top of page

And there’s plenty more where that came from

Kan du fortelle om project muscle mass? Hva gikk det ut på, er dere ferdige, hva ble resultatet o.l. 🙂 Keep up the good work med bloggen! Den hjelper alltid på motivasjonen 😉 Project Muscle Mass var det første av flere prosjekt som Ian vil gjøre for å teste ulike trenings- og kostholdsstrategier. Det gikk ut på at han gav en gruppe treningsglade mennesker trenings- og kostholdsprogram over en 12-ukers periode med målsetning om å øke muskelmasse. De gjorde styrketester og kroppsammensetningsmålinger både før og etter. Prosjektet er ferdig nå, men Ian har ikke sammenstillt resultatene enda. Resultatet ble faktisk ikke helt som forventet, så kanskje jeg kan presentere det i ett innlegg når alt er klart!

Hvor lenge mener du man bør trene før man begynner å se resultater selv? Oj, det kan jeg ikke svare på. Det kommer jo absolutt an på hva og hvordan man trener. Og hva du definerer som resultater selvsagt.

Er styrketrening å foretrekke fremfor løping? I min verden, ja. Skulle jeg velge bare én av de to hadde valget vært lett, men heldigvis går det an å kombinere både styrketrening og løping.


photo

Heisann. Ser at flere av spm allerede er stilt, så fyrer løs med de «kjipeste». Er det lov til å spørre om høyde/vekt, eventuelt fettprosent? Alt er lov! Jeg er 168cm og veier 63 kg. Fettprosent vet jeg dessverre ikke. Jeg liker ikke fettprosentmålinger ettersom de fleste er svært upålitelige. Dessuten er det jo bare nok ett nummer. Jeg bryr meg mer om det jeg ser i speilet og hvordan kroppen føles- både inni og utenpå.

Jeg syns du var råflott da du stilte opp som modell i boken «styrketrening for jenter». Sånn vil jeg se ut tenkte jeg, men når du i utgangspunktet hadde et så godt grunnlag, hvordan har du klart å droppe enda mer i fettprosent. Jeg syns du ser smalere ut nå enn da (har lavere fettprosent). Hmm, går det ann tenker jeg. Stemmer det? Event hva har du gjort for å klare det? Hmm, det kan godt være at jeg har blitt smalere siden da, men om jeg ser på andre bilder av meg selv fra tidsperioden da bildene til boka ble tatt, synes jeg vel egentlig ikke det er så stor forskjell. Kanskje jeg bare er flinkere til å velge bilder der vinkelen er til min fordel, enn de som valgte ut bildene til boka 😉 Men om det har skjedd noe må det i så fall bare være at jeg har fått enda ett år med rett kosthold og trening. Jeg har i alle fall ikke gjort noe spesielt for det.

… samme klær passer meg iallefall fortsatt 😉


kjole

photo 1

Du har sagt at du har vært step og aerobic instruktør, hvordan hadde det seg til? Og hvor lenge varte det? Var du «god»? 🙂 Det er jo en drastisk forvandling fra den treningsformen til hva du gjør nå, liksom 😀 Jeg gikk på step og aerobic selv, og en av instruktørene var lærer på ungdomsskolen jeg gikk på. Hun spurte meg helt enkelt om jeg var interessert, og det var jeg jo! Jeg vil faktisk påstå at jeg var ganske god ;-P timene mine var i alle fall populære og ganske fulle 😉 Jeg husker faktisk ikke helt hvor lenge jeg jobbet som instruktør, kanskje 2-3 år..? Jeg startet en gang på Videregående og sluttet etter første året på Universitetet i 2005.

Hvilke øvelser bør man bli sterk i for og klare å utføre muscle up? En muscle up (som ikke er med kipp i min verden) krever at du er sterk i pullups og dips. Det krever en solid ”chest to bar” pullup, samt at du klarer å komme deg ut av en dyp ring dip. Selve vendingen fra pullup til dip er mest teknikk.

Har du noen mål med treningene dine? Jeg har vel noen slags mål ja, men de er ikke så konkrete som de kanskje burde være. Jeg vil vel bare generelt bli sterkere, eller i alle fall beholde styrken jeg har nå. Hvilke øvelser jeg vil bli sterkere i går litt i perioder. Av og til er det knebøy jeg vil bli sterkere i, men så blir jeg plutselig hekta på muscle ups og vil klare flere av de i stedet. Så ja, jeg har mål, men de er ikke satt i stein.

Hvilken mat liker du best før og etter trening? Spiser du tre store måltider om dagen? Hvis ja, spiser du da ingenting etter trening eller før? Jeg liker best å trene på formiddagen, så i og med at jeg bare spiser to-tre måltider per dag, blir det som regel ikke mat før trening. Etter trening spiser jeg alt fra egg og grønnsaker, til salat med kylling, quinoa og avocado, til havregrøt med egg. Dersom jeg ikke har spist noe mat før trening tar jeg alltid BCAA, sånn i tilfelle liksom.

