjempefint stykke roastbeef som vi fikk ha i- det kaller jeg bra service!

Hovedretten var veldig basic, laks og couscous, men kokken fortalte mye om hva man skal se etter når man kjøpte laksefileter, og om oppbevaring og sånn, så det var jo noen tips å hente her også.

Desserten var “poached pear”, eller pære kokt i appelsinsaft om du spør meg 😀 Den ble faktisk overraskende god!


kurset gjøres i par- en bra første date spør du meg!
denne lille karen skal tydeligvis tilberedes med en gang den deles opp, eller dekkes med salt, ellers blir den bitter. Sa kokken 😉Melanie klar for some action!…og der hadde vi jo selveste Martha Stewart ogsåCUT FOR BIEBER! ..eller noe såntdet var ett veldig bra utrustet kjøkken. Gode kjøkkenkniver er alfa og omega spør du meg!noe av det jeg ikke likte så bra med kurset var at all stekingen ble gjort i olje. Jeg liker ikke å steke i olje, både når det gjelder smak og næringsverdi, så jeg spurte kokken om han hadde noen alternativ som f.eks smør eller ghee. Igjen, sjekk servicen 😉forretten nesten klar!
og jeg later som at jeg gjør nytte 😉
N.A.M! Planen min var å spise halve og ta resten med hjem til Ian.. Hehe.. Tanken var iallefall god! Bare synd at lasagnen var enda bedre 😛
den beste delen av kurset: spisingen 😀
oh yes I did!
3-2-1 eat!
Hovedretten: laks med pesto-couscous
sånn ser altså en kokt pære ut! Jeg hadde ikke særlig høye forhåpninger for denne retten (det var litt for sunt og kalorifattig for meg!), men det var faktisk godt- tipper det kunne vært enda bedre med litt vaniljeis til 😀


2 views

© 2019 By Inger in Dubai

  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
Inger in Dubai Logo 1.png