Hva jobber du egentlig med, er du pt? Jepp! Jeg er personlig trener og får penger for å se folk lide seg gjennom tunge bulgarske splittbøy- I LOVE MY JOB 😉

Hvordan møtte du Ian? Vi møttes da vi begge studerte idrett grunnfag ved Universitetet i Stavanger i 2004/2005. Jeg falt for Ian med en gang, og gikk igjennom ca ett halvt år med avstandsforelskelse. Serr. Og det var ikke særlig gøy. Meeen, jeg fikk ham til slutt, og la oss bare si; he was worth the wait 😉


iphoto

Hva savner du mest med Norge? Den friske luften. …og mamma, pappa, familie og venner selvsagt.

Hvilken linje gikk du på videregående? Jeg gikk allmenn.

Hva slags musikk bruker du når du trener? 🙂 Har som regel bare radioen på, så typisk listepop. Jeg er altetende når det gjelder musikk, så så lenge det ikke er ballader (liker ballader altså, bare ikke til trening) så går det meste bra egentlig.

Du har jo sagt flere ganger at du ikke følger noe treningsplan, men trener du med prestasjon eller utseende i bakhodet?Jeg mener, du ser jo bare smashing ut 😉 Begge deler! Jeg tror nok jeg hadde trent litt annerledes dersom jeg kun tenkte på prestasjon og vica versa. For jeg liker f.eks ikke at lårene mine er så store, men likevel vil jeg ikke trene dem bort fordi jeg også liker hvor mye de lar meg løfte i knebøy og bulgarske splitt. Makes sense?


låphoto

Hvordan ser en typisk matdag ut for deg? Jeg spiser som regel en stor frokost i 2-tiden, og den kan består av alt fra en stor salat med kylling, avocado og quinoa, speilegg og ertemos, eller havregrøt med egg og eggehviter i. Jeg har frokostdessert (ey, did I just make up a new word?) i form av mørk sjokolade eller frukt og kaffe. Avhengig av hvor mange timer det blir mellom frokost og middag har jeg kanskje en liten snack derimellom. Det kan være alt fra kokte egg og gulerøtter til enda mer sjokolade 😀 Middag er enten kylling, laks eller kjøttdeig med grønnsaker (les: salat). Etterfulgt av enda mer sjokolade. Det hender en sjelden gang at vi har bær eller frukt i stedet, men oftest har vi bær eller frukt i tillegg.

Spiser du lite/aldri karbohydrater som ris/poteter/brød ol.? Jeg spiser svært lite ris og poteter. Ris har jeg aldri brydd meg særlig om, og poteter gidder jeg aldri koke. Dersom vi spiser ute er brødet vi ofte får som “forrett” omtrent høydepunktet, så det spiser jeg. Jeg elsker brød og brødmat, men problemet er bare at siden det er så godt, spiser jeg nok mye, mye mer enn jeg behøver, og jeg føler aldri at jeg blir helt mett. Derfor holder jeg meg til vanlig unna brødmat. Men karbohydrater generelt blir det likevel en del av, om man summerer alt jeg får i meg gjennom grønnsaker, frukt, sjokolade og havregryn.

Er planen å bo i Dubai resten av livet? Nei, ikke for resten av livet. Men vi har ingen hast med å flytte herfra for å si det sånn.


photoi

Spiser du godteri i helgen, eller holder du deg unna? Det spørs hva du mener med godteri. Jeg spiser jo sjokolade mer eller mindre hver dag, mens type smågodt spiser jeg ikke så ofte. Det er hovedsakelig pga smågodtet i Dubai ikke smaker like godt som hjemme i Norge, men dersom det hadde vært “vanlig” smågodt tilgjengelig i Dubai tror jeg likevel jeg hadde holdt denslags til helgen.

Hva gjør du de dagene du absolutt ikke har lyst til å trene fordi du ikke orker? Unner du deg en fridag, eller kommer du deg gjennom? Dersom jeg absolutt ikke orker tar jeg meg selvsagt en treningsfri dag. F.eks på dager der jeg har mange kunder og ikke mye tid til overs for trening. Dager der motivasjonen ikke er på topp, men jeg likevel synes at jeg burde få inn en treningsøkt, gjør jeg gjerne bare en lettere økt, som f.eks ett par kjappe intervaller på mølla, eller en rask sirkeltrening.

Drikker du brus, som f.eks Pepsi Max? Eller går det for det meste i vann? Nei, jeg drikker bare vann. Og kaffe 😉 Jeg var lenge nærmest avhengig av Pepsi Max, men etter en brusfri måned med Ian tror jeg noe skjedde med meg- nå liker jeg nemlig ikke smaken engang. Det er seriøst noe av det rareste jeg har opplevd, for jeg virkelig elsket brus før. Etter en treningsøkt var det for eksempel en boks pepsi max som fristet mest av alt! Og nå liker jeg som sagt ikke smaken lenger. Merkelige greier ass. Men jeg klager ikke!! Det er kjempedigg å kunne spise taco og pizza uten å måtte ha brus til!


P1000505
1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page